Padel tudi maribor

2017-04-16
Po štirinajstdnevnem odmoru, v katerem so bile na delu slovenske reprezentantke, se je s srečanji 14.kroga nadaljevalo tekmovanje v SŽNL. V Športnem parku Beltinci so, pri naših članicah, gostovale Mariborčanke. 

Tekmovalni premor, zaradi reprezentančnih obveznosti naših mladih reprezentantk U17 in U19, ki so si na Nizozemskem poizkušale izboriti nastopa na Evropskem prvenstvu, je naša ekipa izkoristila za priprave na pomembna srečanja, ki sledijo do konca prvenstva. Prav tako pa so bile naše igralke, minuli vikend, deležne izjemne predstavitve Coerver coaching akademije iz Zagrebe, kjer so spoznale nekatere nove prijeme pri pripravi na nogometna srečanja. In tudi zaradi tega, so naše članice željno pričakovale naslednje srečanje SŽNL, v katerem so se na velikonočno soboto pomerile z igralkami ŽNK Maribor.

Trenerka Nuša Ladinek je na zelenico Športnega parka Beltinci poslala Saro Nemet, Tijano Krstić, Špelo Kolbl, Manjo Rogan (C), Moniko Conjar, Špelo Rozmarič, Nikoleto Nikolić, Biljano Bradić, Anjo Prša, Tjašo Tibaut in Saro Makovec. Na klopi za rezerve so ostale Špela Fras, Helenna Hercigonja Moulton, Tinkara Frangež, Tjaša Nemec in Karmen Godina.

Srečanje, ki ga je vodila sodniška trojka Gregor Herga, Petra Sever in Laura Maksimovič, so bolje odprle naše igralke. Odločno so napadle gostje in si priigrale kar nekaj priložnosti. Po prvem udarcu iz kota za našo ekipo, je bila, s strelom z glavo, za malo neuspešna Tjaša Tibut, poizkus Špele Kolbl je zaustavila mariborska vratarka Sara Lovrec. Napadi naših deklet so se stopnjevali, svojo natančnost sta neuspešno preizkusili Monika Conjar in Biljana Bradić. V 10.minuti srečanja pa je gostujoča obramba dokončno popustila. Na robu gostujočega kazenskega prostora je žogo osvojila Špela Kolbl, jo podaljšala do Biljane Bradić, ki je preigrala svojo čuvarko in z milimetrsko natančnim strelom matirala nemočno Saro Lovrec.

Tudi po doseženem zadetku, so naše igralke nadaljevale z napadi, izjemno je bila razpoložena Špela Kolbl, ki je z nevarnimi prodori v gostujoči kazenski prostor predstavljala stalno nevarnost za mariborski gol. V 16.minuti srečanja se je za samostojni prodor odločila Monika Conjar, odlično streljala, toda gostujoča vratarka je bila na mestu in žogo izbila, toda le do odlično postavljene Špele Kolbl, ki je rutinirano zadela za 2:0. Pretekle so samo 3.minute, ko je Špela Kolbl znova zatresla mariborsko mrežo. Žogo je v gostujoči kazenski prostor popeljala Biljana Bradić, jo podaljšala do Špele Kolbl, ki jo je rutinirano poslala mimo Sare Lovrec in povišala 3:0. V 21.minuti je po desni strani mariborske obrambe prodirala Anja Prša, žogo je podala Moniki Conjar, ki je s strelom iz prve povišala na 4:0.

Naše igralke so v tem obdobju dobesedno letele po igrišču in gostjam enostavno niso dovolile prehoda na našo polovico. Pripravile so si nekaj lepih priložnosti, vendar pa bile nenatančne. Eno od neštetih priložnosti pa je izkoristila Tjaša Tibaut, ki si je v 25.minuti srečanja žogo prekrasno zaustavila na prsih, preigrala Sofio Marković in rutinirano dosegla svoj 36.zadetek v sezoni. V 29.minuti srečanja je novo lepo akcijo našega napada začela Monika Conjar, preigrala nekaj gostujočih igralk in žogo podaljšala do Tijane Krstić, ki je dobesedno razparala gostujočo mrežo in povišala na 6:0. V 30.minuti srečanja se je med strelke znova vpisala Biljana Bradić, ki se je znova izkazala z izjemno natančnostjo in po strelu z leve strani mariborske obrambe zadela daljši kot vrat Sare Lovrec. Sledilo je nekaj minut v katerih je gostujoča vratarka lažje zadihala, saj naše napadalke niso našle poti do njenih vrat.

Kljub temu pa, je približno 100 gledalcev v Športnem parku, spremljalo zelo dobro igro naše ekipe, ki sta ji ton dajali naši vezistki, kapetanka Manja Rogan in Sara Makovec. Končni rezultat prvega polčasa 8:0, je v 42.minuti postavila Tjaša Tibaut, ki se je odlično znašla v mariborskem kazenskem prostoru in izbito žogo gostij potisnila v nebranjeno mrežo.

V nadaljevanju srečanja, je zanesljivo vodstvo naše ekipe izkoristila trenerka Nuša Ladinek in priložnost za igro ponudila Špeli Fras in Helenni Hercigonja Moulton, ki sta zamenjali Saro Nemet in Špelo Rozmarič. Naše igralke so tudi v nadaljevanju prevladovale in si pripravljale priložnosti.

Tako je v 55.minuti srečanja po desni strani prodrla Sara Makovec, podala do Monike Conjar, ki je preigrala dve obrambni igralki in s strelom v daljši kot presenetila mariborsko vratarko ter povišala na 9:0. Samo minuto pozneje je svoj tretji zadetek na srečanju dosegla Špela Kolbl, ki je prekrasno zadela za 10:0. V 57.minuti srečanja, se je vztrajnost obrestovala Tjaši Tibaut, ki je skoraj izgubljeno žogo rešila in jo podaljšala do Monike Conjar, ki je rutinirano povišala na 11:0. V 60.minuti srečanja je Tjaša Tibaut preigrala mariborsko vratarko Saro Lovrec, žogo podaljšala do Biljane Bradić, ki je zadela še tretjič na srečanju in povišala na 12:0.

V nadaljevanju so priložnost za igro dobile Tjaša Nemec, Karmen Godina in Tinkara Frangež, ki so zamenjale Tijano Krstić, Nikoleto Nikolić in Moniko Conjar, napadi naše ekipe pa so nekoliko oslabeli. Gostje so si po napaki naše ožje obrambe priigrale tudi edino priložnost na srečanju, vendar pa bile v zaključku nezbrane. Končni rezultat srečanja je v 84.minuti postavila Špela Kolbl, ki je znova izkoristila nezbranost mariborske obrambe in zadela desni spodnji kot gostujočega gola.

Po koncu srečanja smo za kratko izjavo prosili prav Špelo Kolbl, ki se je na sobotnem srečanju izkazala s štirim zadetki: »Tekmo proti Mariboru smo odlično odigrale. Upoštevale smo vse, kar nam je trenerka rekla pred tekmo in plod tega je tudi visok rezultat. To srečanje je bila odlična generalka pred nedeljskim derbijem z Olimpijo, katerega se že zelo veselim.« Tako kot je Špela omenila v izjavi, čaka naše igralke prihodnjo nedeljo srečanje sezone, saj se odpravljajo v Ljubljano, kjer jih v 15.krogu SŽNL čakajo še neporažene Ljubljančanke. Da pa bo našim igralkam v Ljubljani nekoliko lažje, vas vabimo, da se pridružite številnim našim navijačem, ki se bodo udeležili gostovanja v Ljubljani. Vabljeni !!!

Kontakt
ŽNK Pomurje Beltinci
Ravenska cesta 8/a
9231 Beltinci

Štefan Kozic
Tel.: 031 677 144
E-mail: stefan.kozic@znkpomurje.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji