V BRATONCIH PREMIERNO S KRIMOM

0000-00-00
Naša bitka se ni končana, smo po nedeljski srčni predstavi v Ljubljani zapisali na naših straneh. Boj za vrh lestvice se nadaljuje že v nedeljo, ko bo na sporedu 13. krog SŽNL. Članska ekipa ŽNK TELEMACH GMT Beltincev bo prvič zaigrala na igrišču v Bratoncih, kjer so Pomurke tudi v zimskem pripravljalnem obdobju opravila večino treningov.

Tudi tokratne nasprotnice prihajajo iz prestolnice, po Olimpiji se bo četa trenerke Nuše Ladinek pomerila še z vselej neugodnim Krimom. Naključje je, da je bil tudi jesenski obračun v Ljubljani odigran na razmočenem igrišču, deževje pa v teh dneh vztraja tudi nad Prekmurjem. Igrišče je sicer zahtevno za igro, a nič drugače ni bilo niti jeseni, ko so Pomurke slavile z izidom 9:2. V drugem polčasu je štirikrat zadela Špela Kolbl, dveh golov se je razveselila Maruša Česnik, med strelke pa so se vpisale še Anja Prša, Neli Hofman in trenutno poškodovana Nika Čuček, ki je v nedeljo svoje soigralke spodbujala na tribuni.

Delo na treningih v minulih dneh so poleg dežja ovirale tudi številne reprezentančne obveznosti. Sara Makovec, Tinkara Frangež, Maruša Česnik in Vita Šiftar so se z mladinsko izbrano vrsto pripravljale v Slovenski Bistrici, medtem ko se Lili Balažic, Eva Vidovič, Albinca Čizmazija in Ema Horvat z reprezentanco do 16 let dokazujejo na razvojnem turnirju v Srbiji. Ob tem velja omeniti, da je Tina Kelenberger, selektorica kadetske reprezentance, na seznam za elitni del kvalifikacij na Norveškem uvrstila kar osem članic Pomurja in sicer Kajo Korošec, Lili Balažic, Ines Sok, Luano Zajmi, Albinco Čizmazijo, Zalo Meršnik, Neli Hofman in Vito Žolek.

Vrnimo se k nedeljskemu spopadu v Bratoncih. Pomurke so po tesnem porazu v derbiju z Olimpijo željne nogometa in že z nestrpnostjo čakajo na novo možnost za zmago. »Čaka nas zanimiva tekma. Prvič igramo v Bratoncih, na igrišču, kjer vadimo že od lanskega leta naprej. Igrišče je zaradi vremena razmočeno in zahtevno za igro, na njem pa v zadnjih tednih nismo veliko trenirale, saj nam je to onemogočala snežna površina, zdaj pa delo otežujeta še dež in blato,« napoveduje Špela Rozmarič, ki je z devetnajstimi leti ena od najizkušenejših igralk v moštvu.

Poveljnica obrambe žuto-plavih se je dotaknila tudi obračuna v Ljubljani. »Imamo kakovostno ekipo, kar smo dokazale v nedeljo. Dale smo vse od sebe, borile smo se do zadnjih sekund. Žal nam je za prejeti zadetek, ki si ga nismo zaslužile. Krim je dobra ekipa, ki se zna dobro braniti, premore pa hitro napadalko, ki zna ogroziti nasprotna vrata. Kljub temu ne pričakujem večjih težav, želimo odigrati dobro tekmo in vknjižiti tri točke,« poudarja Špela in priznava, da je derbi poskrbel za dodatno motivacijo: »Vse je za nekaj dobro, tudi poraz v Ljubljani je prinesel dodatno motivacijo. Do zaključka prvenstva nas čaka še sedem tekem, cilji pa so jasni. Dobiti moramo vse tekme in še naprej držati skupaj, poraz v derbiju ne sme razdreti naše skupine.«

Kot že zapisano, bo članska ekipa ŽNK TELEMACH GMT Beltincev prvič igrala na nogometni zelenici v Bratoncih. Igrišče je sicer nekoliko ožje kot v Beltincih, kjer so Pomurke svoje tekme gostile jeseni, zato bo potrebno prilagoditi tudi način igre. »Navajene smo večjega igrišča, saj imamo hitro napade. Morda bomo na začetku imele nekaj težav, saj je igrišče nekoliko manjše, vendar smo tukaj opravile že precej treningov. Igro bo sicer nekoliko oviralo blatno igrišče, saj še vedno dežuje, vendar kljub vsemu ne pričakujem velikih težav,« v dvoboj s Krimom optimistično pogleduje nogometašica iz Šafarskega.

Ne pozabite, nedeljsko srečanje se prične ob 11. uri, številčne podpore pa se želijo tudi Špela in soigralke: »Vse pristaše kluba in ljubitelje nogometa v nedeljo, ob 11. uri, vabim v Bratonce, kjer se bomo pomerile z ekipo Krima. Skupaj zmoremo več!«

Avtor: PeD

Kontakt
Ženski nogometni klub POMURJE BELTINCI
Bratonci 18a
9231 Beltinci
info@znkpomurje.com

Branko GROS
Tel.: 041 751 542
E-mail: branko.gros@teleing.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji