V nemčijo kar pet pomurk

2017-09-05
Naše moštvo je v sezono zakorakalo z dvema zmagama, nedeljsko dopoldne pa bo ponudilo prvi derbi letošnje sezone. Beltinski Športni park bo gostil spopad ŽNK TELEING GMT Beltincev in ŽNK Olimpije, ki brani naslov državnih prvakinj.

Mlade žuto-plave borke v nedeljo prosijo tudi za vašo pomoč ter se nadejajo številčne in bučne podpore s tribun. Dober razlog za ogled nedeljskega derbija je tudi dejstvo, da boste lahko v naših vrstah spremljali kar šest članskih reprezentantk. Tijana Krstić je prejela vabilo srbske izbrane vrste, Špela Kolbl, Sara Makovec, Zala Meršnik, Anja Prša in Špela Rozmarič pa so bile uvrščene na seznam slovenskega selektorja Damirja Roba. Slovenska reprezentanca bo 16. septembra pričela kvalifikacijski ciklus za svetovno prvenstvo v Franciji, uvodni nasprotnik Slovenk pa bo slovita Nemčija, ki se želi po neuspehu na letošnjem evropskem prvenstvu vrniti na pota stare slave.

»Vpoklic v člansko reprezentanco mi veliko pomeni, saj je to verjetno tudi nekakšna nagrada za dosedanje trdo delo. Dobro in maksimalno delo v klubu kaže tudi reprezentančni seznam, saj na njem najdemo kar pet igralk Pomurja,« je destvo, da na seznamu selektorja Roba najdemo največ igralk Pomurja, izpostavila Sara Makovec. Sedemnajstletnica priznava, da bo tekma z Nemkami velik motiv za prihodnje dokazovanje: »Igramo proti Nemčiji, zato sem še toliko bolj vesela ponujene priložnosti. Gre za uresničitev enega od nogometnih ciljev in motivacija za nadaljnje delo. Ker gre za kvalifikacijsko tekmo, pričakujem trdo igro, ki bo na najvišjem nivoju.«

Tako kot Sara Makovec, sta bili na med kandidatke za nastop v kvalifikacijski preizkušnji prvič uvrščeni tudi Špela Rozmarič in Zala Meršnik. Šestnajstletna vratarka je v prijateljski tekmi z Albanijo že okusila igranje v reprezentančnem dresu, po tokratnem vabilu pa je opozorila, da to potrjuje tudi dobro delo v klubskih vrstah. »Zelo me veseli, da sem bila vpoklicana v člansko reprezentanco, s čimer sem dobila potrdilo, da s trenerji v klubu delamo uspešno. Prav tako je to velika motivacija za prihodnost. S tekmo v Nemčiji lahko pridobimo izkušnjo več, s katero bomo lahko nadgradile naše nadosedanje znanje,« priznava Mariborčanka in za zaključek doda: »Vpoklic za uradno tekmo reprezentance je vsekakor uresničitev želja in izpolnitev enega izmed pomembnih ciljev.«

Tekmice Slovenk v skupini 5 so poleg Nemčije še reprezentance Islandije, Češke in Ferskih otokov. Krstićevo in soigralke v torek, 19. septembra, čaka domača tekma v Kruševcu proti Avstriji.

A: PeD

Kontakt
ŽNK Pomurje Beltinci
Ravenska cesta 8/a
9231 Beltinci

Štefan Kozic
Tel.: 031 677 144
E-mail: stefan.kozic@znkpomurje.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji