Visoko segajo tudi cilji kadetinj

2017-08-30
Po uspešnem odprtju članskega državnega prvenstva, ko so žuto-plave borke v ajdovsko mrežo pospravile 12 zadetkov, v soboto s prvenstvenimi dvoboji pričenjajo tudi kadetinje. Moštvo Lucije Hameršak, ki je na klopi nasledila Nušo Ladinek, se uvodoma odpravlja v prestolnico.

Nasprotnik naše zasedbe bo ljubljanski Krim, ki v šestih kadetskih tekmah s Pomurkami še ni našel recepta za zmago. Z visoko razliko sta se zaključila tudi oba dvoboja minule sezone, ko so naša dekleta naslov kadetskih državnih prvakinj vrnila na levi breg reke Mure. S ponovitvijo uspeha so povezani tudi cilji v novi sezoni, kar je v pogovoru pred prvo preizkušnjo sezone potrdila Luana Zajmi.

»Pričakovanja so velika, ciljamo na prvo mesto. Menim, da imamo zelo močno ekipo. Če bomo trenirale, kot je potrebno, verjamem, da si bomo na igrišču prislužile prvo mesto,« napoveduje petnajstletnica, ki je s soigralkami odprtih rok sprejela tudi nove moči med žuto-plavimi:  »Vesela sem, da so se nam pridružile novinke, z njimi smo namreč še močnejše. Dobro se razumemo in prepričana sem, da bo tako tudi na igrišču.«

Luana je bila pomemben del kadetske selekcije že v zadnji sezoni, ko je kot štirinajstletnica dosegla 11 zadetkov. Zdaj jo čaka še nekoliko pomembnejša vloga, saj se ji obeta tudi vloga kapetanke kadetskega moštva. »Res je, verjetno bo tako, saj sem v klubu že dolga leta, to vlogo pa že poznam iz mlajših starostnih selekcij,« priznava kadetska reprezentantka Slovenije, ki je navdušenje nad nogometno igro pobrala predvsem po očetu Leonardu.

Že omenjeni kapetanski trak bo motiv za še več dokazovanja, dodaja Zajmijeva. »To bo dodatna motivacija ter pokazatelj, da mi trenerka zaupa. S tem se tudi name prelaga del odgovornosti, da ekipi na igrišču pomagam v najtežjih trenutkih. Upam, da me bodo soigralke kot kapetanko dobro sprejele,« skromno pristavi igralka, ki se na igrišču najbolje znajde tik za osrednjo napadalko ali na mestu zadnje zvezne igralke.

In kaj naša kapetanka pravi pred uvodnim dejanjem sezone? »Videli bomo, kako bo na igrišču, vendar menim, da ne gre za slabo ekipo. Upam, da se bomo dobro odrezale in že na prvi tekmi pokazale, kdo smo in za koga igramo,« zaključuje Luana, ki najmočnejšo konkurenco v boju za vrh lestvice vidi v Radomljah.

Avtor: PeD

Kontakt
ŽNK Pomurje Beltinci
Ravenska cesta 8/a
9231 Beltinci

Štefan Kozic
Tel.: 031 677 144
E-mail: stefan.kozic@znkpomurje.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji