Ob rezultatu pomemben tudi razvoj potenciala

2017-12-12
Kadetska selekcija ŽNK TELEING GMT Beltincev bo zimski tekmovalni premor preživela na vrhu lestvice državnega prvenstva. Mlade Pomurke so v desetih tekmah zabile kar 109 zadetkov, ob tem pa niso oddale niti točke, kar je razveselilo tudi trenerko Lucijo Hameršak.

»Rezultati v jesenskem delu sezone so odlični, a se zavedamo, da imamo v svoji igri področja, na katerih moramo še delati in jih izboljšati. Na zelenici imamo še veliko rezerv, predvsem v realizaciji in v igri na sredini igrišča,« je pogovor pričela strateginja kadetske selekcije. Varovanke Lucije Hameršak se bodo v pomlad podale s tremi točkami naskoka pred najbližjimi zasledovalkami. Radomljanke so praktično edine prave konkurentke za prvo mesto, a je žuto-plava četa v derbiju vrha lestvice potrdila, da je prvi favorit za ponovno osvojitev naslova državnih prvakinj.

Pomurke so v Radomljah dosegle kar pet zadetkov in na krilih Kaje Korošec vknjižile pomembno zmago. Tridesetletnica na trenerski klopi je bila zadovoljna z rezultatom in predstavo, a je v istem dahu dodala, da so njene varovanke sposobne še boljše igre. »Zmaga v derbiju nam je prinesla določeno prednost, a je potrebno do konca sezone odigrati še osem tekem. Naš cilj ostaja nespremenjen. Kot že v lanski sezoni, si želimo ponovne osvojitve naslova. Radomlje so glede na videno v jesenskem delu sezone edini pravi tekmec za vrh lestvice, a se moramo ukvarjati s svojo igro in realizacijo, ne pa toliko s konkurenti,« poudarja Hameršakova.

Ptujčanka je v pretekli sezoni bdela nad razvojem igralk v najmlajših klubskih selekcijah, poleti pa se je odločila sprejeti največji izziv v dosedanji trenerski karieri. »Prvič sem v vlogi trenerke kadetske ekipe. Na začetku je bilo kar težko, vendar se sčasoma privadiš vlogi in zahtevam. Skozi sezono sem se spoznala z ekipo, igralke so me spoznale in potem je lažje. Se pa zavedam, da tu in tam pridejo tudi zahtevni trenutki,« priznava naša sogovornica in dodaja, da so ji prilagajanje na novo vlogo olajšale tudi varovanke s kapetanko Luano Zajmi na čelu: »Kapetan ima na igrišču dodatno vlogo, saj informacije s klopi prenaša na celotno moštvo, zato veliko pomeni, da se dobro razumeva tudi s kapetanko Luano.«

Gledalci na tekmah kadetskega moštva ŽNK TELEING GMT Beltincev niso bili prikrajšani za številne zadetke. Zmage z visoko razliko so sicer pokazatelj razlike v kakovosti, naše nogometašice so v desetih krogih dosegle 109 golov, ob nekoliko boljši učinkovitosti pa bi bila številka še višja. »Verjetno bi že jeseni dosegli več kot 150 zadetkov, če bi izkoristili vse priložnosti pred golom nasprotnic,« ugotavlja Hameršakova in se dotakne tudi igre v fazi obrambe, ki je dovolila vsega pet zadetkov. »Tudi igralkam je jasno, da si nasprotnice ne bodo priigrale priložnosti, če bomo njihove napade prekinjali že pri izgradnji akcije. Če bi to delali vselej, bi bilo število prejetih zadetkov verjetno še nižje,« izpostavlja nekdanja igralka Dornave in Rudarja.

Jesen je postregla tudi s široko paleto strelk, zadetka se je razveselila kar petnajsterica igralk. Triindvajset golov, največ v moštvu, je dosegla Nina Kajzba, sicer najmlajša igralka kadetske selekcije. Z dvomestno številko zadetkov se lahko pohvalijo še Luana Zajmi, Špela Pernek, Vita Žolek in Melissa Žužić. Podatek o širokem naboru strelk veseli tudi trenerko Lucijo: »Delujemo kot ekipa, kar je opazno tudi ob pogledu na listo strelk. Na praktično vsaki tekmi se je med strelke vpisalo vsaj pet igralk. Ekipni dosežki ostajajo v ospredju, individualno kakovost smo uspeli pretvoriti v uspešno delovanje celotnega moštva.«

Ob tem velja opozoriti tudi na dejstvo, da vlogo nosilk igre zanesljivo prevzemajo tudi dekleta, ki lahko dres kadetske selekcije nosijo tudi v prihodnji sezoni. To je le še dodatna potrditev potenciala mladega moštva in motiv za mlajše igralke, ki trkajo na vrata kadetskega moštva. »Moramo zavedati, da so igralke še relativno mlade. Potenciala je veliko, tudi mlajša dekleta, ki trenutno še niso del kadetske selekcije, si lahko starejše igralke postavijo za vzor in motivacijo ter se s pridnim delom prebijejo med kadetinje,« se strinja Hameršakova.

Morda se bo priložnost za nekatera mlajša dekleta ponudila že spomladi, ko bo pravico za debi v članskem dresu pridobilo še nekaj kadetinj. »To bo zagotovo dodatna motivacija. Tudi igralke se zavedajo, da bodo s trdim delom in trudom počasi prišle do krstnih minut v članskem moštvu,« zaključi trenerka vodilne ekipe državnega prvenstva.

Avtor: PeD

Kontakt
ŽNK Pomurje Beltinci
Ravenska cesta 8/a
9231 Beltinci

Štefan Kozic
Tel.: 031 677 144
E-mail: stefan.kozic@znkpomurje.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji