Derbi pripadel ljubljančankam

2017-09-10
Sončna nedelja je ponudila prvi vrhunec letošnjega prvenstva. V Beltincih so gostovale aktualne državne prvakinje, ki so upravičile status favoritinj in dvoboj dobile z izidom 0:3.

Srečanje, ki je na tribune Športnega parka Beltinci privabilo lepo število gledalcev, je ponudilo zanimiv prvi polčas in nekoliko skromnejše nadaljevanje, ko so Ljubljančanke potrdile prvi poraz ŽNK TELEING GMT Beltincev. V šesti minuti je uvodoma zapretila Evelina Kos, naša nekdanja igralka pa je po kotu z glavo merila mimo gola. V 17. minuti je, potem ko je spodrsnilo Helenni Hercigonji Moulton, po ročni zavori potegnila Vita Šiftar, sodnik Gabrovec pa je po prekršku nad Tjašo Tibaut pokazal na belo točko. Najstrožjo kazen je izkoristila izkušena Anja Milenkovič in Olimpijo popeljala v vodstvo.

Štiri minute po golu so bile prvič nevarne tudi gostiteljice. Špela Rozmarič je z glavo nenatančno zaključila po kotu. Varovanke Nuše Ladinek so se prebudile v drugi polovici prvega polčasa, ko so se po nekaj zaporednih kotih gostjam že pošteno zašibila kolena. V 34. minuti je Anja Prša poizkusila neposredno iz kota, tudi v naslednji minuti je gostujoča obramba po gneči pred golom žogo s težavo izbila v kot. Zgolj nekaj sekund zatem, po tretjem zaporednem udarcu iz kota, se je v idealni poziciji znašla Sara Makovec, a žogo s petih metrov z glavo poslala v naročje Jadranke Zilić.

Sledil je poskus Nike Čuček, ki je merila z razdalje, v 41. minuti pa se je za novo grožnjo neposredno iz kota, a je okroglo usnje tudi tokrat za malce zgrešilo drugo vratnico gola Olimpije. Dramatične so bile tudi zaključne minute prvega dela dvoboja. Špela Kolbl je bila po hitrem napadu po levi strani igrišča prehitra za Evelino Kos, ki je skušala našo napadalko spraviti na tla, a je Kolblova nadaljevala akcijo, ki jo je zaključila z (za odtenek premalo natančnim) udarcem v daljši kot. Še v isti minuti se je z dobrim posredovanjem izkazala tudi Zilićeva, saj je izkušena vratarka strel Sare Makovec  s skrajnimi močmi izbila v kot, po katerem je bil predložek Prše preusmerjen v kot in Ljubljančanke so, kljub domačemu pritisku, na odmor odšle z minimalno prednostjo.

Pristaši domačega kluba so po dobrem zaključku prvega polčasa pričakovali podobno nadaljevanje, ki pa je ponudilo skromnejšo sliko. Uvodoma je Tijana Krstić prosti strel z razdalje 25 metrov poslala čez gol, Zala Meršnik pa ni imela težav po udarcu Maruše Sevšek. Omeniti velja tudi napako glavnega sodnika, ki Luciji Grad ni pokazal drugega rumenega kartona, potem ko je gostujoča kapetanka na ljubljanski polovici namerno igrala z roko in preprečila izvedbo napada Pomurk.

Sledili so nenatančni poskusi Tijane Krstić na eni in Urške Žganec na drugi strani, po dobri uri igre pa je bila po novem prostem strelu Anje Prše na pravem mestu Zilićeva. Derbi je bil odločen v 66. minuti, ko je udaril otrok Pomurja. Tjaša Tibaut se je na robu kazenskega prostora otresla svoje čuvajke, nato pa z desnico neubranljivo zadela v levi kot domačega gola. Po drugem golu se naše igralke niso več pobrale, Ljubljančanke pa so bile v 78. minuti nevarne še preko Ksenije Marolt, zmago Olimpije pa je s še enim natančnim udarcem potrdila mlada Adrijana Mori.

Zmaga Ljubljančank je bila glede na vseh 90 minut zaslužena, s čimer se je po tekmi strinjala tudi Anja Prša, ki pa je priznala, da je ostalo nekaj grenkega priokusa zaradi neizkoriščenih priložnosti v drugi polovici prvega polčasa: »Tekma je bila trda. Prvi polčas je bil boljši kot drugi, še posebej z naše strani. V prvem polčasu smo imele precej priložnosti za gol, a danes tudi sreča ni bila na naši strani. Nasprotnice so bile boljše, v drugem polčasu smo bile preveč statične in se premalo gibale. Ne vem, kaj je razlog temu, morda nam je zmanjkalo moči ali pa smo pregorele v želji.«

Domača četa v tekmo ni vstopila najbolje, a se je zdelo, da je vodstvo podžgalo mlado zasedbo. »Prvih petnajst, dvajset minut je bilo katastrofalnih, saj nam igra ni stekla in smo zgolj 'nabijale' žogo. Po prejetem zadetku smo pričele igrati in si ustvarjati veliko priložnosti. Kot sem že dejala, nam je zmanjkalo nekaj sreče, saj žoga ni hotela v mrežo. Vem pa, da bi bilo povsem drugače, če bi dosegle izenačujoči zadetek,« je po prvem porazu sezone zaključila domača kapetanka, ki jo zdaj čakajo reprezentančne obveznosti.

Po tekmovalnem premoru bo članska ekipa ŽNK TELEING GMT Beltincev gostovala pri Krimu, po prostem petem krogu pa v Beltincih gostujejo še Radomljanke, ki prav tako merijo visoko.

ŽNK TELEING GMT BELTINCI - ŽNK OLIMPIJA 0:3 (0:1)
Milenković (17'/11m), Tibaut (66'), Mori (82')
ŽNK TELEING GMT: Meršnik, Prša, Hercigonja Moulton, Šiftar, Rozmarič, Krstić, Čuček (86' Frangež), Česnik, Kolbl, T. Nemec (66' Hofman). Trenerka: Nuša Ladinek.

Avtor: PeD

Kontakt
ŽNK Pomurje Beltinci
Ravenska cesta 8/a
9231 Beltinci

Štefan Kozic
Tel.: 031 677 144
E-mail: stefan.kozic@znkpomurje.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji