ZA PONOVITEV JESENSKEGA SCENARIJA

2018-04-13
Nedelja se nezadržno bliža, do derbija vodilnih moštev državnega prvenstva so ostale le še ure. Članska ekipa ŽNK TELEMACH GMT Beltincev bo v Radomljah lovila vodilno ekipo lige in skušala ponoviti jesenski razplet.

Pomurke so oktobra s srčno in dobro predstavo v mrežo Radomelj pospravile pet zadetkov ter po porazu z Olimpijo dale jasno vedeti, da se kljub bolečemu porazu v spopadu z Olimpijo ne predajajo. Pomurska četa je spomladi v podobnem položaju. Derbi v Ljubljani se zaradi različnih dejavnikov ni izšel po rezultatskih željah, a je pozimi še dodatno pomlajena ekipa pokazala, da se lahko kosa tudi s precej izkušenejšimi nasprotniki. Znanja in kakovosti nam kljub mladosti ne manjka, poudarja tudi Nuša Ladinek, v nedeljo pa bo potrebno za nove točke odigrati še eno vrhunsko partijo.

Tudi Radomljanke dokazujejo, da je vodstvo kluba poleti sestavilo mlado in konkurenčno ekipo, ki prav tako premore lepo število reprezentančnih igralk. Nekateri med njimi so si še nekaj dni nazaj delile slačilnico s Špelo Kolbl, ki z optimizmom gleda proti nedeljskemu spopadu za vrh lestvice SŽNL. »V dvoboj z Radomljami gremo kot v vse ostale tekme – na zmago. Želimo si treh točk, s katerimi bi ostali v igri za prvo mesto,« poudarja najboljša strelka Pomurk.

»Tako kot vsakič, bomo tudi tokrat skušale čim več napadati in zabiti veliko zadetkov ter se na koncu veseliti zmage,« recept za pomembno zmago razkriva Špela, ki opozarja tudi na nasprotnice: »Tudi Radomlje imajo mlado ekipo, podobno kot mi, zato lahko pričakujemo odprto tekmo z veliko teka in napadanja. Pomemben bo tudi ekipni duh, starejše igralke pa dobro skrbimo za dobro vzdušje. Nasprotnice imajo zelo dobro obrambo, praktično vse so tudi reprezentantke. Močne so tudi v napadu, še posebej po levi strani.«

Tudi Špela je bila v minulih dneh del izbrane vrste Slovenije, ki se je v Lendavi in Domžalah merila z Islandijo in Nemčijo. Se je prihajajoči derbi občutil tudi v reprezentanci? »Tega se ni čutilo, na ta račun smo se predvsem šalili, ni pa bilo napetosti,« pravi dvajsetletnica, ki je v celoti odigrala obe tekmi: »Gre za povsem drugi nivo nogometa, tempo je precej višji. Želela bi si, da bi takšne tekme igrala večkrat, tudi na klubski ravni. Iz tekem z Islandijo in Nemčijo lahko potegnem nekaj koristi. Potrebno je biti bolj agresiven, hitreje je treba oddati žogo, veliko pa sem se naučila tudi v fazi obrambe.«

Derbi vrha lestvice si boste lahko vsi tisti, ki se ne boste odločili za odhod v Radomlje, ogledali tudi na prvem programu Sportkluba. Ne gre sicer za povsem prvi televizijski prenos tekem SŽNL, saj ste lahko v lanski sezoni nekatere tekme Pomurk spremljali na lokalni televiziji AS, tokratna slika pa bo šla širom Slovenije. »Televizijski prenos bo dodaten motiv. Vsaka posameznica se bo želela izkazati, zato bo to le še dodaten plus,« zaključuje strelka dvajsetih zadetkov.

Obračun prvega in drugega moštva lige se bo v Športnem parku Radomlje pričel ob 12.30. Podprite nas tudi vi, saj skupaj zmoremo več!

Avtor: PeD

Kontakt
Ženski nogometni klub POMURJE BELTINCI
Bratonci 18a
9231 Beltinci
info@znkpomurje.com

Branko GROS
Tel.: 041 751 542
E-mail: branko.gros@teleing.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji