Odločeno že v prvem polčasu

2017-05-15
Za nami je prvi krog Lige za prvaka SŽNL , v katerem so se naše igralke znova pomerile z igralkami iz Radomelj. Srečanje, ki je bilo zaradi prezasedenosti igrišča v Beltincih, odigrano v Rakičanu, so z 8:0(5:0) dobile naše šampionke.

Srečanje, ki ga je, prekrasnem sončnem vremenu, v Rakičanu spremljalo približno 100 gledalcev, je naša ekipa začela v postavi Špela Fras, Tijana Krstić, Špela Kolbl, Manja Rogan (C), Monika Conjar, Špela Rozmarič, Nikoleta Nikolić, Biljana Bradić, Anja Prša, Tjaša Tibaut in Sara Makovec. Nuša Ladinek je na klopi za rezerve lahko računala še na Helenno Hercigonja Mouton in na Tjaši ter Niko Nemec. Gostujoči trener Peter Kristan pa je na nov dvoboj v tednu dni pripeljal zgolj enajsterico igralk.

Že uvodne minute nedeljskega dvoboja so dale slutiti, da bodo gledalci spremljali enosmerni promet. Gostje iz Radomelj so se postavile v obrambo in le redko prehajale polovico igrišča. Očitno je lekcija, ki so jo naše igralke očitale Radomljankam v 18.krogu SŽNL, ko so naše igralke slavile s 9:1, dal določene odgovore gostujočemu trenerju Kristanu, ki je zato na stran Špele Kolbl postavil svojo najizkušenejšo obrambno igralko Stašo Čagran. Toda tudi ta poteza ni obrodila sadov, saj so naše napadalke igrale odlično in si pripravile kar nekaj priložnosti, vendar pa so njihovi streli končali v rokah reprezentančne vratarke Sonje Čevnik ali pa so končali za gostujočim golom. Toda v 18.minuti srečanja pa tudi Čevnikova ni mogla preprečiti vodstva naše ekipe. Odlično globinsko žogo je v gostujočem kazenskem prostoru sprejela Špela Kolbl, preigrala Čagranovo in žogo podala Moniki Conjar.

Monika je rutinirano preigrala Čevnikovo in zadela za 1:0. Samo tri minute pozneje, natančneje v 21.minuti se je gostujoča mreža ponovno zatresla. Po podaji Anje Prša je žogo v gostujočem  kazenskem prostoru sprejela Biljana Bradić, silovito in izjemno natančno merila ter zadela za 2:0. Toda tudi ta zadetek ni zaustavil naših igralk, še več, dal jim je dodatne moči, še intenzivneje so pritisnile na gostujočo obrambo, ki enostavno ni imela pravih rešitev.

Akcije našega napada so se vrstile ena za drugo in iz ene od njih je Špela Kolbl, s prekrasnim lobom, znova zatresla gostujočo mrežo ter, v 27.minuti, povišala na 3:0. Za akcijo tekme pa je v 29.minuti srečanja poskrbela kapetanka Manja Rogan. Roganova je žogo sprejela približno dvajset metrov od gostujočega gola, si jo nastavila na svojo levico in silovito sprožila. Žoga je preletela Čevnikovo in se od prečke odbila v njeno mrežo. Gledalci, nevajeni ženskega nogometa, so bili navdušeni, semafor pa je kazal že 4:0.

Nov zadetek v gostujoči mreži so gledalci videli v 36.minuti srečanja. Po desni strani gostujoče obrambe je prodrla Tijana Krstić in v gostujoči kazenski prostor poslala uporaben predložek. Odlično je skočila Biljana Bradić, streljala z glavo, Sonja Čevnik je žogo odbila, toda le do odlično postavljene Tjaše Tibaut, ki ji ni bilo težko zadeti praznega gola in povišati na 5:0. Kljub premoči naših igralk, se rezultat do odmora več ni spremenil.

V odmoru je Nuša Ladinek iz igre potegnila rahlo poškodovano Biljano Bradić in priložnost za igro ponudila Tjaši Nemec. Kljub opravljeni zamenjavi pa se razmerje na, odlično pripravljeni zelenici rakičanskega nogometnega igrišča, ni spremenilo. Naše igralke so še naprej napadale, gostje pa so se krčevito branile. Prvo priložnost v nadaljevanju so naše napadalke zapravile že v 47.minuti srečanja, ko je centrirala Tijana Krstić, Monika Conjar je žogo dobesedno zabila v gostujoči gol, toda upravičeno se je oglasila piščalka glavnega sodnika Denisa Koutra, ki je na asistenco Jerneja Petka dosodil prepovedan položaj. Popolnoma enako akcijo sta, v 49.minuti, znova odigrali Tijana Krstić in Monika Conjar, le da je bila Monika zdaj previdnejša in je rezultat povišala na 6:0.

Novo priložnost za še svoj tretji zadetek na srečanju pa je Monika Conjar zapravila v 50.minuti srečanja. Anja Prša je v poizkusila s strelom, gostje so v svojem kazenskem prostoru igrale z roko in glavnemu sodniku ni preostlo nič drugega, kot da pokaže na belo točko. Žogo si je namestila Monika Conjar, streljala, toda izkazala se je Sonja Čevnik in strel iz bele točke ubranila. Samo minuto pozneje, v 51.minuti srečanja, pa novo veselje v naših vrstah, na 7:0 je rezultat povišala Špela Kolbl, ki je znova izkoristila predložek Tijane Krstić in rutinirano premagala Čevnikovo.

V 58.minuti srečanja je priložnost za igro dobila tudi Helenna Hercigonja Moulton, ki je zamenjala Manjo Rogan. Kot se je pozneje izkazalo, je končni rezultat srečanja, v 71.minuti, postavila, kar gostujoča obrambna igralka Pia Božič, ki je po strelu Nikolete Nikolić, žogo preusmerila v lastno mrežo. Izjemno priložnost za povišanje rezultata je v 75.minuti srečanja zapravila Tjaša Tibaut, ki je prodrla v gostujoči kazenski prostor, kjer so je gostujoče obrambne igralke nepravilno zaustavile in glavni sodnik Denis Kouter je znova pokazal na belo točko. In kot se je že neštetokrat izkazalo, da enajstmetrovke ne izvaja tisti, nad katerim je storjen prekršek, je strel iz bele točke Tjaše Tibaut Čevnikova ubranila.

Toda znova se je oglasil glavni sodnik in zahteval ponovitev kazenskega strela, saj je Čevnikova prehitro zapustila črto. Žogo si je znova na belo točko nastavila Tjaša Tibaut, streljala, toda žoga se je od desne vratnice odbila v polje. Nuša Ladinek je v 76.minuti srečanja priložnost ponudila tudi Niki Nemec, ki je zamenjala Saro Makovec in rezultat se do konca srečanja več ni spremenil.

Prvenstvo pa se nadaljuje že prihodnjo nedeljo, ko bodo naše igralke znova gostovale v Velenju, kjer se bodo ob 17.00 uri pomerile z domačinkami, igralkami ŽNK Rudar Škale. Kot pa sedaj kaže, bo odločilno srečanje za naslov državnega prvaka odigrano naslednjo nedeljo, ko bodo v Prekmurju gostovale igralke ŽNK Olimpije. Po zadnjih informacijah, pa bodo morale naše igralke to izjemno pomembno srečanje, ki ga bodo prenašale tudi televizijske kamere, odigrati izven Športnega parka Beltinci, saj odgovorni pri ND Beltinci ne dovolijo igranja na zelenici Športnega parka v Beltincih, saj jih popoldan čaka izjemno pomemben dvoboj 3.SNL-vzhod, ko se bodo pomerili z NK Čarda iz Martjanec. ŽALOSTNO !!! 

V Športnem parku Beltinci je bil v soboto odigran 15.krog Lige deklet U17, v katerem so se naše mlade igralke pomerile z vrstnicami iz ekipe ŽNK Velesovo. Srečanje, ki ga je naša ekipa odigrala v postavi Zala Meršnik, Melissa Žužić, Ines Sok, Maja Vukan, Ema Horvat, Albinca Čizmazija, Luana Zajmi, Nika Čuček, Nina Kajzba, Tinkara Frangež, Saša Kolar, Lili Sofija Balažic, Eva Hamler, Sara Makovec, Sonja Kavaš in Katja Krenos, se je končalo z visoko zmago naših igralk 7:0 (2:0).

Trikrat je gostujočo mrežo zatresla Sara Makovec (63', 68', 74'), dvakrat je zadela Nina Kajzba (16',41'), po en zadetek pa sta prispevali Luana Zajmi (20') in Katja Krenos (80'). S to, že 13.zaporedno, zmago naša dekleta še naprej zasedajo zanesljivo prvo mesto na lestvici Lige deklet U17. 

Kontakt
ŽNK Pomurje Beltinci
Ravenska cesta 8/a
9231 Beltinci

Štefan Kozic
Tel.: 031 677 144
E-mail: stefan.kozic@znkpomurje.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji