POMURKE UČINKOVITE V PRIJATELJSKEM OBRAČUNU

2018-04-01
Sedemnajst zadetkov je padlo v prijateljskem dvoboju, ki smo ga na velikonočno nedeljo gostili v Bratoncih. Premešana ekipa ŽNK TELEMACH GMT Beltincev je napolnila mrežo kadetske selekcije nemškega FC Gerolfinga, kluba iz istoimenskega mesteca streljal od Ingolstadta.

V dneh, ko je kar dvanajsterica Pomurk del kadetske in mladinske izbrane vrste, se je vodstvo kluba odzvalo prošnji s strani nemškega moštva in mu omogočilo edinstveno izkušnjo. Mlade Bavarke so zadnjih nekaj dni trenirale v Avstriji, praznično nedeljo pa so poleg sprejema v Murski Soboti, ki je pobrateno mesto Ingolstadta, izkoristili tudi za prijateljsko tekmo s premešano selekcijo članic in kadetinj Pomurja.

V nemškem golu je končalo kar 17 zadetkov, že v prvi polovici 80-minutnega srečanja so se rumeno-modre razveselile desetih zadetkov. Gostujočo mrežo je načela Tjaša Nemec, ki je zadela tudi za vodstvo s 3:0, vmes pa je v polno merila še Anja Prša. Kapetanka je postavila izid prvega polčasa, še pred tem pa se pod tri zadetke podpisala Nina Kajzba, sicer najmlajša Pomurka na igrišču, ob dveh golih Špele Kolbl pa je zadela še Ema Horvat.

V nadaljevanju obračuna se je nalet domačink nekoliko umiril, gledalci pa so videli še sedem zadetkov. Še dvakrat je v polno merila Nina Kajzba, ki je tekmo sklenila s petimi zadetki. Gol manj pa sta v prijateljskem srečanju dosegli Anja Prša in Špela Kolbl, ki sta bili v drugem polčasu prav tako dvakrat natančni. Ob trojici strelk se je v statistiko vpisala še Špela Rozmarič. Ob že omenjeni šesterici strelk je Nuša Ladinek računala še Niko Nemec, Evo Vidovič, Sašo Kolar, Leonido Žibrek in Saško Ubavić, minutažo med vratnicama pa sta si razdelili Sara Nemet in Mateja Žibrek.

Čeprav so varovanke gostujočega trenerja Markusa Ludwiga prejele kar 17 zadetkov, visok poraz ni skazil njihove dobre volje. Mlade nogometašice so bile predvsem vesele nove izkušnje in priložnosti, da se lahko merijo z večkratnimi prvakinjami Slovenije. Morda pa že kmalu dočakajo možnost za revanšo…

ŽNK TELEMACH GMT BELTINCI - FC GEROLFING 17:0 (10:0)
Strelke: Kajzba (5x), Prša (4x), Kolbl (4x), T. Nemec (2x), Horvat, Rozmarič
TELEMACH GMT Beltinci: Nemet, M. Žibrek, Prša, Kolbl, Prša, Kajzba, T. Nemec, N. Nemec, Horvat, Vidovič, Kolar, L. Žibrek, Ubavić. Trenerka: Nuša Ladinek.

Tekst: PeD

Kontakt
Ženski nogometni klub POMURJE BELTINCI
Bratonci 18a
9231 Beltinci
info@znkpomurje.com

Branko GROS
Tel.: 041 751 542
E-mail: branko.gros@teleing.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji