KADETINJE PONOVNO OSVOJILE ZAGREB

2018-01-16
Zaključek minulega tedna je ponudil prve tekmovalne preizkušnje. Na parketu so se dokazovale tri najstarejše selekcije ŽNK TELEING GMT Beltincev. Najbolje se je odrezalo kadetsko moštvo, ki je v Zagrebu še drugič zapored osvojilo tradicionalni turnir Agram.

Šestnajsta izvedba turnirja Agram je tako v soboto kot nedeljo postregla z nekaj odličnimi predstavami. Članska zasedba je v mednarodni konkurenci osvojila četrto mesto, potem ko so bile v polfinalnem obračunu nekoliko spretnejše gostiteljice turnirja. V skupinskem delu tekmovanja so Pomurke brez večjih pretresov opravile z drugo ekipo Agrama in Kolubare. Mrežo Zagrebčank je dvakrat zatresla Anja Prša, zmago s 4:1 pa sta potrdili še Sara Makovec in Špela Kolbl. Rumeno-modre so štirikrat v polno merile tudi v spopadu s srbskimi nasprotnicami, po dvakrat pa sta se med strelke vpisali Sara Makovec in Špela Kolbl.

Omenjeni dvojec je bil z zadetki zaslužen tudi za preboj med najboljša štiri moštva. V četrtfinalu so nasproti stale stare znanke, igralke Ekonomista iz Nikšića se po golu Sare Makovec niso predale in odgovorile z dvema goloma. V drugem polčasu je sledil nov preobrat, tokrat v režiji Pomurk. Sara Makovec je izničila prednost Črnogork, za zmago s 3:2 pa je zadela Špela Kolbl. Žreb je odločil, da bo zadnja ovira v lovu na finale prva ekipa Agrama. Domačinke so znašle bolje, kapetanka Prša in soigralke so vse do zadnjih sekund lovile gol zaostanka, a tik pred koncem klonile še drugič. V tekmi za tretje mesto so se zaslužene zmage razveselile Sarajevčanke. Lucija Hameršak je v Zagrebu računala na Anjo Prša, Zalo Meršnik, Mašo Šibilo, Špelo Kolbl, Saro Makovec, Špelo Rozmarič, Tinkaro Frangež, Marušo Česnik in Neli Hofman. Omenimo, da je turnir pripadel Sankt Pöltnu, v dresu katerega je blestela tudi naša Mateja Zver.

V nedeljski izvedbi je bila kadetska ekipa TELEING GMT Beltincev brez prave konkurence. Vodilno moštvo državnega prvenstva je uvodoma opravilo z Agramom II, mrežo katerega so zatresle Nina Kajzba, Neli Hofman, Kaja Korošec in Ema Horvat. V drugi tekmi skupinskega dela smo bili priča pravemu festivalu zadetkov. V slogu kapetanke je za vodstvo z 2:0 poskrbela Luana Zajmi, ki je v drugem polčasu dodala še dva zadetka. Trikrat je natančno udarila tudi Kaja Korošec, zmago pa sta dopolnili še Neli Hofman in Ines Sok. Varovanke Lucije Hameršak so z dobrima predstavama opravile s skupinskem delom turnirja, nakar je sledilo nekajurno čakanje na četrtfinalni obračun z madžarskim Ferencvarošem.

Morda je bilo prav dolgo čakanje na spopad z madžarskimi vrstnicami krivo za zaspano odprtje dvoboja, saj je morala svoje znanje pokazati tudi vratarka Lili Balažic, ki je z nekaj odličnimi posredovanji zaklenila svoja vrata in svojo mrežo zaklenila tudi v četrtfinalni tekmi. V nadaljevanju so se prebudile tudi njene soigralke. Vnovič je mrežo nasprotnic načela Luana Zajmi, ki se je razveselila dveh golov, napredovanje v polfinale pa je potrdila Neli Hofman. Ples kroglic je za polfinalnega nasprotnika določil ekipo Napredka. Kruševčanke so kot edine našle pot do gola Pomurk, a vodstvo ni zmedlo našega moštva, ki je pripravilo silovit odgovor. Pod izenačujoči zadetek se je podpisala Neli Hofman, nato je zadela še Vita Žolek, vrata finala pa je z dvema udarcema dokončno odprla Kaja Korošec.

V finalnem dvoboju sta se za krono najboljše ekipe udarili zasedbi Pomurja in Agrama, a domače nogometašice niso imele pravih možnosti. Zagrebčanke niso našle poti do vrat Pomurk, več lukenj pa je pokazala domača obramba, ki je bila kaznovana s štiri zadetki. Luana Zajmi je še na tretji tekmi poskrbela za vodstvo z 1:0, tlakovano pot je z dvema goloma podaljšala Kaja Korošec, delo pa je z drugim zadetkom na tekmi dokončala kapetanka. V finalni tekmi so ob že omenjenih strelkah zaigrale še Lili Balažic, Maša Šibila, Vita Žolek, Nina Kajzba, Neli Hofman, Ines Sok, Eva Vidovič, Špela Pernek, Ema Horvat in Saša Kolar.

Žuto-plave so s prepričljivo igro pokorile konkurenco in še drugič zapored osvojile tradicionalni turnir v Zagrebu, z dobrimi predstavami pa sta v naše vrste romali še dve individualni nagradi. Luana Zajmi je bila z osmimi zadetki najboljša strelka turnirja, Kaji Korošec pa so izročili priznanje za najboljšo igralko. »Zelo sem ponosna na ekipo, saj je vsaka igralka dala vse od sebe. Ker smo igrale kot ekipa, nam je uspelo osvojiti tudi dve posamezni lovoriki. Kaja Korošec, najboljša igralka turnirja, je že po dveh tekmah pokazala, da si zasluži nagrado, s prikazanim na igrišču je očarala tudi gledalce. Sama sem sicer osvojila nagrado za najboljšo strelko turnirja, kar pa mi brez pomoči ekipe ne bi uspelo. Še vedno smo nepremagane in upam, da bo tako ostalo tudi do konca sezone,« je po turnirju dejala Luana Zajmi.

»Če hočeš osvojiti turnir Agram, potrebuješ kakovostno ekipo, ki se na igrišču dobro razume, kar smo pokazale že drugo leto zapored. Na turnirju se vsako leto dokazujejo močne ekipe iz različnih držav. Menim, da je bilo lani težje, saj je bila konkurenca večja, letos ni bilo ekip kot so Partizan, Crvena zvezda, Radomlje in Fužinar. Lani smo Slovenke zasedle prva tri mesta, letos pa smo bile med najboljšimi tremi edine predstavnice Slovenije,« se je na lansko izvedbo turnirja spomnila kapetanka, ki se je ozrla tudi na letošnje predstave: »Tako kot vselej, je bila prva tekma težka, sledile pa so ji vse boljše predstave. Po uvodni zmagi smo v drugi tekmi proti Breznici dosegle najvišjo zmago turnirja. V četrtfinalu smo premagale Ferencvaroš, nato pa odigrale zelo napeto polfinale proti Napredku, ko smo prejele edini zadetek na turnirju. V drugem polčasu se je rezultat obrnil in vknjižile smo še eno zmago. V finalu smo igrale proti Agramu, ki smo ga ugnale s 4:0. Vesela sem, da smo zaigrale vse igralke, borile smo se vse do zadnjega trenutka.«

»Turnir v članski konkurenci je bil zelo močan, kar sicer velja tudi za kadetsko izvedbo, a smo bili v nedeljo brez prave konkurence. To dokazujejo tudi rezultati,« je uvodoma dejala Lucija Hameršak, ki je v Zagrebu poveljevala tako članicam kot kadetinjam. Slednje so z lepo igro potrdile naziv favorita. Hameršakovo so njene varovanke najbolj navdušile v finalni tekmi, saj si Zagrebčanke niso pripravile ene samcate priložnosti: »Tekma, ki me je najbolj navdušila? Mislim, da bi izbrala kar finalni obračun z Agramom. Ekipa je v Zagrebu igrala usklajeno, skorajda brez napak.«

Lucija se je dotaknila tudi članskega turnirja, ki ga je naše moštvo v konkurenci dvanajstih klubov sklenilo na četrtem mestu: »Glede na močno konkurenco smo prišli zelo daleč. Večino tekem v skupinskem delu tekmovanja smo odigrali z istimi igralkami. V polfinalu in tekmi za tretje mesto se je videlo, da so nasprotnice bolj uigrane, kar je posledica tega, da na treningih veliko pozornosti posvetijo tudi malemu nogometu. Potrebno se je zavedati, da mi še niti nismo pričeli priprav in smo še v fazi tekmovalnega premora. Na koncu je najpomembnejše, da smo se domov vrnili brez poškodb.«

Nekoliko slabše je šlo v soboto selekciji do 15 let, ki se v Ljubljani ni uspela prebiti iz skupinskega dela tekmovanja, kar pa je lahko zgolj dodatna motivacija za delo v prihodnje.

Avtor: PeD

Kontakt
Ženski nogometni klub POMURJE BELTINCI
Bratonci 18a
9231 Beltinci
info@znkpomurje.com

Branko GROS
Tel.: 041 751 542
E-mail: branko.gros@teleing.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji