Novinke željne dokazovanja in uspehov

2017-08-25
S sobotno tekmo proti Ajdovščini se tudi za ŽNK TELEING GMT Beltince pričenja nova sezona državnega prvenstva. Že nekajkrat smo zapisali, da bo naše člansko moštvo povratek na vrh lovilo s spremenjenim in pomlajenim moštvom, ki se mu je priključilo tudi nekaj nadarjenih in motiviranih novink.

Poletje je poleg visokih temperatur in žgočega sonca prineslo odhode nekaterih nosilk igre. Tjaša Tibaut, še zadnja članica igralske zasedbe, ki se je pred dobrim desetletjem veselila prvega naslova državnih prvakinj v zgodovini kluba, se je odločila za nov izziv in zdaj nogomet igra v prestolnici, ki je tudi zaradi službenih obveznosti že nekaj časa njen prvi dom. Po preizkušnji v Nemčiji se je treningom Olimpije priključila tudi Manja Rogan, ki ji je v Ljubljano sledila še Špela Fras, a igralki za zdaj še nista članici aktualnega državnega prvaka. V želji, da več prostora ponudimo domačim nogometašicam, sta se od žuto-plavih poslovili tudi Biljana Bradić in Nikoleta Nikolić, ki sta našemu moštvu pomagali v drugem delu lanske sezone.

In kdo so nove moči v naši sredini? Eva Vidovič in Vita Žolek bosta morali na debi v članskem dresu počakati do drugega dela sezone, ko bosta z dopolnjenimi 16 leti pridobili pravico nastopa v 1. SŽNL. Dvojica je doslej igrala za MSM Ptuj, iz katerega so se v naše vrste preselile še tri igralke, Neli Hofman, Špela Pernek in Maša Šibila, ki pa jo zaradi poškodbe čaka nekajtedenski počitek. Peterica je bila del ptujske selekcije U15, ki je v sezoni 2015/16 pokorila državno konkurenco. Z največ izkušnjami med sedmimi novinkami v našem klubu se lahko pohvalita Maruša Česnik in Larissa Šoronda, ki po poškodbi kolena še ni nared za nastope.

Maruša Česnik, ki bo septembra dopolnila 17 let, se vam predstavlja kot prva. »Za selitev v ŽNK Pomurje sem se odločila, ker je vrste Fužinarja, v katerem sem igrala do tega poletja, zapustilo nekaj ključnih igralk. Menim, da je Pomurje najboljši klub za napredek. Igralke so me sprejele odprtih rok, vzdušje v ekipi pa je izjemno,« zadovoljstva nad selitvijo v naše vrste ne skriva mladinska reprezentantka Slovenije, ki se je strelskega prvenca v SŽNL veselila v lanskem dvoboju z Ajdovkami, ki bodo, zanimivo, v soboto prve gostje naše ekipe.

Korošica, ki se želi po zaključenem šolanju na Gimnaziji Šiška preizkusiti v tujini in se z igranjem nogometa tudi preživljati, je na pripravljalnih tekmah navdušila z borbeno in nepopustljivo igro. Prav nepopustljivost pa bo v letošnji sezoni eden od adutov mladega moštva, ki se želi veseliti naslova državnih prvakinj. »Želim si, da bi s soigralkami v letošnji sezoni osvojile naslov državnih in pokalnih prvakinj, nato pa bi se poskušale uvrstiti v ligo prvakinj, a bomo morale za tak dosežek veliko trenirati,« se odrekanja, ki je potrebno za uspehe, zaveda igralka sredine igrišče.

Larisse Šoronde pristašem našega kluba ni potrebno podrobno predstavljati. Belokranjko smo že dodobra spoznali kot članico Krke, Radomelj in Rudarja, lani poleti pa se je že priključila treningom ŽNK Pomurja, a se nato odločila za vrnitev v Velenje. Napadalka jeseni sicer še ne bo na voljo Nuši Ladinek, saj še drugič v nekaj letih okreva po poškodbi kolena. »Sem v petem mesecu po operativnem posegu. Okrevanje poteka dobro, sicer malce počasnejše, saj je šlo za drugo operacijo istega kolena, vendar sem prepričana, da se lahko s trdim delom in disciplino v spomladanskem delu sezone že vidimo na igrišču,« z optimizmom v prihodnost zre strelka 53 prvoligaških zadetkov.

Enaindvajsetletnica bo spomladi, ko bo nared za nogometne vragolije, ena najizkušenejših igralk v naši zasedbi. Le-ta je, kot smo omenili že nekajkrat, to poletje doživela precejšnje spremembe, a tudi Šoronda napoveduje, da lahko pristaših žuto-plavih že jeseni pričakujejo dobre predstave. »Mislim, da kadrovske sprememba niso ovira za nadaljevanje dobrih predstav. ŽNK Pomurje ima številčen, predvsem pa kakovosten pomladek, tako da se lahko dobro igro pričakuje tudi v prihodnje,« zaključuje najstarejša med sedmimi poletnimi novinkami.

Članica mlajših reprezentančnih selekcij je tudi Neli Hofman, dosedanja nogometašica ptujskega kluba. Napadalka je, podobno kot Ines Sok in Maruša Česnik, zadela v pripravljalnem obračunu kadetske in mladinske izbrane vrste, zadetkov pa si želi tudi v dresu Pomurja in s tem moštvu trenerke Nuše Ladinek pomagati na poti do izpolnitev zastavljenih ciljev: »Za letošnjo sezono si želim čim več dobrih in uspešnih tekem v klubskem dresu, na daljši rok pa se želim dokazati tudi v reprezentanci.«

Šestnajstletnica se je v preteklosti že dokazala kot učinkovita strelka, saj je v 36 tekmah kadetskega prvenstva dosegla 28 zadetkov. Ptujčanka se je v poletnih pripravah prvič preizkusila v članskem nogometu in v zahtevnih preizkušnjah z Medyk Koninom, Sturmom in Olimpio Cluj, udeleženkami kvalifikacij UEFA Lige prvakinj, pokazala, da gre tudi za pridno delavko. In kaj je Neli prepričalo v selitev in menjavo okolja? »V Pomurje sem prestopila zaradi kakovostnega dela na treningih in z željo po novih izzivih. Vzdušje v klubu in med igralkami je super, odlično se razumemo,« zaključuje naša nova napadalka.

Na krstne minute v članskem dresu lahko že v prvem krogu nove sezone SŽNL upa tudi Špela Pernek, prav tako nekdanja nogometašica MSM Ptuja. Tudi Špela premore reprezentančne izkušnje, ki jih bo skušala nadgraditi tudi z nastopanjem v dresu najboljšega slovenskega ženskega nogometnega kolektiva, kot je dejala sama. »Želim nastopati v najboljšem klubu v Sloveniji, ki mi bo pomagal pri osebnem razvoju in doseganju svojih ciljev,« poudarja še ena 16-letnica, ki dodaja, da jo je moštvo dobro sprejelo, pri prilagajanju na novo sredino pa je pomagalo tudi dejstvo, da večino soigralk že pozna iz mlajših starostnih selekcij.

Tudi Špela lahko, tako kot celoten paket ptujskih novink, še vedno pomaga tudi kadetski selekciji, ob koncu sezone pa se želi veseliti tako kadetskega kot članskega naslova državnih prvakinj. »Moji cilji so, da napredujem kolikor se da. Upam, da bomo ob koncu sezone najboljše v kadetskem prvenstvu, s člansko ekipo pa se želim uvrstiti v kvalifikacije za UEFA Ligo prvakinj,« želje razkriva Ptujčanka, ki si želi po vzgledu svojih vzornic postati profesionalna igralka nogometa.

Medtem ko se Sara Nemet po bolezni postopoma vrača v nogometni ritem, je za dodatno konkurenco v boju za mesto med vratnicama poskrbela Maša Šibila. Visokorasla čuvajka mreže bo morala na prvi nastop v golu Pomurja še malce počakati, saj si je na enem od treningov, po padcu soigralke, poškodovala prst. Prav uspešen povratek v gol je eden od ciljev igralke: »Moj cilj v letošnji sezoni je najprej sanirati poškodbo, se uspešno vrniti na zelenico, kvalitetno braniti svoj gol in z ekipo ubraniti naslov državnih prvakinj.«

»Moje ambicije so ostati v nogometu, zato upam, da mi poti ne prekriža kakšna večja poškodba,« o dolgorečnejših ciljih nogometne kariere pravi Maša, ki se lahko prav tako pohvali, da je v preteklosti že oblekla dres z državnim grbom. Zdaj se je 16-letni vratarki uresničila še ena želja. »Vselej sem si želela igrati v klubu z dobro ekipo, ki pa nastane zgolj s kakovostnimi treningi. Z vkjučitvijo v novo ekipo nisem imela težav, saj so me soigralke lepo sprejele,« je z izbranimi besedami postregla mlada vratarka.

Eva Vidovič bo jeseni pomemben adut kadetskega moštva. »Najpomembnejši cilj je povezan z napredkom in igranjem dobrega nogometa. Želim si dobrega razumevanje s soigralkami, saj je nogomet ekipna igra in to je ključ do uspeha. S svojo igro bi rada pripomogla k osvojitvi želenega naslova kadetskih prvakinj in se skozi celotno sezono pokazala v najboljši luči,« o svojih želja pravi 15-letnica, ki se je razgovorila tudi o načrtih za prihodnost: »Nogomet igram, ker to rada počnem, nikoli pa nisem posebej veliko razmišljala o profesionalni karieri. V Pomurju so možnosti za uspeh in kariero velike, tudi pogoji in treningi so kakovostni. Imam še čas, zato puščam stvari odprte. Nekoč želim igrati za člansko ekipo Pomurja, priložnosti v tujini se ne bi branila, ambicije pa so povezane tudi z igranjem v reprezentanci. Žoga je okrogla, pustimo se presenetiti.«

Tudi Evo so v selitev v vrste našega kluba prepričali uspehi v mladinskih kategorijah. Nenazadnje se lahko ŽNK Pomurje v tem trenutku pohvali z naslovom državnih prvakinj v kategoriji U13, U15 in U17, ki ga bodo, kot je dejala že naša sogovornica, žuto-plave skušale ubraniti. Reprezentančna bočna igralka pa ob tem izpostavlja tudi dobro vzdušje: »Potrebovala sem spremembo in Pomurje je bila najboljša izbira. Prepričale so me želje celotne ekipe po novih lovorikah ter pogoji za napredek, ki jih klub ponuja zame. Svoj delež so dodale tudi nove soigralke, ki so me, tako kot tudi druge novinke, toplo sprejele in nam takoj dale občutek pripadnosti. Vse soigralke so super in tudi zaradi tega rada hodim na treninge.«

Vita Žolek je najmlajša med sedmimi novinkami v vrstah žuto-plavih, a bo tudi mladenka iz Pragerskega spomladi pridobila pravico nastopa v članskih vrstah. Tudi Vitine želje so povezane s kadetskim in članskim tekmovanjem. »V letošnji sezoni si želim, da smo kadetinje in članice na prvem mestu državnega prvenstva,« poudarja članica kadetske izbrane vrste Slovenije.

Petnajstletnica se je za prestop odločila tudi zaradi spremembe okolja in novih izzivov, ki jih ponuja ŽNK Pomurje. »Nekega dne želim igrati nogomet v tujini, za selitev v Pomurje pa sem se odločila, ker si želim v letošnji sezoni novih izzivov. Soigralke so me lepo sprejele,« nam je zaupala Vita, ki poleg nogometnih veščin izstopa tudi s fizičnimi predispozicijami, saj že zdaj premore izjemno višino.

Za konec velja še omeniti, da lahko na krstni uradni nastop v članski konkurenci v soboto upata tudi Nika Čuček in Zala Meršnik, ki jo boste v intervjuju na klubski spletni strani podrobneje spoznali v bližnji prihodnosti.

Avtor: PeD

Kontakt
ŽNK Pomurje Beltinci
Ravenska cesta 8/a
9231 Beltinci

Štefan Kozic
Tel.: 031 677 144
E-mail: stefan.kozic@znkpomurje.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji