DOLGE PRIPRAVE PRETVORITI V USPEŠNE REZULTATE

2018-04-12
Članska ekipa že odšteva ure do nedeljskega derbija v Radomljah, že dan prej, v soboto, pa prva pomladanska preizkušnja čaka kadetsko selekcijo. Četo trenerke Lucije Hameršak čaka gostovanje na Gorenjskem, misli pred uvodnim srečanjem pa je strnila Leonida Žibrek, ki je tudi pomemben člen selekcije do 15 let.

Varovanke Roberta Berendijaša bi morale prvo srečanje po zimskem premoru odigrati že v nedeljo, a je bila tekma z Brežicami na željo posavskega kluba preložena na prihodnjo sredo. Jeseni neporažene Pomurke bodo v vzhodni skupini državnega prvenstva branile vodstvo in skušale ponoviti lanskoletni uspeh. »Pričakujem, da se bo celotna ekipa potrudila za novo zmago in da v končnici sezone ponovno osvojimo naslov državnih prvakinj,« visokih pričakovanj ne skriva Leonida, ki je pred kratkim dopolnila 14 let.

Štirinajstletnica je bila jeseni ob trenutno poškodovani Nini Kajzbi najmlajša igralka kadetskega moštva, ki se bo v soboto udarilo s Cerkljami. Mlade Pomurke v desetih tekmah niso oddale točke, jesenski obračun z Gorenjkami pa so v Bratoncih dobile z 8:0. Zmaga je po besedah Leonide tudi tokratni cilj: »Da, seveda si vsaka posameznica želi nove zmage, zato sem prepričana, da bo vsaka dala vse od sebe. Cilj je jasen, želimo osvojiti naslov prvakinj.«

Bočna branilka je jeseni zaigrala na vseh desetih tekmah kadetskega prvenstva, petkrat je dobila mesto v začetni enajsterici, bila pa je tudi ena od nosilk v ekipi do 15 let. Prav Leonida je torej pravi naslov za vprašanje o razlikah v tekmah za dekleta do 15 in 17 let. »Nasprotnice v kadetskih obračunih so fizično močnejše, igra pa se tudi na večjem igrišču in prav to je po mojem mnenju največja razlika,« ugotavlja nogometašica iz Krapja, ki je prve korake storila pri Veržeju.

Zaradi nedeljskega derbija Radomelj in Pomurja bo na Gorenjsko odpotovala nekoliko pomlajena ekipa, kadetske vrste pa so zdesetkale tudi poškodbe. Tudi Leonida v slogu izkušene igralke soigralkam sporoča, da imajo v soboto priložnost, da se dokažejo in izborijo bogatejšo minutažo v nadaljevanju prvenstva: »Vsaka igralka bo na tej tekmi dobila priložnost, da se dokaže in pokaže še kaj več kot na drugih tekmah na državnem nivoju.«

Za igralkami, ki že vadijo s prvo ekipo, a zaradi starostnih omejitev še nimajo pravice nastopa na članskem nivoju, so izjemno dolge priprave, ki so v zahtevnih vremenskih razmerah trajale več kot dva meseca. »Ja, moram priznati, da je bilo zelo težko. Veliko je bilo teka in vaj za moč, vendar sem vesela, da sem zdržala ritem ter tako pridobila na kondiciji in moči. Hočem se naučiti še več o igranju nogometa in prav nič me ne moti, če v to učenje spada tudi treniranje v slabih vremenskih razmerah,« se prednosti redne udeležbe na treningih in odrekanja, ki pa prinaša napredek, zaveda mlada prleška nogometašica.

Leonida je bila že jeseni najmlajša igralka, ki je redno trenirala s članskim moštvom. Nič drugače ni bilo niti med zimo, saj spada med tiste, ki se lahko pohvalijo z najbolj pogosto udeležbo na treningih. Naša sogovornica ne skriva, da vadbo s starejšimi igralkami jemlje predvsem kot priložnost za učenje in tudi dokazovanje. »Hočem se dokazati. Ogromno mi pomeni, da sem dobila priložnost za igranje in vadbo s starejšimi soigralkami. Tudi zato se ne bom nehala truditi, da v prihodnje dosežem še več, pa čeprav me trenutno ovira poškodba,« zaključi Leonida, ki si garderobo deli tudi s starejšo sestro Matejo, brat Timotej pa po sestrinih stopinjah stopa v mlajših starostnih selekcijah soboške Mure.

Sobotni obračun v Velesovem se bo pričel ob 11. uri, o razpletu srečanja pa vas bomo, kot je že običaj, obveščali na naših družbenih omrežjih.

Tekst: PeD

Kontakt
Ženski nogometni klub POMURJE BELTINCI
Bratonci 18a
9231 Beltinci
info@znkpomurje.com

Branko GROS
Tel.: 041 751 542
E-mail: branko.gros@teleing.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji