Tijana na islandijo, maruša tudi spomladi v dresu pomurja

2018-03-03
Širom države vladajo zimske razmere in nogometna srečanja odpadajo ena za drugim, nogometašice ŽNK TELEMACH GMT Beltincev pa se zavzeto pripravljajo na nadaljevanje sezone. Do prve pomladanske preizkušnje je ostal le še dober teden, odštevanje se pričenja, četa Nuše Ladinek pa se bo prihodnjo nedeljo udarila z Olimpijo.

Članska zasedba žuto-plavih med zimskim premorom ni doživela pretiranih kadrovskih premikov, bo pa spomladi sestavljena zgolj iz slovenskih deklet. Od soigralk se je pred dnevi poslovila Tijana Krstić, ki bo nogometno pot nadaljevala na Islandiji. Srbska reprezentantka je barve Pomurja branila zadnje leto in pol, v tem času pa je v dresu šestkratnih državnih prvakinj zaigrala na 33 uradnih srečanjih. Bočna branilka se je pristašem kluba najprej predstavila s tremi nastopi v kvalifikacijah UEFA Lige prvakinj. Štirikrat je zaigrala v pokalnem tekmovanju, v katerem se je v lanski sezoni veselila tudi končne zmage, v 26 tekmah državnega prvenstva pa se je izkazala tudi s petimi zadetki.

 »Od Pomurja se poslavljam zadovoljna in zelo srečna. Čas, ki sem ga preživela v klubu, bo ostal v lepem spominu. Zadnje leto in pol je bilo v znamenju lepega druženja in kakovostnih treningov, v spominu bodo ostale soigralke, ki so postale prijateljice, trenerji ter vsi ostali ljudje iz kluba. V tej sezoni nam je bilo malce težje, saj lani nismo postale prvakinje, a smo kljub temu ostali ponosni in šli naprej dvignjenih glav,« nam je iz Islandije sporočila nova članica KR Reykjavika, ki je lansko sezono sklenil na osmem mestu ligaške razpredelnice, s šestimi naslovi državnih prvakinj pa je tretji najuspešnejši klub Islandije.

»Menim, da sem s selitvijo na Islandijo storila korak naprej, saj gre za državo, v kateri ima ženski nogomet pomembno vlogo, igra pa se precej močnejši in hitrejši nogomet, zato lahko še bolj napredujem,« razloge za selitev v močnejšo ligo razkriva 23-letna Tijana, ki pa bo, čeprav bo daleč od Pomurja, tudi spomladi stiskala pesti za svoje prijateljice: »Čeprav sem zapustila klub, vem, kam se lahko vselej vrnem. Verjamem v svoje prijateljice, trenerko Nušo in strokovni štab, da bodo naslov državnih prvakinj vrnili tja, kamor spada – v veliko POMURJE!« Srečno, Piki!

Na spisku poškodovanih igralk trenutno najdemo dve igralki. Nika Čuček in Nina Marič počasi odpravljata zdravstvene težave, a bo na njuno vrnitev potrebno še počakati. Spomladi bo ekipa močnejša za Larisso Šorondo, ki je po dveh poškodbah kolena odločena, da se vrne na nogometne zelenice. Belokranjka je med zimo trenirala doma, v drugem delu sezone pa bo dodatna rešitev najučinkovitejšega napada lige. Moštvo bo sicer še nekoliko mlajše kot jeseni, za povečanje konkurence v članski ekipi pa so poskrbele še nadarjene kadetinje Albinca Čizmazija, Eva Vidovič, Luana Zajmi in Vita Žolek, že ob koncu jeseni pa je pravico nastopa pridobila tudi Kaja Korošec.

Tudi spomladi pa bo v rumeno-modrem dresu igrala Maruša Česnik. Korošica se je Pomurkam pridružila poleti, v prvem delu sezone pa je bila na našemu klubu posojena s strani Fužinarja. V Ravnah so se med zimo odločili razpustiti člansko selekcijo, Maruša pa nogometno pot nadaljuje na levem bregu reke Mure. Korošica se veseli novih izzivov in z nestrpnostjo pričakuje nove preizkušnje: »Cilji so jasni, hočemo osvojiti naslov državnih prvakinj in slaviti v pokalnem tekmovanju. Pričakujem, da bo drugi del sezone uspešen, tako kot je bil že prvi. Verjamem, da smo lahko v troboju za vrh lestvice najuspešnejše, saj smo med zimo pridno trenirale.«

Članica mladinske izbrane vrste je jeseni odigrala sedem srečanj, izpustila pa je tako pokalni kot tudi ligaški spopad z matičnim klubom. Ob petih rumenih kartonih je robustna vezistka dosegla še štiri zadetke, po dvakrat je zatresla mrežo Krima in Cerkelj. Kako na jesen med Pomurkami gleda sedemnajstletnica? »Od igranja v žuto-plavem dresu sem odnesla veliko. Igra je veliko bolj dinamična, treningi pa so kvalitetnejši. Vzdušje v ekipi je izjemno, saj vse delamo za isti cilj. Vse smo pripravljene dati maksimum in tudi zaradi tega verjamem, da nam bo uspelo.«

Na nogometni tržnici so bili bolj dejavni v Ljubljani. V Olimpijo sta se preselili še dve nekdanji članici našega kluba. Manja Rogan in Špela Fras sta bili jeseni članici Splita, med tekmovalnim premorom pa sta se vrnili v Slovenijo.

Čeprav ne gre za neposreden prestop v vrste ligaškega tekmeca, pa ŽNK TELEMACH GMT Beltincem v skladu s Pravilnikom o registraciji in statusu igralcev pripada finančno nadomestilo. Sedmi odstavek 16. člena omenjenega pravilnika pravi: »Če se tak amater vrne iz tujine v obdobju, krajšem od dveh let, in to ne v klub, za katerega je nastopal pred odhodom v tujino, ima klub, za katerega je igral pred odhodom v tujino, pravico do nadomestila, ki ga je dolžan plačati klub, v katerega je igralec prestopil.«

Pomurke se v nadaljevanje državnega prvenstva podajajo kot drugouvrščeno moštvo tekmovanja, a imajo enako število točk kot vodilne Radomljanke – 27.

Tekst: PDo

Kontakt
ŽNK Pomurje Beltinci
Ravenska cesta 8/a
9231 Beltinci

Štefan Kozic
Tel.: 031 677 144
E-mail: stefan.kozic@znkpomurje.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji