S pomočjo navijačev v lov po zmago

2017-09-08
Odštevanje pred derbijem z Olimpijo se počasi bliža h koncu. Nedeljski spopad v Beltincih bo ponudil prvi vrhunec letošnje sezone domačega prvenstva, v katerem naj bi se za naslov državnih prvakinj borila tri moštva.

Obračun z Olimpijo bo po treh zaporednih zmagah prvi realnejši pokazatelj o moči našega prenovljenega moštva, ki se v zadnjih tekmah ni moglo pohvaliti z najboljšimi predstavami. Tega se dobro zavedajo tudi varovanke trenerke Nuše Ladinek, a so žuto-plave pred derbijem odločene, da v nedeljo ponovijo predstavo s tekem v poletnih pripravah, ko so se dostojno upirale tudi poljskim in romunskim prvakinjam, Medyk Koninu in Olimpii Cluj. Pomurkam naboja zagotovo ne bo manjkalo, saj se vsi še dobro spomnimo zaključka minulega prvenstva in dramatične končnice zadnjega dvoboja z Ljubljančankami.

Pred uvodnim derbijem letošnje sezone je pred klubski mikrofon stopila ena od najizkušenejših članic ekipe. Špela Rozmarič je vlogo favoritinj prepustila nasprotnemu taboru, ob tem pa obljubila, da bo s soigralkami na beltinski zelenici dala vse od sebe: »Čaka nas zahtevna preizkušnja, vendar se bomo borile. Za tekme kot bo v nedeljo, smo med poletjem veliko trenirale. Vlogo favorita prepuščamo Olimpiji. Imamo nekaj težav, saj naša igra v zadnjih dveh tekmah ni najbolje stekla. Potrudile se bomo in dale vse od sebe, moštvo, ki bo prikazalo boljšo igro, pa bo tudi zmagalo.«

Tudi Špela se zaveda, da zadnje igre našega moštva niso bile najboljše, a tudi sama ne pozna vzroka za skromnejše predstave. Tiči razlog za to tudi v dejstvu, da se bliža prvi derbi sezone? »Morda je zaradi tega prisotne nekaj nervoze, a tudi same ne vemo, kakšen je točen vzrok za slabo igro. Poleti smo veliko trenirale, med slovenskimi ekipami smo imele poleti verjetno najtežje priprave. Ne vem, zakaj nam igra v zadnjih tekmah ne steče, vendar, ponavljam, bomo v nedeljo skušale igrati čim bolje ter pokazati, zakaj treniramo in dale vse, da tekmo tudi dobimo,« priznava članska reprezentantka Slovenije.

Nuša Ladinek ima nekaj težav s sestavo enajsterice, saj sta Nina Marič in Ines Sok že nekaj časa izven pogona, s poškodbo gležnja pa se ubadata Maruša Česnik in Karmen Godina, ki je predčasno sklenila dvoboj v Mariboru. Naša sogovornica je zadnje tekme odigrala v zvezni vrsti, v kateri bo, kot vse kaže, zaigrala tudi v nedeljo. Devetnajstletnico na sredini igrišča čaka pomembna vloga. »Če bomo prikazale dobro predstavo, lahko pričakujemo hitre napade, saj imamo v tem pogledu močna orožja. Čeprav smo še mlade, premoremo dovolj kakovosti,« je optimistična Rozmaričeva, ki se je v uvodu sezone izkazala tudi ob prekinitvah pred golom nasprotnic, saj je trikrat zadela v polno.

In katera bodo naša orožja v nedeljskem derbiju? Ob mladostni zagnanosti bo pri dekletih prisotna tudi velika želja, da se oddolžijo za nesrečen poraz ob koncu pretekle sezone. »Kot sem že dejala, vloga favorita pred tekmo pripada Olimpiji. Tudi zaradi tega lahko gremo v tekmo bolj sproščeno kot nasprotnice. Kljub temu pa je nad nami določen pritisk, saj smo v zadnjih tekmah prikazale slabe igre in pristaši kluba od nas pričakujejo boljše predstave,« odkrito priznava igralka, ki je v SŽNL doslej odigral 79 tekem.

Jasno pa je, da bomo za nedeljsko presenečenje potrebovali tudi vašo pomoč in spodbudo, zato vas na tribune vabi tudi Špela Rozmarič:  »V nedeljo, ob 11. uri, vse naše navijače vabim v Beltince. Pomoč s tribun je vselej dobrodošla. Upam, da si bo tekmo ogledalo čim več gledalcev. Njihova pomoč nam bo dala dodatne energije.«

A: PeD

Kontakt
ŽNK Pomurje Beltinci
Ravenska cesta 8/a
9231 Beltinci

Štefan Kozic
Tel.: 031 677 144
E-mail: stefan.kozic@znkpomurje.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji