V uspeh pomurk verjamejo tudi bojan, jasmina in mateja

2018-03-08
Osmi marec ima za vsako žensko posebno vlogo. Na mednarodni dan žena se še glasneje sliši glas v boju za enakopravnost spolov, za katerega si tako ali drugače prizadevajo tudi nogometašice ŽNK TELEMACH GMT Beltincev.

Pomurke že nekaj časa odštevajo dneve do nedeljskega derbija z Olimpijo, v uspeh varovank trenerke Nuše Ladinek pa so prepričani tudi Bojan Jančar, Jasmina Zelko in Mateja Zver, ki so v taboru žuto-plavih pustili močan in neizbrisen pečat. Trojica sogovornikov je v svoji karieri odigrala ali tudi vodila nekaj takšnih spopadov, kot bo v nedeljo odigran v Ljubljani. Vsi trije svojim naslednicam sporočajo, da je potrebno verjeti v svoje sposobnosti in na igrišču dati vse od sebe, s čimer bo prišel tudi rezultatski uspeh.

Kot prvi je besedo dobil najstarejši. Bojan Jančar se je s Pomurjem veselil petih zaporednih naslovov državnih prvakinj. »Najpomembnejše je, da so se dekleta dobro pripravila in kakovostno trenirala, čeprav so bili pogoji za vse klube zelo slabi. Trenutna ekipa je drugačna kot v času mojega vodenja ekipa. Moštvo je mlajše, vendar še vedno zaseda mesto v vrhu lestvice, kar pomeni zgolj eno – da dekleta kljub mladosti posedujejo kakovost. Ostati morajo mirne, saj so že pokazale, da znajo igrati, če se bodo držale navodil trenerke Nuše in odigrale dobro tekmo, sem prepričan, da rezultat ne bo izostal,« hrabri Jančar, ki trenutno uspešno vodi Odrance.

Nekdanji strateg Pomurja še vedno spremlja nekdanjo ekipo in si, če je le možno, v živo ogleda tudi katerega od zanimivejših obračunov. Tudi v nedeljo bo stiskal pesti za Pomurke, pa čeprav morda ne bo uspeli priti do Ljubljane. »Kot trener svojo ekipo vedno motiviram, da je potrebno iti na zmago. V mojih začetkih na klopi Pomurja so nam pogosto govorili, da smo simpatična ekipa, ki dobro igra, a smo izgubljali. S časom se je to spremenilo, ustvarili smo zmagovalno miselnost, z dobro igro pa smo nizali zmage. Punce naj dvignejo glavo, saj jih čaka derbi. Boljše ste od Olimpije, v nedeljo pa krenite po zmago!« zaključuje Jančar.

Tudi Mateja Zver ne skriva, za koga ji bo v nedeljo bilo srce. Odlična vezistka, ki je v dresu Pomurja dosegla več kot 300 uradnih zadetkov, bo v mislih z matičnim klubom in s prijateljicami, ki so jo še nekaj let nazaj kot nadobudne nogometašice gledale z občudovanjem, danes pa si z njo delijo reprezentančno garderobo. »Dekletom sporočam, da bom stiskala pesti in upala na to, da mlada ekipa uresniči svoje cilje! Mislim, da je moštvo stkalo močne vezi in so dekleta prijateljice, veliki ekipni duh pa je v takšnih trenutkih najpomembnejši. Tekme si žal ne bom uspela ogledati v živo, a bom zagotovo stiskala pesti. Srečno, žuto-plave!«

Prekmurka, ki si nogometni kruh služi pri avstrijskem SKN Sankt Pöltenu, ima pri devetindvajsetih letih že veliko izkušenj z igranjem pomembnih spopadov. Kaj po mnenju Bistričanke odloča dvoboje, kot bo nedeljski? »V takšnih derbijih je pomembno, kdo naredi manj napak! Štejejo tudi izkušnje, za katere sicer mislim, da so na strani nasprotnic, saj je ekipa Pomurja zelo mlada, a sem prepričana, da ima potrebno kakovost. Verjamem, da bodo v nedeljo pustile srce na igrišču in igrale ena za drugo!«

Jasmina Zelko je bila celotno nogometno kariero zvesta zgolj Pomurju, po sezoni 2014/15 pa je nogometne čevlje obesila na klin in se posvetila še drugim izzivom, ki jih je prineslo življenje. »Prva spomladanska tekma je pred vrati, že takoj pa bo na sporedu derbi. Od deklet pričakujem, da bodo dale vse od sebe, da bodo upoštevale navodila trenerke Nuše in bodo trdno odločene, da hočejo samo eno. Zmago! Veliko bo pomenilo, kaj se bo odvijalo v njihovih glavah, vendar ne dvomim v njih in njihovo zagnanost. Punce, srečno in srčno za nove tri točke,« svojim naslednicam sporoča nekdaj bočna branilka žuto-plavih.

Najpomembnejši izziv, s katerim se naša sogovornica vsakodnevno sooča po zaključku nogometne kariere, je materinstvo. Jasmino in Roberta razveseljuje mala Urška, ki se je že spoznala z okroglim usnjem, a bo preteklo še nekaj časa, ko bo nekega dne zakorakala po stopinjah svoje mame. Bo pa Urška že čez nekaj mesecev postala starejša sestrica, saj družinica pričakuje nov naraščaj. Tega se je, malce v šali, malce pa za res, dotaknila tudi Jasmina. »V nedeljo bom navijala za zmago, a dekleta naprošam, naj mi v trenutni situaciji vseeno ne povzročajo preveč stresa,« je v svojem slogu zaključila Jasmina, ki je v času aktivne kariere vselej skrbela za dobro vzdušje v moštvu.

Pa naj se naša dekleta v nedeljo držijo napotkov s strani trojice sogovornikov, da bo lahko Jasmina vnovič ponovila besede, ki jih še danes najdete na vrhu klubske spletne strani: »I'm sorry, ful san srečna!«

Avtor: PeD

Kontakt
ŽNK Pomurje Beltinci
Ravenska cesta 8/a
9231 Beltinci

Štefan Kozic
Tel.: 031 677 144
E-mail: stefan.kozic@znkpomurje.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji