S petimi zadetki do pokalnega polfinala

2017-09-06
Članska ekipa ŽNK TELEING GMT Beltincev se je uvrstila v polfinale Pokala Slovenija. Branilke pokalnega naslova so na zahtevnem igrišču gostile Fužinar in ga s petimi zadetki izločile iz tekmovanja.

Korošice so v Beltincih zaigrale močnejše za povratnici Sonjo Čevnik in Tinkaro Senica, ki sta se po kratki epizodi v Nemčiji vrnili v matično sredino. Fužinar se je v zaostanku znašel v deseti minuti, ko je gostujoči obrambi po globinski podaji Špele Kolbl pobegnila Sara Makovec in rutinirano zaključila z udarcem v spodnji desni kot. Sredi drugega polčasa se je strelka prvega zadetka znašla v vlogi asistentke, po desni strani kazenskega prostora pa je prodrla Tjaša Nemec in s strelom v bližnji kot postavila izid polčasa.

Po skromnejšem zaključku prvega polčasa je bilo potrebno na tretji zadetek čakati do 50. minute, ko je Anja Prša izvedla prosti strel z razdalje 20 metrov in z udarcem v desni spodnji kot matirala Čevnikovo. Čuvajka gostujoče mreže je v nadaljevanju klonila še dvakrat, po dveh podajah kapetanke Prše pa se je krstnih zadetkov v članski konkurenci veselila Neli Hofman. Tokratna rezervistka je prvič zadela v 58. minuti, ko je po povratni podaji zadela z vrha kazenskega prostora, dobrih 20 minut kasneje pa je slabo posredovala Čevnikova in Hofmanova se je razveselila še drugega gola na tekmi.

Prav dvakratna strelka je po zadnjem sodniškem žvižgu spregovorila za našo spletno stran. »Današnja tekma proti Fužinarju in generalka pred nedeljskim derbijem je pokazala, da lahko igramo še veliko boljše. Potrebujemo še nekaj zbranosti v zaključku akcij in uigranosti, pomembno pa je, da igramo kot ekipa,« se pomanjkljivosti v današnji predstavi žuto-plavih zaveda 16-letna napadalka, ki priznava, da ji prva zadetka v članskem dresu pomenita veliko: »Krstna gola v članskem tekmovanju sta mi dala dodaten zagon. Bila sem zelo vesela, v prihodnje pa si jih želim še več.«

Po napredovanju v pokalni polfinale se naše moštvo že obrača proti nedeljskemu derbiju v Beltincih. Dvoboj z Olimpijo se bo pričel ob 11. uri. Vabljeni!

ŽNK TELEING GMT BELTINCI - ŽNK FUŽINAR 5:0 (2:0)
Makovec (10'), Nemec (22'), Prša (50'), Hofman (58', 76')
ŽNK TELEING GMT: Meršnik, Frangež (49' Hercigonja Moulton), Godina (74. N. Nemec), Šiftar, Krstić, Rozmarič, Makovec (83' Krenos), T. Nemec (56' Hofman), Čuček (71' Pernek), Prša, Kolbl. Trenerka: Nuša Ladinek.

Avtor: PeD

Kontakt
ŽNK Pomurje Beltinci
Ravenska cesta 8/a
9231 Beltinci

Štefan Kozic
Tel.: 031 677 144
E-mail: stefan.kozic@znkpomurje.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji