NI PREDAJE, POMURKE OSTAJAJO V IGRI ZA VRH LESTVICE

2018-03-18
Članska ekipa ŽNK TELEMACH GMT Beltincev se je po drugem porazu sezone vrnila v zmagovalne tirnice. Pomurke so ligaško srečanje prvič gostile v Bratoncih in na zahtevnem igrišču vknjižile prepričljivo zmago. V mreži Krima je končalo sedem zadetkov.

Nočno sneženje je ob že dodobra razmočeni zelenici poskrbelo za nekaj negotovosti, a je »dedi« Štefan Marič ob pomoči še nekaj pridnih rok vnovič poskrbel, da so imela dekleta v danih razmerah regularne pogoje za igro. Sneg je sicer skopnel še pred uvodnim sodniškim žvižgom, Pomurke pa so silovito krenile v spopad s Krimovkami.

Gostujočo zasedbo je nekajkrat rešila vratarka Maja Zajc, ki se je s pravočasnim izletom iz vrat izkazala že v drugi minuti tekme, ko je zaustavila poskus Špele Kolbl. Najboljša strelka SŽNL se je dve minuti zatem še drugič znašla v priložnosti, že ugnala Zajčevo, a je žoga poletela mimo desne vratnice. Ljubljančanke so se uspele otresti začetnega pritiska gostiteljic, ki pa so v 14. minuti odigrale novo nevarno akcijo. Kolblova je prodrla po desni strani igrišča, zaključek Tjaše Nemec pa je preprečila Maja Zajc.

Potrpežljiva igra varovank Nuše Ladinek je bila poplačana v 15. minuti dvoboja. Sara Makovec je s podajo v prostor zaposlila Špelo Kolbl, ki je izigrala gostujočo vratarko in po strelu z desne strani kazenskega prostora rutinirano zadela za zasluženo vodstvo domačink. Tri minute zatem je bila natančna še Tjaša Nemec, ki se je po lepem predložku Vite Šiftar dobro znašla pred golom Krima in se razveselila prvega ligaškega zadetka v letošnji sezoni. Kolblova je zbranost Maje Zajc preizkusila tudi v 22. minuti, ko je poizkusila s strelom od daleč, vendar vratarka Krima ni imela težav.

Čuvajka ljubljanske mreže se je proslavila minuto kasneje, ko se je soočila s Tjašo Nemec in dobila dvoboj z napadalko. Kmalu zatem je z udarcem iz desne strani igrišča zapretila Anja Prša, žogo pa poslala mimo bližnje vratnice. Nogometašice Krima niso uspele resneje ogroziti domačih vrat, velja pa pohvaliti tudi obrambno vrsto Pomurja, ki je pod vodstvom Špele Rozmarič dobro opravila svoje delo. Na drugi strani igrišča so Pomurke tik pred odmorom zadele še tretjič. Žoga je po kotu Špele Rozmarič končala pri Anji Prši, kapetanka pa jo je pospravila v gol Krima.

Pomurke so se v drugem delu dvoboja veselile še štirih zadetkov, priložnost za igro pa so dobile tudi Nika Nemec, Špela Pernek in Sara Nemet, ki se je po bolezni, zaradi katere ni igrala skorajda leto dni, vrnila med vratnici. Rumeno-modre so tudi v nadaljevanje tekme krenile z željo po novih zadetkih, Špela Kolbl pa je za razliko od prvega polčasa izkoristila že uvodno priložnost. Hitra napadalka je izkoristila spodrsljaj gostujoče vratarke in povišala prednost domačega moštva. V 58. minuti se je za poskus iz razdalje odločila Rozmaričeva, ki pa je streljala čez gol.

Nekaj minut zatem, v 64. minuti srečanja, je bila natančnejša Tinkara Frangež. Radgončanka je žogo pospravila v nebranjeno mrežo, potem ko je Špela Kolbl prodrla po desni strani igrišča, iz vrat zvabila tudi Majo Zajc, nato pa nesebično zaposlila soigralko pred golom. Asistentka pri petem golu se je v 67. minuti veselila »hat-tricka«, ko je z udarcem pod prečnik lepo zadela iz 20 metrov, nekaj sekund kasneje pa je črnih pet minut Krima izkoristila za še četrti zadetek na tekmi. Z 20 zadetki najučinkovitejša igralka SŽNL je izkoristila lepo podajo Luane Zajmi in po strelu z vrha kazenskega prostora zadela za končnih 7:0.

V nadaljevanju smo videli pred golom Krima videli še nekaj nevarnih situacij. Višji poraz gostujočega moštva je preprečila že nekajkrat omenjena Zajčeva, ki je zaustavila poizkuse Špele Pernek, Tjaše Nemec, Vite Žolek, Anje Prša, Ines Sok in Špele Kolbl. Slednja je bila v 82. minuti blizu petega zadetka, a je vratarka Krima nevaren strel s konicami prstov preusmerila preko svojih vrat. Četa Nuše Ladinek si za predstavo na zahtevnem terenu zasluži pohvale, z visoko zmago pa so Pomurke še nadgradile samozavest po dobri predstavi v Ljubljani.

»Odigrale smo dobro tekmo, na zahtevnem igrišču smo zabile veliko zadetkov in vknjižile zasluženo zmago,« je po tekmi dejala Špela Kolbl, ki je bila zadovoljna z ekipno podobo na igrišču v Bratoncih: »Na igrišču smo se znašle presenetljivo dobro. Pred tekmo smo mislile, da nam ne bo ležalo, saj je nekoliko krajše in ožje, a smo hitro prilagodile svojo igro. Zaradi razmer smo več poskušale s preskok igro, kar se nam je na koncu obrestovalo.«

Špela je s štirimi zadetki lepo zaokrožila svoj jubilej, saj je v torek dopolnila 20 let. Dvajsetkratna strelka svoji igri še ni podelila najvišje ocene. »Na današnji tekmi bi lahko izkoristila še več priložnosti. Še vedno imam rezerve pri realizaciji in zaključku akcij,« je bila jasna hitra napadalka, ki je s soigralkami z zanimanjem pričakovala tudi novice o razpletu dvoboja v Radomljah. Zmaga Radomljank pušča odprta vrata v lovu na vrh lestvice: »To je spodbuda za nadaljevanje in odrekanje v prihodnjih dneh, vendar nam ta rezultat ne bo kaj veliko koristil, če ne bomo opravile svoje naloge ter ugnale Radomelj in Olimpije. Drži pa, da gre rezultat nam v prid.«

ŽNK TELEMACH GMT BELTINCI – ŽNK KRIM ROLLJET 7:0 (3:0)
Strelke: Kolbl (15', 48', 67', 68'), T. Nemec (18'), Prša (43'), Frangež (64')
TELEMACH GMT Beltinci: Meršnik (52' Nemet), Prša, Sok, Rozmarič, Šiftar (55' N. Nemec), Žolek, Makovec, Kolbl, Zajmi, Frangež (65' Pernek), T. Nemec. Trenerka: N. Ladinek.

Več fotografij najdete na naši uradni FACEBOOK strani.

Avtor: PeD

Kontakt
Ženski nogometni klub POMURJE BELTINCI
Bratonci 18a
9231 Beltinci
info@znkpomurje.com

Branko GROS
Tel.: 041 751 542
E-mail: branko.gros@teleing.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji