ZANESLJIVO TUDI V VELENJU

2017-05-03
Na zadnji praznični dan je bil odigran še predzadnji krog rednega dela SŽNL, v katerem so se naše članice v Velenju pomerile z tradicionalnimi nasprotnicami, igralkami ŽNK Rudar Škale in dosegle novo pomembno zmago 6:1(2:1).

Nuša Ladinek je na generalko za finale pokala NZS, ki ga bosta ekipi odigrali 31.5.2017 v Kopru, poslala ekipo v postavi Špela Fras, Tijana Krstić, Špela Kolbl, Manja Rogan (C), Monika Conjar, Špela Rozmarič, Nikoleta Nikolić, Biljana Bradić, Anja Prša, Tjaša Tibaut in Sara Makovec. Na svojo priložnost so na klopi za rezerve počakale Nika Nemec, Helenna Hercigonja Moulton, Tinkara Frangež, Tjaša Nemec in Karmen Godina.

Srečanje, ki ga je, na igrišču z umetno travo Mestnega stadiona ob Jezeru, vodila sodniška trojka Tanja Subotić, Helena Buh in Simon Cerar, so bolje odprle naše igralke. Odločno so krenile proti domačim vratom in si že v uvodnih minutah srečanja priigrale nekaj priložnosti. Tako sta svojo natančnost preizkusili Monika Conjar in Sara Makovec, toda domača obramba je bila vedno na mestu. Izjemna priložnost za prvi zadetek na uradnih srečanjih, se je v 12.minuti srečanja ponudila Nikoleti Nikolić, ki je po podaji iz kota poizkušala s strelom z glavo, toda žoga je zletela mimo leve domače vratnice in rezultat se ni spremenil.

Če bi tudi na srečanjih slovenske ženske nogometne lige spremljali posest žoge, bi bilo razmerje, v tem delu srečanja, skoraj 100% na strani naših igralk. Domačinke so se namreč z žogo srečale samo, ko so blokirale poizkuse naših igralk ali pa so izvajale udarce iz golavta. Naše napadalke pa so kar tekmovale, katera bo zapravila lepšo priložnost. In ko je četica naših navijačev, ki so si prišli pogledat srečanje v Velenje, skoraj že obupala nad našim napadom, je žogo na desni strani gostujoče obrambe sprejela Anja Prša in poslala uporaben predložek v domači kazenski prostor, kjer se je odlično znašla Monika Conjar in v 22.minuti srečanja, z glavo presenetila, sicer odlično, domačo vratarko Jadranko Zilić ter povedla naše moštvo v vodstvo 1:0.

Veselje v naši ekipi se še ni poleglo, že je znova udarila Monika Conjar. V 25.minuti srečanja je z leve strani domače obrambe s strelom poizkusila Biljana Bibi Bradić, domačinke so strel blokirale, toda žoga se je odbila do Monike Conjar, ki je udarila iz prve in povišala na 2:0. Tudi zanesljivo vodstvo pa ni uspavalo naših igralk. Še naprej so napadale, toda gola enostavno niso mogle doseči. Domačinke so se fanatično branile, ko pa je obramba že popustila, pa je naše napadalke v obup spravljala Jadranka Zilić. In ko so gledalci, ki se jih je na srečanju zbralo približno 70, že čakali zadnji pisk glavne sodnice Tanje Subotić v prvem polčasu, pa so domačinke uprizorile enega od redkih protinapadov, ki ga je rutinirano zaključila mlada slovenska reprezentantka Isabella Pleterski in pred odmorom rezultat znižala na 2:1.

Tudi v nadaljevanje srečanja so odločneje krenile naše igralke in stalno ogrožale domačo vratarko. Gledalci so videli poizkuse Tjaše Tibaut, Biljane Bradić, Monike Conjar in Špele Kolbl, toda vse poizkuse so domačinke odklonile.

Gledalci pa so videli še več netočnih podaj naših igralk, nepovezanih akcij, enostavno povedano naše igralke so bile neprepoznavne. Ne gre jim očitati neborbnosti, kajti še zmeraj so prevladovale na igrišču, pa tudi domačinkam niso dovolile, da bi ogrozile Špelo Fras, toda igra, ki so jo prikazale v drugem polčasu je bila svetlobna leta od iger, ki so jih naše igralke kazale v uvodnih krogih spomladanskega dela prvenstva. In glede na to, da je pred našimi igralkami končnica prvenstva, bo strokovno vodstvo moralo zavihati rokave in ekipo vrniti v pravo formo. Da pa res ne bi bilo vse tako črno, je v 84.minuti srečanja poskrbela Špela Kolbl, ki je na robu kazenskega prostora odlično sprejela podajo Biljane Bibi Bradić in silovito sprožila ter povišala na 3:1.

Samo dve minuti pozneje se je med strelke, s prekrasnimi »škaricami«, vpisala še Biljana Bibi Bradić in povišala na 4:1. In ko so gledalci že mislili, da je srečanje odločeno, so naše igralke storile napako v svojem kazenskem prostoru in glavna sodnica Tanja Subotić je pokazala na belo točko. Žogo si je namestila Lana Golob, silovito streljala, toda žoga je zletela prek vrat Špela Fras. V 88.minuti srečanja sta priložnost za igro dobile Tjaša Nemec in Helenna Hercigonja Moulton, ki sta zamenjali Moniko Conjar in Tijano Krstić. V izdihljajih srečanja sta za, na papirju, lahko zmago naših igralk, poskrbeli še Tjaša Tibaut, ki je Jadranko Zilić premagala z roba petmeterskega prostora in Manja Rogan, ki je s prekrasnim lobom presenetila domačo vratarko ter postavila končnih 6:1.

Za igralke SŽNL pa ni pravega odmora, v nedeljo jih čaka še zadnji krog rednega dela letošnje sezone. Naše igralke bodo poizkušale doseči novo zmago v Športnem parku Beltinci, kjer bodo v nedeljo ob 17.00 uri gostile trenutno tretje uvrščeno ekipo SŽNL, ekipo Moje-lece.si iz Radomelj. Že sedaj vas vabimo, da si pridete to zanimivo srečanje pogledat. Vabljeni !

Še več fotografij iz Velenja najdete na naši uradni Facebook strani !

Kontakt
Ženski nogometni klub POMURJE BELTINCI
Bratonci 18a
9231 Beltinci
info@znkpomurje.com

Branko GROS
Tel.: 041 751 542
E-mail: branko.gros@teleing.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji