Tako blizu, a tako daleč

2017-05-29
S srečanji zadnjega kroga SŽNL je padel zastor nad sezono 2016/17 in v derbiju kroga, ki sta ga pred približno 600 gledalci, odigrali prvouvrščeni ekipi SŽNL, so krajšo potegnile naše šampionke in po petih letih vladine, krono predale Ljubljančankam.

Vse je bilo v nedeljo pripravljeno za novo slavje naših igralk, prekrasno vreme, odlično pripravljena zelenica ŠRC Bakovci in ogromno število gledalcev. Toda že zjutraj, ko je prekmursko ravnico obsijalo prvo sonce, je bilo slutiti, da to ni ta dan. Trenerka Nuša Ladinek je v boj za novo krono poslala udarno enajsterico, ki so jo, kot že nekaj zadnjih srečanj, sestavljale Špela Fras, Tijana Krstić, Špela Kolbl, Manja Rogan (C), Monika Conjar, Špela Rozmarič, Nikoleta Nikolić, Biljana Bradić, Anja Prša, Tjaša Tibaut in Sara Makovec. Na klopi za rezerve so tako ostale Nika Nemec, Helenna Hercigonja Moulton, Nina Marič, Tjaša Nemec in Karmen Godina.

Uvodne minute srečanja, na katerem je pravico delila sodniška trojka Janko Golob, Sergej Ivanuša in Iztok Dovnik, so tudi tokrat pripadle našim igralkam. Že v drugi minuti, je po že drugem ostrem prekršku Ljubljančank, s prostim strelom poizkusila Manja Rogan, vendar so gostje žogo izbile v polje. V četrti minuti srečanja nov prekršek gostij, žogo si je znova namestila Manja Rogan in silovito sprožila, toda žoga se je od gostujočega prečnika odbila v polje. Po nekaj nenatančnih podajah obeh ekip in nekaj minutah raztrgane igre, je v 11.minuti srečanja nevarno zapretila Urška Žganec, toda Špela Fras je žogo z bravurozno obrambo žogo izbila v kot. In kot, da bi ta strel predramil gostje, ki so vzpostavile ravnotežje in nekajkrat poizkusile s streli, ki pa so končali v rokah Špela Fras. V 17.minuti srečanja so gostje nenevarno žogo poslale svoji vratarki Luciji Grad, ki jo je, pod pritiskom Biljane Bradić izbila v polje. Žogo je približno 35 metrov od gostujočih vrat sprejela Manja Rogan in silovito sprožila, posredovati je hotela Gradova, toda skupaj z žogo sta končali za golovo črto. Šele po nekaj sekundah neodločnosti, je glavni sodnik Janko Golob pokazal na sredino igrišča in veselje na tribunah je bilo nepopisno.

Rezultatski zaostanek pa očitno ni zmedel gostij, naše igralke pa so se podzavestno potegnile na svojo polovico in poizkušale s hitrimi protinapadi ogroziti ljubljanska vrata. V tem delu so imele nekaj več od igre gostje, ki so večkrat neuspešno poizkušale s streli od daleč. V 25.minuti srečanja pa nevaren predložek Monike Conjar z desne strani, žogo je na robu gostujočega petmetrskega prostora sprejela Tjaša Tibaut, streljala iz prve, toda izkazala se je Lucija Grad in žogo izbila v kot. S strelom iz kota je poizkusila Monika Conjar, toda Gradova je bila znova na mestu. V 32.minuti srečanja je znova nevarno sprožila Anja Milenkovič, toda Špela Fras se je znova izkazala. Do konca prvega polčasa so gledalci spremljali raztrgano srečanje, polno napak na obe straneh in kar nekaj konkretnimi, na trenutke celo grobimi, prekrški, ki pa jih je glavni sodnik Janko Golob velikokrat spregledal.

Tudi uvodne minute nadaljevanja so minile v podobnem ritmu in vedno več težav z nadzorom igre je imel glavni sodnik. Kar nekajkrat je po nepotrebnem prekinjal srečanje in rumene kartone delil predvsem našim igralkam, gostjam pa je preveč krat pogledal skozi prste. Tudi gledalci na tribuni so postajali iz minute v minuto nervoznejši. Tako sta v nadaljevanju, poleg Sare Makovec in Špele Kolbl, ki sta porumenili že v prvem polčasu, rumene kartone prejeli še Tjaša Tibaut in Tijana Krstić. Tudi zaradi tega je bilo veselje naših igralk in navijačev na tribunah, v 65.minuti srečanja, ko je rezultat na 2:0, po lepem prodoru Špele Kolbl, povišala Monika Conjar, toliko večje.

Toda hladen tuš je sledil samo pet minut pozneje. Žogo je na sredini igrišča sprejema Manja Rogan, gostujoča igralka jo je zaustavila na nedovoljen način, toda glavni sodnik Golob je zapiskal prekršek Manji Rogan. V silni mladostni zagnanosti je izvajanje prostega strela ovirala Sara Makovec in Golob ji je pokazal  drugi rumeni karton, ter pot v slačilnico bakovskega stadiona. Podarjeno številčno prednost so gostje hitro izkoristile in rezultat v pičli minuti izenačile. Prvič je v 75.minuti srečanja mrežo Špele Fras zadela Urška Žganec, samo nekaj trenutkov pozneje pa še Jelena Čubrilo. Šele po izenačenju so se naše igralke zbrale, Nuša Ladinek je v igro namesto Monike Conjar poslala Helenno Hercigonja Moulton in nekako zakrpala manko igralk v sredini. Bolj se je srečanje bližalo koncu, bolj je bilo vroče na zelenici. V izdihljajih srečanja se je izjemna priložnost za zadetek, ponudila Špeli Kolbl, ki je pobegnila ljubljanski obrambi, se sama znašla pred Gradovo, jo že preigrala, toda, ko se je odločila za strel na prazna vrata, je Gradova znova posredovala  in preprečila novo vodstvo naših igralk. In kot se je že mnogokrat izkazalo, se je zgodilo tudi v Bakovcih. V zadnji minuti, nerazumljivo dolgega sodniškega dodatka, ki je trajal kar šest minut, je žogo na robu našega kazenskega prostora sprejela Jelena Čubrilo, preigala kar tri naše obrambne igralke ter neubranljivo zadela levi spodnji kot vrat Špele Fras ter Ljubljančankam prinesla prvi naslov državnih prvakinj.

Veselje v gostujočem taboru je bilo nepopisno, naše igralke in strokovni štab, pa še dolgo po srečanju niso mogli doumeti, kako na lahko je našim igralkam spolzel iz rok naslov državnih prvakinj. Razočaranja pa niso mogli skriti tudi naši zvesti navijači, ki se jim ob tej priliki moramo zahvaliti za spodbujanje, ter svoj bes, upravičeno ali ne, to sedaj tako ali tako ni več pomembno, znesli na glavnega sodnika, ki je Športni park Bakovci zapustil v spremstvu varnostnikov.

Enostavno se je s porazom potrebno sprijazniti, strniti vrste, potegniti prave poteze in tudi odločitve, v našem kolektivu je ogromno odličnih igralk, na katerih je potrebno graditi prihodnost.

To so dokazale tudi naše mlade igralke U13 in U17, ki so že v soboto več kot zasluženo osvojile naslove državnih prvakinj v svojih kategorijah. In tega nam ne more vzeti nihče, pa naj se še nekateri tako trudijo.

Naše članice pa čaka v sredo še sklepno dejanje sezone, ko se bodo, ob 15.30, na koprskem stadionu Bonifika, v finalu Ženskega pokala NZS pomerile z igralkami ŽNK Rudar Škale. Ajde dekleta, idemo po to kanto !!!

Kontakt
ŽNK Pomurje Beltinci
Ravenska cesta 8/a
9231 Beltinci

Štefan Kozic
Tel.: 031 677 144
E-mail: stefan.kozic@znkpomurje.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji