Pet zadetkov dovolj za novo zmago

2017-11-19
Članska selekcija ŽNK TELEING GMT Beltincev je dobila tudi predzadnjo jesensko preizkušnjo. Varovanke Nuše Ladinek so v Beltincih še drugič to sezono ugnale ekipo Maribora, žuto-plave so v štajersko mrežo ob številnih neizkoriščenih priložnostih pospravile pet zadetkov.

Verjetno bi vam zmanjkalo prstov, če bi želeli prešteti vse neizkoriščene priložnosti v prvem polčasu, ki so ga Pomurke dobile z 1:0. Gostiteljice so prvič zapretile v 12. minuti, ko je Maruša Česnik našla Neli Hofman, ki pa je po lepem sprejemu žogo poslala čez gol. Zgolj nekaj sekund zatem je z 18 metrov sprožila Sara Makovec, a merila v naročje Sare Lovrec. Gostujoča vratarka je tri minute zatem veselje preprečila tudi Tjaši Nemec, ki je po podaji Špele Kolbl stekla proti golu, a iztržila zgolj kot. Domača zasedba se je vodstva razveselila v 17. minuti, ko je prav Nemčeva podala do Neli Hofman, ta pa je z vrha kazenskega prostora zadela v levi kot mariborskih vrat. Mlada napadalka Pomurja je imela zatem še nekaj izrednih priložnosti, prvo že v 19. minuti, ko je Anja Prša v ogenj poslala Kolblovo, ta se je znebila svoje čuvajke, a Hofmanova ni uspela natančneje zaključiti. Tako je bilo tudi v naslednji minuti, ko je po kotu Tijane Krstić z glavo streljala Sara Makovec, a merila v soimenjakinjo Lovrec.

Krstićeva je v 23. minuti z dolgo podajo proti golu Maribora poslala Hofmanovo, a je slednja nastreljala gostujočo vratarko. Po zgrešenem udarcu Maruše Česnik je Neli Hofman vnovič stekla proti gostujočemu golu, a je Sara Lovrec zapustila vrata in z novo obrambo preprečila drugi zadetek. Niz zapravljenih situacij se je nadaljeval v 29. minuti, ko je Špela Kolbl še enkrat odlično prodrla po desni strani igrišča, česar pa ni uspela izkoristiti Tjaša Nemec, ki je z osmih metrov streljala preko gola. Kolbl je zgolj nekaj sekund zatem zaposlila še Anjo Prša, a je tudi kapetanka ogrela dlani mariborske čuvajke mreže. V 34. minuti so bile prvič nevarne tudi Štajerke, a je Zala Meršnik s konicami prstov žogo preusmerila mimo desne vratnice. Neli Hofman je bila v 35. minuti blizu novega zadetka, a je bila Sara Lovrec tudi tokrat na pravem mestu. Tako je bilo tudi dve minuti kasneje, nekaj sekund po tem, ko je Kolblova z diagonalnim udarcem zgrešila cilj, je Tjaša Nemec pobegnila mariborski obrambi, vendar žoge ni uspela spraviti v gostujočo mrežo.

Žuto-plava zasedba se je na odmor odpravila z zadetkom prednosti, a bi bila razlika glede na številne priložnosti lahko še precej višja. Kmalu po vrnitvi na zelenice se je zdelo, da bo le steklo, saj je Špela Kolbl po strelu z 22 metrov zadela v desni kot gola Maribora, a se žilave vijolice niso predale. Dolga podaja je tudi z nekaj sreče končala pri Ines Krajnc, najboljša strelka Štajerk pa se na levi strani kazenskega prostora ni obotavljala in je žogo pospravila za hrbet nemočne Zale Meršnik. Sledila sta poizkusa z razdalje, a sta bili Špela Kolbl in Tijana Krstić nenatančni, se je pa po uri igre osmega gola sezone veselila Špela Rozmarič. Poveljnica pomurske obrambe je po znanem receptu – kotu Anje Prše in predložku na drugo vratnico – zadela na že peti tekmi zapored.

Kmalu po tretjem golu domačink so preko Ise Pleterski zapretile Mariborčanke, a Zala Meršnik s poskusom Korošice ni imela pretiranih preglavic. Je pa Mariborčanke v 71. minuti rešil okvir gola. Špela Kolbl se je po sprejemu žoge odločila za samostojno akcijo, po odličnem prodoru na desno stran kazenskega prostora in diagonalnem udarcu pa ji je veselje preprečila desna vratnica. V končnici srečanja velja omeniti še udarec Sare Makovec, ki je z razdalje merila malce čez gol. Premalo natančni sta bili tudi Anja Prša in Špela Kolbl, v 86. minuti pa je po novem poskusu Sare Makovec, ki je streljala s precejšnje oddaljenosti, še enkrat posredovala Sara Lovrec. Slednja je bila tik pred zadnjim sodniškim žvižgom nemočna še petič, tretjega gola na tekmi pa se je po globinski podaji Sare Makovec razveselila Špela Kolbl, s 16 zadetki najboljša strelka državnega prvenstva.

»Danes nismo igrale na ravni, ki jo znamo odigrati. Nasprotnice so se predvsem v prvem polčasu postavile zelo dobro. Žoga nam nekako ni stekla, čeprav smo na trenutke znale odigrati dobro ter ogroziti nasprotnikova vrata. Drugi polčas je bil boljši, saj so tudi nasprotnice malce padle. Imele smo nekaj priložnosti, ki smo jih izkoristile in zadele,« je po osmi zmagi dejala Špela Rozmarič, ki je razkrila, kaj se je moštvo dogovorilo med polčasom: »Imele smo ogromno izrazitih priložnosti in tega praktično ne bi smele zgrešiti. Trenerka Nuša nam je med polčasom dala še nekaj navodila, ki smo se jih skušale držale. Tako smo prišle še do štirih pomembnih zadetkov. Dogovorile smo se, da moramo do konca tekme odigrati disciplinirano ter biti osredotočene ob zaključnih udarcih na gol.«

Rozmaričeva je z osmimi goli tretja strelka moštva, z dobro strelsko formo pa se lahko pohvali v zadnjem obdobju, saj je v polno merila na petih zaporednih tekmah. »Moje prvotno delo je igra v fazi obrambe, vendar se ob prekinitvah pomaknem naprej, pred gol nasprotnic, kjer skušam pridobiti prostor in zadeti. Šteje vsak zadetek. Ni pomembno, kdo zadene, pomembno je, da tekmo dobimo in se še naprej borimo za naslov državnih prvakinj. Sem pa vesela, da z zadetki ekipo pripomorem pripeljati do zmage,« o svojih strelskih dosežkih pravi članska reprezentantka, ki je nevarna predvsem po kotih Anje Prše. »Na treningih veliko delamo na zaključku, tudi s predložki pred gol. Anja na tekmah postreže s predložkom z leve strani, po odlični žogi na drugo vratnico pa ni težko zabiti,« zaključi devetnajstletnica.

Članice ŽNK TELEING GMT Beltincev so z zmago zadržale možnosti, da se na zimski premor odpravijo na prvem mestu lestvice. Naslov jesenskih prvakinj bodo žuto-plave napadle v soboto, ob 11. uri, ko v Beltincih gostujejo Ankarančanke. Vabljeni, da nam pomagate v lovu na novo zmago!

ŽNK TELEING GMT BELTINCI - ŽNK MARIBOR 5:1 (1:0)
Hofman (17'), Kolbl (48', 78', 90'), Rozmarič (61'); Krajnc (53')
ŽNK TELEING GMT: Meršnik, Prša, Šiftar (85' Sok), Rozmarič, Krstić (81' N. Nemec), Česnik, Makovec, Kolbl, Hofman, Frangež (88' Pernek), T. Nemec (66' Moulton Hercigonja). Trenerka: Nuša Ladinek.

Avtor: PeD

Kontakt
ŽNK Pomurje Beltinci
Ravenska cesta 8/a
9231 Beltinci

Štefan Kozic
Tel.: 031 677 144
E-mail: stefan.kozic@znkpomurje.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji