Nova zmaga v velenju

2017-05-22
Za nami je še predzadnje dejanje letošnje sezone SŽNL, v katerem so naše članice znova gostovale v Velenju in dosegle še eno zanesljivo zmago 5:2(2:1).

Srečanje, ki ga je vodila sodniška trojka Jure Hrvacki, Helena Primec in Mediha Durić in si ga je, ob igrišču z umetno travo Mestnega stadiona ob jezeru v Velenju, ogledalo približno 50 gledalcev, je naša ekipa začela v postavi Špela Fras, Tijana Krstić, Špela Kolbl, Manja Rogan (C), Monika Conjar, Špela Rozmarič, Nikoleta Nikolić, Biljana Bradić, Anja Prša, Tjaša Tibaut in Sara Makovec. Na klopi za rezerve so na priložnost čakale Helenna Hercigonja Moulton, Nina Marič in Karmen Godina.

Nedeljsko srečanje so naše igralke znova odlično odprle in si takoj priigrale nekaj konkretnih priložnosti, ki pa jih je domača obramba ubranila. Toda domačinke so svojo mrežo ohranile nedotaknjeno samo štiri minute. Akcijo naše ekipe je začela Tijana Krstić, preigrala domačo igralko in izjemno natančno podala do Biljane Bradić. Bibi se je sama znašla pred domačo vratarko Jadranko Zilić in neubranljivo zadela daljši kot ter povedla našo ekipo v vodstvo.

Tudi po doseženem zadetku so na igrišču prevladovale naše igralke in stalno ogrožale velenjska vrata. Toda tudi domačinke, za katere je ponovno zaigrala tudi Tina Marolt, ki študira in igra nogomet v ZDA, niso ostale brez priložnosti. V eni od akcij so zatresle tudi prečnik vrat, ki jih je čuvala Špela Fras. V 29.minuti srečanja, pa se je znova zatresla domača mreža. Z roba kazenskega prostora se je za nenaden strel odločila kapetanka Manja Rogan in z izjemno natančnim strelom presenetila Zilićevo ter povišala rezultat na 2:0.

Zanesljivo vodstvo pa je uspavalo naše igralke, ki so dovolile, da so domačinke vzpostavile ravnotežje in nekajkrat nevarno zapretile, toda Špela Fras se ni dala presenetiti. V 42.minuti srečanja so naše igralke naredile nepotreben prekršek pred svojimi vrati. Žogo si je namestila prva Maroltova in z izjemno natančnim strelom rezultat znižala na 2:1.

Pogovor na naši klopi v odmoru in nekaj sprememb v postavitvi je spremembo izida prineslo že v peti minuti nadaljevanja. Akcijo našega napada je začela Sara Makovec in poslala lepo žogo za hrbet domače obrambe, kjer jo je sprejela Špela Kolbl. Špela je žogo iz prve podala Moniki Conjar, ki jo je v slogu pravih napadalcev zabila v domačo mrežo in povišala na 3:1.

Tudi četrti zadetek v domači mreži je bil delo Monike Conjar, ki je žogo, v 68.minuti, sprejela na robu kazenskega prostora, preigrala kar nekaj domačih igralk in ko so gledalci že mislili, da ji je zmanjkalo moči, sprožila in dosegla že svoj 43.zadetek v tej sezoni.

Po nekaj nevarnih poizkusih naših igralk, so znova zapretile domačinke. V 74.minuti srečanja je žogo v našo mrežo, po zmedi kazenskem prostoru, potisnila Lana Golob in znižala na 4:2. Kot se je pozneje izkazalo, je končni rezultat srečanja, v 78.minuti, postavila Špela Kolbl, ki je, po novi prekrasni podaji Manje Rogan, brez oklevanja streljala in Jadranka Zilić je bila brez moči.

Do konca srečanja je Nuša Ladinek priložnost za igro ponudila tudi vsem svojim rezervnim igralkam in naša dekleta so srečanje mirno pripeljala do konca.

Naše igralke so tako dosegle novo pomembno zmago, pa tudi generalka za pokalni finale je bila uspešna. Ne gre spregledati dejstva, da v igri niso blestele, pa tudi učinkovitost ni bila na vrhunskem nivoju. Toda, če se spomnimo prejšnjih srečanj v Velenju si moramo priznati, da v Velenju naše igralke nikoli niso ne vem kako blestele, toda vedno zmagovale. Se pa morajo naše igralke zavedati, da bo potrebno v nedeljo, ko se bo odločalo prvenstvo, saj je pred nami dvoboj z drugouvrščeno Olimpijo, pokazati mnogo več. Toda naše igralke nas zelo redko razočarajo in ne bodo nas niti v nedeljo, zato se vidimo v Bakovcih, da skupaj ubranimo naslov državnih prvakinj. Vabljeni !!!

So pa že v soboto v Velenju gostovale tudi naše mlade igralke U17, ki so se v 16.krogu Lige deklet U17 pomerile z domačinkami. Ekipa v postavi Zala Meršnik, Ines Sok, Maja Vukan, Sara Makovec, Ema Horvat, Albinca Čizmazija, Luana Zajmi, Nika Čuček, Nina Kajzba, Tinkara Frangež, Saša Kolar, Lili Sofija Balažic, Eva Hamler, Sonja Kavaš in Katja Krenos, pretiranih težav ni imela.

Srečanje se je namreč končalo z zmago 7:0(2:0), štirikrat je domačo mrežo zatresla Nina Kajzba (16', 64', 70', 75'), dvakrat Sara Makovec (14', 45') in enkrat Katja Krenos (54'). Naše igralke do konca tekmovalne sezone, čakata še dva tekmovalna kroga.

Kljub napornemu vikendu, pa je naše igralke že v ponedeljek čakala nova tekma. Kombinirana ekipa članic in igralk U17 se je namreč v Odrancih pomerila z reprezentanco Rusije U19, ki se v Prekmurju pripravlja na elitni del kvalifikacij. Srečanje, na katerem so za našo ekipo nastopile Zala Meršnik, Tijana Krstić, Špela Kolbl, Monika Conjar, Špela Rozmarič, Nikoleta Nikolić, Biljana Bradić, Anja Prša, Sara Makovec, Tjaša Nemec, Nika Nemec, Maja Vukan, Ema Horvat, Albinca Čizmazija, Luana Zajmi, Nina Kajzba, Tinkara Frangež, Lili Sofija Balažic in Eva Hamler, se je končalo s prijateljskih 2:2(2:0). Za našo ekipo sta zadeli Tjaša Nemec (10') in Špela Kolbl (30'), za Rusinje pa je bila dvakrat uspešna Sofija Šiškina (63', 70'). Čestitamo.

Kontakt
ŽNK Pomurje Beltinci
Ravenska cesta 8/a
9231 Beltinci

Štefan Kozic
Tel.: 031 677 144
E-mail: stefan.kozic@znkpomurje.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji