Z zmago znova na vrh

2017-04-24
Igrišče z umetno travo Jama za Bežigradom v Ljubljani, je v nedeljo gostilo še drugi letošnji dvoboj prvouvrščenih ekip SŽNL, ki so ga znova, tokrat s 3:1(2:0), dobile naše šampionke.

V tednu pred najpomembnejšim srečanjem te pomladi, je kot strela iz jasnega odjeknila novica, da je v bolnišnici obležala prva vratarka naše ekipe Sara Nemet. Toda bolj se je srečanje bližalo, odločnejše so bile naše igralke, da se ne bodo predale brez boja. Strnile so vrste, spodbujale našo rezervno vratarko in že na treningih se je videlo, da je Špela Fras sposobna nadomestiti obolelo Saro Nemet.

Tako se je v nedeljo proti Ljubljani odpravila ekipa v postavi Špela Fras, Tijana Krstić, Špela Kolbl, Manja Rogan, Monika Conjar, Špela Rozmarič, Nikoleta Nikolić, Biljana Bradić, Anja Prša, Tjaša Tibaut, Sara Makovec, Helenna Hercigonja Moulton in Karmen Godina, ki se ji je pridružila kopica naših navijačev.

Srečanje so znova odločnejše odprle naše igralke, kajti že v drugi minuti srečanja se je domača mreža prvič zatresla. Po levi strani domače obrambe je prodrla Tjaša Tibaut, odlično centrirala, z glavo pa je bila uspešna Monika Conjar. Toda oglasila se je piščalka glavnega sodnika Dejana Bavrlića, ki je zadetek povsem upravičeno razveljavil, saj se je Monika Conjar ujela v prepovedan položaj. Tudi v nadaljevanju so na zelenici prevladovale naše igralke, ki so si pripravile tudi nekaj polpriložnosti, vendar pa Eve Vamberger v domačih vratih niso ogrozile. Domačinke so prvič nevarno zapretile v 5.minuti, ko je iz prostega strela poizkušala Anja Milenković, vendar pa je njen strel Špela Fras brez težav zaustavila.

Zapravljeni prosti strel pa je predramil domače igralke, ki so vajeti igre prevzele v svoje noge in bile nevarnejše. Kljub rahli premoči, pa si domačinke konkretnejših priložnosti niso priigrale. Našim igralkam svoje igre nikakor ni uspelo povezati, preveč je bilo netočnih podaj, zdelo se je kot, da so naše igralke zavestno prepustile igro domačinkam in poizkušale ogroziti domačo vratarko s hitrimi protinapadi. V 18.minuti srečanja, v času največje premoči domačih igralk, pa je po desni strani domače obrambe v napad krenila Špela Kolbl, žogo podala v domači kazenski prostor, kjer je nespretno posredovala Evelina Kos in Tjaši Tibaut ni bilo težko premagati domače vratarke.

Veselje naših igralk je bilo nepopisno in je dalo našim igralkam še dodatna krila. Tako smo v 20.minuti srečanja videli nov hiter protinapad Biljane Bradić, ki pa jo je grobo zaustavila Manja Benak in glavni sodnik Dejan Bavrlić ji je pokazal rumeni karton. Prosti strel je izvedla Manja Rogan, vendar je njen strel švignil mimo domačih vrat. Že v naslednjem napadu pa lepa akcija domačink, vendar pa je bila znova na mestu Špela Fras. Po tej priložnosti, pa je približno 200 gledalcev, ki so se v hladnem in vetrovnem vremenu zbrali ob igrišču, spremljalo raztrgano srečanje, polno napak in netočnih podaj. Domačinke so sicer ogrožale naša vrata, vendar pa so bile naše igralke v obrambi izjemno zbrane. Najlepšo priložnost domačink je preprečila Anja Prša, ki je s požrtvovalnim metom pod noge preprečila strel Urški Žganec. Tudi naše igralke pa niso bile brez priložnosti, v 29.minuti srečanja je domačo obrambo znova preigrala Špela Kolbl, poslala uporabno žogo v domači kazenski prostor, toda naše napadalke so bile prekratke. V 31.minuti srečanja, pa lepa dvojna podaja Biljane Bradić in Monike Conjar, ki je žogo podaljšala do Špele Kolbl, ki je centrirala, žogo pa je skoraj v lastno mrežo preusmerila Evelina Kos, toda Eva Vamberger je bila na mestu. Našim navijačem je znova zastal dih v 33.minuti, ko so domače igralke izvajale kot, Ines Špelič je prišla do strela, toda Špela Fras se je znova izkazala.

V 41.minuti srečanja pa novo veselje naših navijačev. Žogo je na sredini igrišča osvojila Manja Rogan, jo popeljala na domačo polovico, kjer pa jo je na nedovoljen način zaustavila Ines Špelič. Približno 35 metrov od domačih vrat, si je žogo namestila Manja Rogan in z milimetrsko odmerjenim strelom presenetila domačo vratarko Evo Vamerger ter povišala na 2:0. Veselje med našimi igralkami je bilo nepopisno. Do konca prvega polčasa smo nato ponovno spremljali raztrgano srečanje, brez pravih priložnosti.

Tudi v nadaljevanje srečanje so aktivneje krenile naše igralke. Odlično je domačo obrambo preigrala Monika Conjar, podaljšala do Tjaše Tibaut, ki pa žoge ni najbolje zadela.

Že v naslednjem napadu je s strelom neuspešno poizkušala Biljana Bradić. Nekaj lepih priložnosti so si pripravile tudi domačinke, najlepšo je zapravila Urška Žganec, katere strel je Špela Fras, z lepo pardo, izbila v kot. Bolj se je srečanje bližalo koncu, nevarnejše so postajale domačinke. V 57.minuti srečanja, pa je zbranost popustila tudi našim obrambnim igralkam. V nevarnem napadu se je znašla Urška Žganec, ki je rutinirano premagala nemočno Špelo Fras in znižala rezultat na 1:2. Toda samo tri minute pozneje so se v priložnosti znašle naše igralke. Prekršek je nad Biljano Bradić naredila Kaja Eržen, žogo si je namestila Monika Conjar in poslala v domači kazenski prostor izjemno neveren predložek. Pred domačo vratarko je žogo v lastno mrežo preusmerila Evelina Kos, toda žogo je na golovi črti z roko zaustavila Anja Milenkovič in glavni sodnik je pokazal na belo točko ter Milenkovičevi pot pod prho. Žogo si je na belo točko nastavila Tjaša Tibaut, streljala, toda žoga je zletela čez domača vrata.

Zastreljana enajstmetrovka in številčna prednost pa je očitno spodrezala krila našim igralkam, ki so se podzavestno pomaknile na svojo polovico in dovolile domačinkam, da so prevladovale na igrišču. Pripravile so si nekaj priložnosti, ki pa jih na srečo naših navijačev, niso realizirale. Odločitev o zmagovalcu je padla v 72.minuti, ko je avt na desni strani, v višini domačega kazenskega prostora, izvajala Anja Prša. Žogo je vrgla proti Sari Makovec, žoga ji je že skoraj ušla v gol avt, toda Sara je vseeno sprožila in žoga je na začudenje vseh prisotnih končala v domači mreži.

Nevideni zadetek v slogu Milana Osterca, je dal našim igralkam dodatne energije in srečanje so rutinirano pripeljale do konca ter se veselile nove izjemno pomembne zmage, ki jih je ponovno popeljala na vrh SŽNL lestvice.

»Želele smo izkoristiti prvo ponujeno priložnost in že takoj na začetku tudi zadeti. Začele smo dobro in v prvem polčasu dvakrat zadele. V nadaljevanju nam igra nikakor ni stekla, saj so domačinke igrale zelo zavzeto. Kljub slabši predstavi in nekaterim napakam v drugem polčasu smo si priigrale nekaj lepih priložnosti, ki pa jih nismo uspele izkoristiti. Ko pa je Sara Makovec zabila se tretji zadetek in smo se zavedale, da bomo na koncu domov odnesle tri točke. Ta zmaga pomeni veliko, vendar ne vsega, opravljen je smo del naloge. Soigralkam bi čestitala na pravem pristopu, želji in borbenosti skozi celotno tekmo. Zahvala pa gre tudi vsem našim zvestim navijačem ki so nas prišli spodbujat v Ljubljano.« je po nedeljskem srečanji povedala kapetanka Manja Rogan.

Oglasil pa se je tudi direktor ŽNK TELEING GMT Beltinci Štefan Kozic, ki je povedal: »Danes mogoče nismo odigrali tekme na najvišjem nivoju, smo pa na igrišču pustili srce. Pri tem pa ne morem mimo naših navijačev, ki so na današnji tekmi pričarali enkratno vzdušje. Glede na vso situacijo okrog Beltinskega ženskega nogometa in, ko že skoraj dvigneš roke od vseh teh političnih igric, pride taka tekma...Vem in zavedam se, da nikoli ne bomo imeli milijonskega proračuna, vem in zavedam se, da nikoli ne bomo imeli za sabo armade navijačev, imamo pa Vas, ki ste del tega kluba, s srcem in dušo, in že zato se splača vztrajati tudi naprej. Moj poklon vsem, ki ste si to nedeljo vzeli čas in nas vzpodbujali na tej pomembni tekmi.«

Posnetek srečanja si lahko pogledate na TEJ povezavi, nekaj fotografij pa najdete na naši uradni FACEBOOK strani.

Kljub pomembni zmagi pa ni časa za evforijo, naše igralke namreč že v sredo čaka novo srečanje, ko bo v Športnem parku Beltinci gostovala ekipa ŽNK Velesovo. Srečanje bo odigrano ob 16.30, zato vas že danes vabimo, da so pridete srečanje ogledat. Vabljeni !!!

Kontakt
ŽNK Pomurje Beltinci
Ravenska cesta 8/a
9231 Beltinci

Štefan Kozic
Tel.: 031 677 144
E-mail: stefan.kozic@znkpomurje.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji