V NEDELJO Z ŽILAVIMI GORENJKAMI

2018-04-20
Derbi vrha lestvice SŽNL v Radomljah ni dal zmagovalca, a (tro)boj za naslov državnih prvakinj še zdaleč ni odločen. Članska ekipa ŽNK TELEMACH GMT Beltincev ostaja v igri za prvo mesto, Pomurke pa bodo novo zmago napadle že v nedeljo, ko se bodo ob 16. uri udarile s Cerkljami.

Moštvo, ki je poleti nasledilo ŽNK Velesovo, je vselej veljalo za neugodnega tekmeca. Gorenjke, barve katerih brani tudi naša nekdanja igralka Urška Kozar, se ponavadi predstavijo z izredno čvrsto formacijo na svoji polovici igrišča, ki tekmecu ne pušča veliko prostora, zato bo potrebno v zaključku akcij ohraniti zbranost in izkoristiti pripravljene priložnosti. Le-teh ni manjkalo niti v Radomljah, kjer so bila naša dekleta podjetnejši tekmec, a je domača mreža ostala nedotaknjena.

Tudi Maruša Česnik se pred zaključkom sezone zaveda, da bo potrebno v zaključku akcij pokazati več zbranosti. »V Radomljah se sicer ni izšlo po naših željah, vendar ni še nič izgubljeno. Predvsem v drugem polčasu smo si pripravile kopico dobrih priložnosti, ki pa jih, žal, nismo znale izkoristiti,« poudarja Korošica, ki verjame, da se lahko Pomurke po zadnji tekmi sezone veselijo naslova državnih prvakinj: »V zaključku sezone moramo verjeti vase, saj vsi vedo, da smo sposobne ujeti sam vrh lestvice. To moramo pokazati tudi na zelenici. Ostati moramo zbrane skozi celo tekmo in izkoristiti vsako priložnost, ki si jo pripravimo.«

Četo Nuše Ladinek v prihodnjih dneh čaka naporen spored, saj prihodnja sreda prinaša pokalni obračun z Olimpijo, za konec rednega dela državnega prvenstva pa sledi še gostovanje v Ankaranu. A za zdaj so misli usmerjene v nedeljsko tekmo v Bratoncih. »Proti Cerkljam bomo skušale popraviti napake iz prejšnje tekme in se še bolje uigrati, da bomo dobro pripravljene tudi za pokalni dvoboj z Olimpijo, ki nas čaka v sredo,« sporoča mladinska reprezentantka Slovenije in hrabri soigralke: »Moramo biti samozavestne, saj smo na igrišču pokazale, da smo konkurenčne ekipama, s katerima se borimo za prvo mesto. Tudi same smo opazile, da smo v nekaterih segmentih igre boljše in prepričana sem, da nam bo z dobro psihično pripravo uspelo priti do preobrata.«

Pomurke so jesenski obračun v Velesovem dobile z izidom 4:0 ter dvema zadetkoma v vsakem polčasu. Domačo mrežo sta načeli Špela Rozmarič in Špela Kolbl, zmago pa je v nadaljevanju dvoboja potrdila prav naša sogovornica. Čvrsta vezistka je jeseni dosegla štiri zadetke, v nedeljski tekmi pa si poleg zmage želi tudi kakšnega gola. »Pričakujem nove tri točke in da bomo izboljšale našo realizacijo, saj si pripravimo lepo število priložnosti. Sama pa si želim doseči še kakšen zadetek,« zaključuje sedemnajstletnica.

Ob koncu napovednika še enkrat opozorimo, da se nedeljski dvoboj ne bo pričel v dopoldanskem času, kot ste bili navajeni do sedaj. Obračun Pomurk in Gorenj se bo pričel ob 16. uri, ob 11.00 pa bo na bratonski zelenici odigrana tekma lige U15. Moštvo Roberta Berendijaša bo po sredini zmagi nad Brežicami gostilo Maribor.

Bo pa v Bratoncih zanimivo že jutri, ko se bodo naše mlade šampionke iz ekipe U17, prav tako pomerile z vrstnicami iz Maribora. Tudi to srečanje se bo pričelo ob 16.00 uri. 

Vabimo vas, da si katero od zanimivih srečanj pridete ogledat.  

Avtor: PeD

Kontakt
Ženski nogometni klub POMURJE BELTINCI
Bratonci 18a
9231 Beltinci
info@znkpomurje.com

Branko GROS
Tel.: 041 751 542
E-mail: branko.gros@teleing.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji