Srčna predstava dober obet za prihodnost

2018-03-11
So zmage, ki se razlikujejo. So porazi, ki si niso enaki. Eden takšnih je tudi današnji v Ljubljani. Mlade Pomurke so s srčno predstavo namučile precej izkušenejše in na papirju tudi kakovostnejše nasprotnice, ki, kar so po tekmi nekatere med njimi priznale tudi same, niso pričakovale tako žilavega odpora mladenk.

Nuša Ladinek je v boj z Olimpijo poslala izjemno mlado zasedbo, ki v povprečju še ni bila polnoletna, saj je štela zgolj 17,7 let. A večkrat pravimo, da so leta zgolj številka in to so na svoji koži spoznale tudi izkušenejše Ljubljančanke, ki so se v Jami za Bežigradom nekajkrat znašle v škripcih. Prvič že v osmi minuti derbija. Maruša Česnik je zapretila z udarcem iz razdalje 20 metrov, a se je z odlično obrambo izkazala najstarejša akterka na zelenici. Sedemintridesetletna Jadranka Knežević-Zilić je žogo preusmerila čez svoja vrata, v kot.

V 15. minuti je sledila tudi prva grožnja gostiteljic, a je Tjaša Tibaut žogo poslala preko gola Zale Meršnik. Dobre štiri minute zatem se je v nenadejani priložnosti znašla Neli Hofman, saj je žoga švignila med Evelino Kos in Majo Angelovsko, a mlada napadalka Pomurja ni znala izkoristiti velike napake v domači obrambi. Druga polovica prvega polčasa je ponudila razgibano igro, a trdni obrambi nasprotniku nista dopustili resnejših groženj.

Pred pričetkom drugega polčasa pa prvo od večjih sodniških presenečenje. Aleksandra Česen, ki je z drugim pomočnikom Borom Vrečkom poskrbela za nekaj razburjenja med pristaši Pomurja, zaradi krvavitve iz nosu ni želela nadaljevati s tekmo. Po posvetu z delegatom, nekdaj legendarnim sodnikom, Stevom Govedarevićem je v vlogo prvega pomočnika vskočil mednarodni sodnik Rade Obrenović, ki je prvi polčas spremljal ob igrišču, za piščalko pa je poprijel Borut Gerkman. Mladi mož se očitno ni nadejal te vloge, saj je sprejel nekaj dvomljivih odločitev.

Najbolj sporna se je zgodila v 52. minuti tekme, ko je Špela Kolbl pobegnila domači obrambi, Jadranka Knežević-Zilić je zapustila svoja vrata in izven kazenskega prostora ravno toliko ovirala našo napadalko, da je izgubila ravnotežje in ni uspela zaključiti akcije. Piščalka je ostala nema, sodnik je kartone »pozabil« v garderobi, igra pa se je nadaljevala.

Kot prva je v drugem polčasu sicer zapretila Manja Rogan, a je njen udarec poletel mimo desne vratnice. Slabih deset minut zatem je bila podobno nenatančna še druga nekdanja Pomurka med zmajčicami. Tjaša Tibaut se je znašal sama pred Zalo Meršnik, a nespretno zaključila in žogo poslala daleč mimo gola. Na odgovor gostujočega moštva ni bilo potrebno čakati prav dolgo. Luana Zajmi, ki se je v članskem debiju izkazala s hrabro in dobro predstavo, je žogo ukradla na polovici Olimpije, poskusila s strelom iz razdalje, a merila premalo natančno.

Po nekaj minutah zatišja je v 71. minuti še enkrat poizkusila Tibautova, a je bila Zala Meršnik še enkrat na pravem mestu. Je pa bila Mariborčanka v golu Pomurja brez moči v 77. minuti. Večji del naloge je s prodorom po levi strani igrišča opravila Lara Ivanuša, ki je žogo tudi z nekaj sreče spravila v osrčje kazenskega prostora, v gneči pred golom pa se je najbolje znašla Adrijana Mori in svojo ekipo popeljala v vodstvo.

Nuša Ladinek je v končnici srečanja svoje moštvo poslala v lov na izenačenja, med enim od kotov se je pred gol Olimpije preselila tudi Meršnikova, a se rezultat ni več spremenil. Pri vodstvu Olimpije je ostalo tudi po nevarnem udarcu Vite Žolek, ob Luani Zajmi in Kaji Korošec še eni članski debitantki, tri točke pa so tako ostale v Ljubljani.

Omeniti velja še izključitev športnega direktorja Štefana Kozica, ki je moral predčasno zapustiti klop.  Sodnik Gerkman je tudi v tem primeru poskrbel za eno sporno odločitev, saj se je pri besedi zanašal zgolj na besede domače igralke Urške Žganec, od središča dogajanja pa je bil močno oddaljen tudi prvi pomočnik Obrenović. A pustimo sodniške zdrahe za kdaj drugič, saj so dekleta pokazala, da jih kljub mladosti ne gre kar tako odpisati. Kljub porazu se v lovu na vrh lestvice še nismo predali!

ŽNK OLIMPIJA - ŽNK TELEMACH GMT BELTINCI 1:0
Strelka:
Mori (77')
TELEMACH GMT BELTINCI: Meršnik, Korošec, Kolbl, Česnik (73' Žolek), Zajmi, Rozmarič, Prša, Hofman (82' Sok), Frangež, Šiftar (89' Pernek), Makovec. Trenerka: Nuša Ladinek.

Avtor: PeD

Kontakt
ŽNK Pomurje Beltinci
Ravenska cesta 8/a
9231 Beltinci

Štefan Kozic
Tel.: 031 677 144
E-mail: stefan.kozic@znkpomurje.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji