Lepo se je vrniti

2018-02-11
Nogometašice ŽNK TELEMACH GMT Beltincev nadaljujejo s prvo fazo priprav, delovne vneme deklet pa ni zmanjšal niti sneg, ki že dober teden vztraja tudi v Prekmurju. Nuša Ladinek, Lucija Hameršak in Dejan Preindl skrbijo, da igralke pridno izboljšujejo raven fizične pripravljenosti in tako ustvarjajo primerno podlago za pomladanske izzive.

V drugem delu sezone bo za nastope v žuto-plavi opravi konkurirala tudi Sara Nemet, ob Zali Mešnik in Maši Šibili ena od treh vratark, ki lahko branijo vrata članskega moštva. Dvajsetletnica se po devetih mesecih vrača na nogometna igrišča, potem ko je lani spomladi nepričakovano končala v bolnišnični postelji. »Prvi občutki so zelo dobri. Po devetih mesecih sem nazaj. Rada imam nogomet in nočem še zaključiti kariere, saj še nisem izpolnila vseh zastavljenih ciljev. Povratek je lažji tudi zaradi soigralk, saj se v njihovi družbi počutim zelo dobro,« uvodoma pove Sara Nemet.

Vselej nasmejana vratarka ne skriva veselja, da se je po dolgem čakanju vnovič priključila soigralkam, ob tem pa izpostavlja predvsem vlogo Anje Prša, Špele Kolbl, Sare Makovec in Špele Rozmarič. Tudi zaradi pomoči prijateljic je bilo čakanje na povratek nekoliko lažje: »Soigralke so me hrabrile. Predvsem Anja, Sara in Špeli so mi vselej stale ob strani in me spodbujale, saj sem bila zaradi dolgega premora včasih že malce obupana. Soigralke so mi vlivale pogum, naj se ne predam in vztrajam, ostale so ob meni. Tudi zato se je lepo vrniti na treninge, saj v moštvu vlada zelo dobro vzdušje.«

Minulo leto za študentko zdravstvene nege ni bilo nič kaj lahko. To velja še posebej za prve dneve in tedne po potrjeni diagnozi, ki je vratarko za nekaj mesecev oddaljila od nogometnih zelenic. Sara priznava, da je bil šok še nekoliko večji zaradi dejstva, ker jo je bolezen doletela tik pred derbijem z Olimpijo: »Najprej sem bila šokirana, saj sem mislila, da bolezen ne bo tako dolgotrajna. Verjetno pa je bilo še bolj mučno to, da se mi je to zgodilo pred derbijem z Olimpijo. Spremljala sem tekme soigralk, a je bilo zelo težko, saj jim nisem smela pomagati na igrišču. Moram priznati, da sem potočila tudi kakšno solzo.«

Čuvajka mreže v teh dneh že nemoteno trenira s soigralkami, odšteva pa tudi dneve do zadnjega zdravniškega pregleda. Dobre obete so že pred tem potrdili tudi zdravniki, Sara pa je pred časom pričela tudi s prilagojeno vadbo: »Konec marca me čaka še zadnji zdravniški pregled, zdravniki pa so že pred tem dejali, da je stanje zelo dobro. Tudi sama čutim, da lahko zmorem brez težav. Trenirala sem po prilagojenem programu, saj sem želela ohraniti nivo fizične pripravljenosti.«

Tudi prekmursko ravnico je v začetku tedna pobelil sneg, ki še vedno vztraja tudi na bratonskem igrišču, temu pa so prilagojeni tudi treningi. Ob teku in vajah za pridobivanje fizične moči je za nekaj dobre volje poskrbela tudi vadba na zasneženi zelenici. »Tako je v zimskem času, proti naravi se ne moremo boriti. Kljub vsemu pa sneg prinese tudi nekaj popestritve. V soboto smo trenirale na zasneženem igrišču, vadba na snegu pa je poskrbela tudi za smeh in dobro vzdušje v celotni ekipi. Prekinili smo rutino, saj je trenutno v ospredju predvsem tek in nabiranje moči. Sicer nisem ravno ljubiteljica teka, a je potrebno opraviti tudi s tem, da bomo dobro pripravljene,« je iskrena Sara.

S kakšnimi cilji in željami pa naša sogovornica vstopa v nogometno pomlad? »Ne bom prehitevala, saj že nekaj časa nisem opravljala vratarskih treningov. Potrebno je vrniti te občutke. Upam, da bom dobila kaj priložnosti za igro. Želim se prebiti v reprezentanco, s soigralkami pa bomo storile vse, da se maja veselimo naslova državnih prvakinj. Upam, da nam bo uspelo, da naslov vrnemo domov, saj trdo delamo za to,« ciljev ne skriva nekdanja vratarka kadetske in mladinske reprezentance.

Žuto-plavo zasedba se bo po prostem ponedeljku vnovič zbrala v torkovem popoldnevu, ob tem pa se bliža tudi uvodna pripravljalna preizkušnja. Več o tem pa v prihodnjih dneh.

Tekst: PeD

Kontakt
ŽNK Pomurje Beltinci
Ravenska cesta 8/a
9231 Beltinci

Štefan Kozic
Tel.: 031 677 144
E-mail: stefan.kozic@znkpomurje.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji