Visoka zmaga razveselila tudi kapetanko

2017-08-27
Po uvodnih 90 minutah nove sezone smo tam, kjer si želimo biti tudi po zadnjem krogu državnega prvenstva - na prvem mestu. Varovanke trenerke Nuše Ladinek so potrdila pričakovanja in z 12:0 odpravile Ajdovščino.

Odpor tekmic je bil zlomljen že v uvodnih desetih minutah igre, ko so mrežo hčera burje z glavo zatresle Anja Prša, Karmen Godina in Špela Rozmarič. Med strelke so se vpisale še Nika Čuček, Helenna Hercigonja Moulton, Špela Kolbl in Sara Makovec, ki je tako kot Špela Rozmarič zadela dvakrat.

S štirimi zadetki je bila najučinkovitejša igralka našega moštva kapetanka Anja Prša, ki je slačilnico zapuščala z nasmehom na obrazu. »Vesela sem visoke zmage, zadovoljna pa sem tudi z igro, čeprav se zavedamo, da lahko odigramo še bolje. Napredek je viden, dobro smo pripravljene in če bomo tako nadaljevale, menim, da nam prvo mesto ne bi smelo uiti,« zadovoljstva po visoki zmagi ni skrivala druga najstarejša igralka žuto-plave zasedbe.

Visoka zmaga bo pozitivno vplivala tudi na najmlajše igralke. Članski nogomet je prvič okusilo kar pet talentiranih nogometašic. Zala Meršnik in Nika Čuček sta srečanje pričeli v začetni enajsterici, v nadaljevanju so priložnost dobile še Neli Hofman, Špela Pernek in Katja Krenos. Od prve minute pa je v SŽNL prvič igrala tudi Tinkara Frangež. »Zmaga je dobrodošla tudi iz vidika samozavesti in motivacije. Šlo je za tekmo, v kateri smo lahko pilili strelsko formo za dvoboje, v kateri bodo o zmagovalkah odločale dve, tri priložnosti,« se zahtevnosti prihajajočih dvobojev zaveda kapetanka mlade čete.

Prihodnjo nedeljo čaka člansko ekipo gostovanje v Mariboru, kadetinje pa bodo dan prej v Ljubljani igrale s Krimom. Pogled je proti prihajajočim izzivom usmerila tudi Anja. »Ekipe Maribora še ne poznam do potankosti, vendar mislim, da nas čaka težja tekma kot danes proti Ajdovščini. Bo pa gostovanje v Mariboru tudi dobra priprava na derbi z Olimpijo,« pravi po prvem krogu tudi najučinkovitejša igralka SŽNL, ki upa, da se bo strelska forma nadaljevala do konca prvenstva.

ŽNK TELEING GMT BELTINCI – AJDOVŠČINA 12:0 (6:0)
Prša (2', 15', 36', 74'), Rozmarič (5', 85'), Godina (9'), Makovec (20', 50'),Čuček (51'), Hercigonja Moulton (59'), Kolbl (60')
ŽNK TELEING GMT: Meršnik, Frangež, Godina, Rozmarič, Krstić, Čuček (70' Pernek), Česnik (53' Hercigonja Moulton), Prša, Makovec (81' Krenos), T. Nemec (45' Hofman), Kolbl. Trenerka: Nuša Ladinek.

A: PeD

Kontakt
ŽNK Pomurje Beltinci
Ravenska cesta 8/a
9231 Beltinci

Štefan Kozic
Tel.: 031 677 144
E-mail: stefan.kozic@znkpomurje.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji