Težje od pričakovnaj

2017-04-28
Za nami je še 16.krog SŽNL, v katerem so se naše članice pomerile z igralkami ŽNK Velesovo. Srečanje, ki si ga je v Športnem parku Beltinci, ogledalo 60 gledalcev, so težje od pričakovanj, dobile naše igralke s 4:1(2:1).

Tudi v to srečanje je naša ekipa krenila oslabljena, saj trenerka Nuša Ladinek ni mogla računati na obolelo Saro Nemet, zaradi reprezentančnih obveznosti je manjkala Sara Makovec, na poroko v domovino pa je odpotovala Tijana Krstić. Tako so na, vedno slabšo, zelenico Športnega parka Beltinci stopile Špela Fras, Helenna Hercigonja Moulton, Špela Kolbl, Manja Rogan (C), Špela Rozmarič, Nikoleta Nikolić, Biljana Bradić, Anja Prša, Tjaša Tibaut in Karmen Godina. Na klopi za rezerve so na priložnost čakale Nika Nemec, Ines Sok, Tinkara Frangež in Maja Vukan.

Srečanje, ki ga je vodila sodniška trojka Uroš Rađević, Danijel Šobot in Sašo Šilec, so bolje odprle naše igralke, gostje iz Gorenjske pa so se osredotočile na branjenje svojega gola. Premoč na igrišču, pa našim igralkam nikakor ni uspelo kronati z zadetkom. Priložnosti so se vrstile ena za drugo, toda naše napadalke so bile nenatančne, ali pa so srčne Gorenjke žogo izbile v polje. Najlepšo priložnost za zadetek so, maloštevilni gledalci, videli v 9.minuti srečanja, ko je z roba enajstmetrskega prostora sprožila Špela Rozmarič, a se je izjemno izkazala gostujoča vratarka Tjaša Mencinger in žogo s skrajnimi močmi izbila v kot. Po udarcu iz kota, je žogo, v zmedi v gostujočem kazenskem prostoru, sprejela Tjaša Tibaut, toda do strela ni prišla. Napadi naših igralk so se stopnjevali in obleganje gostujočih vrat, je z zadetkom, v 12.minuti, kronala Monika Conjar, ki je s strelom z glavo, premagala nemočno Mencingerjevo.

Ko pa so gledalci že mislili, da se je našim igralkam »odprlo«, je, v 29.minuti srečanja, sledil hladen tuš. Do žoge je na sredini igrišča prišla Manca Smolnikar, jo povedla na našo polovico in z prekrasnim lobom premagala Špelo Fras ter izid izenačila na 1:1. V tem delu srečanja našim igralkam ni uspevalo praktično nič. Preveč je bilo netočnih podaj, individualni akcij, ki proti zgoščeni gostujoči obrambi niso prinesle želenega rezultata. Še tistih nekaj polpriložnosti, ki so si jih naše igralke pripravile, je gostujoča obramba, na čelu z zelo dobro vratarko, z lahkoto ubranila. Do ponovnega vodstva naših igralk je prišlo v 29.minuti, ko je prosti strel, z leve strani gostujoče obrambe, izvajala Monika Conjar. Zvrtinčeno žogo je gostujoča šestnajstka Eva Kovač poizkušala izbiti, toda to je storila izjemno nespretno, saj jo je poslala z hrbet svoje vratarke. Kljub premoči naši igralk in kopici zapravljenih priložnosti se rezultat do konca prvega polčasa več ni spremenil.

Tudi v nadaljevanju srečanja se na zelenici ni nič spremenilo. Naše igralke so prevladovale, toda v zaključku bile nezbrane. Priložnosti so si sledile ena za drugo, naše igralke, so kar tekmovale, katera bo zapravila lepšo. Zapisati pa je treba tudi, da je svoje delo zelo dobro opravila tudi gostujoča vratarka, pa tudi njene soigralke v obrambi so ji odlično asistirale. Zbranost pa je gostujoči obrambi popustila v 59.minuti, ko je, po podaji iz kota, z glavo streljala Špela Rozmarič, Jera Rogelj, pa je žogo zaustavila z roko in glavni sodnik Uroš Rađević je brez oklevanja pokazal na belo točko. Enajstmetrovko je rutinirano izvedla kapetanka Manja Rogan in neubranljivo zadela za 3:1.

Premoč na zelenici so naše igralke znova kronale v 70.minuti srečanja, ko je po lepem samostojnem prodoru v gostujoči kazenski prostor, za 4:1, rutinirano zadela Špela Kolbl. Zanesljivo vodstvo ekipe, je izkoristila Nuša Ladinek in na igrišče namesto Karmen Godina in Helenne Hercigonja Moulton poslala Ines Sok in Tinakro Frangež. Razmerja na igrišču se niso spremila, naše igralke so še naprej napadale, toda v napadu bile neučinkovite, gostje pa sredine igrišča sploh niso uspele preiti. Do konca srečanja sta priložnost za nabiranje izkušanje dobili tudi Nika Nemec in Maja Vukan, ki sta zamenjali Špelo Rozmarič in Tjašo Tibaut.

Kljub zanesljivi zmagi in dejstvu, da so minulo nedeljo naše igralke odigrale izjemno težko srečanje, pa si naše igralke ne smejo zatiskati oči in se morajo zavedati, da je nogomet igra, ki temelji na podajah in medsebojnem pomaganju ter sodelovanju. Navijači lahko upravičeno pričakujemo, da se bo to videlo že naslednji torek, ko bo na sporedu še predzadnji krog rednega dela prvenstva in ga bodo naše igralke odigrale v Velenju. Srečno žutoplave, ZA EKIPO, ZA ŽUTOPLAVO SRCE !!!    

Kontakt
ŽNK Pomurje Beltinci
Ravenska cesta 8/a
9231 Beltinci

Štefan Kozic
Tel.: 031 677 144
E-mail: stefan.kozic@znkpomurje.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji