V LJUBLJANO PO POKALNI FINALE

2018-04-24
Nogometašice članskega moštva ŽNK TELEMACH GMT Beltincev v aktualnem tednu čakajo dvojne obveznosti. Pomurke bodo z nedeljskim gostovanjem v Ankaranu sklenile z rednim delom državnega prvenstva, že jutri pa se četa Nuše Ladinek odpravlja v prestolnico.

Bežigrajska Jama bo ob 17. uri gostila polfinalni spopad Pokala Slovenije, nasproti Pomurk bodo še drugič to pomlad stale nogometašice Olimpije. Ligaški spopad je ponudil dobro predstavo rumeno-modrih bojevnic, ki so se kljub mladosti – začetna enajsterica je štela vsega 17,7 let – zelo dobro kosale s precej izkušenejšimi Ljubljančankami. Gostiteljice so v drugem polčasu izkoristile manjšo napako v gostujoči obrambi in zadele za minimalno zmago. A temelji so bili obetavni, na njih bo naše moštvo gradilo tudi jutri popoldne, poudarja Špela Rozmarič: »Cilji so jasni, v Ljubljano gremo po zmago in pokalni finale. Zadnji poraz z Olimpijo še ni pozabljen, saj smo odigrale dobro tekmo in se borile za vsako žogo. V jutrišnjo tekmo gremo z enakim pristopom. Upam in verjamem, da bo rezultat tokrat boljši, igra je že bila na dobrem nivoju.«

Poveljnica pomurske obrambe priznava, da motivacija v derbijih z ljubljanskim nasprotnikom tudi tokrat ne bo težava, čeprav gre »zgolj« za pokalni spopad. »V obračunih z Olimpijo je prisotna dodatna motivacija, želja je še večja. Konec koncev gre za derbi, vemo pa, da zmage v takšnih tekmah štejejo še več. Vselej si močno želimo zmage in se predstaviti z dobro igro, da tudi gledalci vidijo, kaj zmoremo. Čeprav imamo mlado ekipo, hočemo pokazati vse, kar znamo. Mislim, da smo to pred tedni že dobro pokazale. Ljubljančanke so nas verjetno podcenjevale, gostiteljice so pričakovale enostavno zmago, a ni bilo tako. Borile smo se do zadnjega atoma moči, jutri pa bo enako,« sporoča reprezentantka Slovenije.

»Pričakujem trd dvoboj. Vem, da smo dobro pripravljene, za nikogar ne bo lahko. Tako kot nazadnje, bomo tudi tokrat dale vse od sebe, manjka le še pika na i – zadetek. V obrambi se bomo s soigralkami potrudile, da ga ne prejmemo, a ga na moramo na drugi strani tudi doseči,« se proti jutrišnjemu spopadu ozira devetnajstletna branilka, ki se je s soigralkami v nedeljo veselila visoke zmage nad Cerkljami. Samozavest Pomurk je po devetih zadetkih v mreži Gorenjk še nekoliko višja: »Dokazale smo, da znamo zabiti, pa čeprav se v kazenski prostor nagnete praktično celotna enajsterica. Vseeno pa menim, da teh dveh tekem ne gre primerjati. Olimpija premore kakovostnejšo in izkušenejšo ekipo. Smo si pa z visoko zmago povrnile samozavest, saj smo videle, da lahko prikažemo lepo igro. Motiva nam ne bo manjkalo.«

Pokalni derbi Olimpije in ŽNK TELEMACH GMT Beltincev se bo v bežigrajski Jami pričel ob 17.00, o poteku dvoboja pa vas bomo obveščali tudi preko naših družabnih omrežij.

Tekst: PeD

Kontakt
Ženski nogometni klub POMURJE BELTINCI
Bratonci 18a
9231 Beltinci
info@znkpomurje.com

Branko GROS
Tel.: 041 751 542
E-mail: branko.gros@teleing.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji