V mariboru do novih točk

2017-09-03
Članska ekipa ŽNK TELEING GMT Beltincev je v drugem krogu državnega prvenstva vknjižila novo zmago. Žuto-plave so bile uspešne v Mariboru, v mrežo domačega kluba so pospravile šest zadetkov.

Varovanke Nuše Ladinek so v slogu prejšnjih sezon odločno zakorakale v obračun in povedle že v drugi minuti dvoboja. Anja Prša je izvajala kot z leve strani igrišča ter s pomočjo vetra in ne najbolj posrečenega posredovanja vratarke Lovrec pospravila v mariborsko mrežo. Kapetanka Pomurja se je v deveti minuti izkazala še z natančnim predložkom, ki ga je po strelu z glavo v zadetek pretvorila Špela Rozmarič. V uvodu srečanja velja omeniti še udarec Tijane Krstić, saj je žoga že prečkala gol črto, a sodniška ekipa na čelu s Tanjo Subotić zadetka ni priznala.

Zdelo se je, da bomo v nadaljevanju srečanja spremljali novo simultanko naših deklet, a ni bilo tako. Mariborčanke, med katerimi sta zaigrali tudi naši nekdanji članici Melani Jelen in Mihaela Horvat, so strnile svoje vrste, ki so naslednjič popustile v 27. minuti. Tinkara Frangež je v osrčju kazenskega prostora našla Niko Čuček, ki je po lepem sprejemu žoge zadela za vodstvo z 0:3. Tik pred odmorom je domači obrambi pobegnila še Špela Kolbl in postavila izid polčasa.

Drugi del obračuna se ni pričel po željah naše zasedbe, saj je Vita Šiftar zatresla lastno mrežo, po dobri uri igre pa je bila za obrambo žuto-plavih prehitra Ines Krajnc. Čeprav so se kolena zašibila še nekajkrat, do presenečenja ni prišlo, zmago in nov komplet točk pa sta z novima zadetkoma potrdili strelki iz prvega polčasa. Špela Kolbl je v 70. minuti uspešno merila v spodnji levi kot mariborskih vrat, pet minut pred zadnjim sodniškim žvižgom pa je bila še drugič natančna tudi Nika Čuček.

Prav ptujska vezistka je po zadnjem sodniškem žvižgu spregovorila za klubsko spletno stran. »Kljub zmagi smo v igri zmožne pokazati še veliko več kot na današnji tekmi. Manjkalo nam je nekaj zbranosti v zaključkih akcij, vendar smo kljub temu zmagale s kar visokim rezultatom,« je uvodoma dejala strelka tretjega in šestega zadetka Pomurja. Sedemnajstletnica igra krstno sezono v članski konkurenci, v katero je vstopila s tremi zadetki: »S svojima goloma sem kar zadovoljna, čeprav bi lahko izkoristila še kakšno akcijo, vendar je, kot sem že dejala, zmanjkalo nekaj zbranosti.«

V nedeljo našo četo čaka derbi z Olimpijo, še prej pa je predviden pokalni obračun s Fužinarjem. Sredin dvoboj z Ravenčankami se bo v beltinskem Športnem parku pričel ob 16. uri. Nika se je za zaključek dotaknila tudi tekme s Korošicami: »V sredo naš čaka nov izziv. Mislim, da lahko pričakujem podobno tekmo kot danes v Mariboru. Odigrale bomo po najboljših močeh, saj bo to tudi dobra priprava pred nedeljskim derbijem z Olimpijo.«

ŽNK MARIBOR - ŽNK TELEING GMT BELTINCI 2:6 (0:4)
Šiftar (47'/AG), Krajnc (62'); Prša (2'), Rozmarič (9'), Čuček (27', 85'), Kolbl (44', 70')
ŽNK TELEING GMT: Meršnik, Frangež (89' Krenos), Godina (30' Šiftar), Hercigonja Moulton (85' N. Nemec), Krstić, Rozmarič, Čuček, Makovec, Hofman (49' T. Nemec), Prša, Kolbl. Trenerka: Nuša Ladinek.

Avtor: PeD

Kontakt
ŽNK Pomurje Beltinci
Ravenska cesta 8/a
9231 Beltinci

Štefan Kozic
Tel.: 031 677 144
E-mail: stefan.kozic@znkpomurje.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji