PRED KONČNICO PRVENSTVA ŠE NA PRIMORSKO

2018-04-28
Marsikdo bo praznične dneve izkoristil za prvi letošnji skok na slovensko Obalo, najpogumnejši med njimi bodo že preizkusili temperaturo morja. Morda bo med temi tudi katera od nogometašic ŽNK TELEMACH GMT Beltincev, saj žuto-plave borke v nedeljo gostujejo v Ankaranu. 

Preboj v pokalni finale in dramatičen razplet derbija z Olimpijo je pozabljen, misli nogometašic pa so že usmerjene v naslednjo preizkušnjo. Pomurke se v nedeljo, že zgodaj zjutraj, ko bo sonce šele sramežljivo pokukalo na plano, odpravljajo v Ankaran. Varovanke Nuše Ladinek bodo na igrišču ŠRC Sveta Katarina sklenila redni del državnega prvenstva, po prostem vikendu pa jih že čaka eden od odločilnih dvobojev. Glede na položaj na lestvici je sicer odločilen že vsaki naslednji obračun, tudi nedeljski z Ankarančankami, ki imajo v svojih vrstah drugo strelko prvenstva. Tina Paliska je v mrežo nasprotnic pospravila 21 zadetkov, dva manj od naše Špele Kolbl.

Jeseni se nedeljska tekmeca nista pomerila, saj je bilo srečanje zaradi reprezentančnih obveznosti naših deklet prestavljeno na začetek decembra, tedaj pa so Primorke tik pred zdajci sporočile, da jih ne bo v Prekmurje. Po »administrativni« zmagi bodo Pomurke nove točke lovile na igrišču, uspešna predstava pa bi dvignila samozavest pred končnico prvenstva, poudarja Vita Šiftar: »V nedeljo nas čaka zadnja tekma rednega dela prvenstva, ki vsekakor ne bo lahka. V tekmo z Ankaranom moramo vstopiti povsem zbrane. Prepričana sem, da si bodo Ankarančanke na domačem igrišču želele pozitivnega rezultata, ki pa je tudi naš cilj. V zadnjih štirih tekmah hočemo štiri zmage. Že v nedeljo bo potrebno pokazati vse, kar znamo in se boriti do zadnje sekunde. Verjamem v ekipo, da nam bo uspelo uresničiti zadani cilj.«

Bočna branilka bo morala s soigralkami med drugimi paziti tudi na že omenjeno Tino Palisko. »Ankaran ima v svojih vrstah drugo strelko lige, ki je letos že nekajkrat dokazala, da je kakovostna igralka in zna biti zelo nevarna. V obrambi bomo morale biti zelo pozorne na njo, vseeno pa ne smemo pozabiti na ostale igralke. Če bomo odigrale kot znamo, ne bi smele imeti težav,« sporoča Sobočanka, ki se je poleti, po enoletni odsotnosti zaradi okrevanja po poškodbi kolena, vrnila na nogometne zelenice.

Osemnajstletnica je v sredo sodelovala tudi v spopadu z Olimpijo, ki je še drugič zapored pokleknila v polfinalu Pokala Slovenije. »Zmaga v pokalni tekmi z Olimpijo nam je dala dodatno samozavest, zato bi bilo odlično, če bi jo nadgradili tudi v zadnji tekmi rednega dela prvenstva. To nam lahko uspe le z dobro, borbeno igro in če bo vsaka igralka skozi celotno tekmo dala svoj maksimum,« pravi bočna branilka, ki je imela predvsem v drugem polčasu precej dela z razpoloženo Adrijano Mori: »Dvoboj z Olimpijo je bil zelo napet. Tekma, kot se spodobi za ekipi, ki se borita za naslov. Pokazale smo, da znamo igrati lep nogomet, čeprav so se v naši igri pojavljale napake. Finale smo si zaslužile, saj smo se vse borile po najboljših močeh. Na koncu so o zmagovalkah odločale enajstmetrovke, pri katerih je potrebno imeti nekaj sreče, vendar nam nihče ne more očitati, da si nismo zaslužile preboja v finale.«

Na napake in pomanjkljivosti, ki se pojavljajo v igri Pomurk, je po petkovem treningu vnovič opozorila tudi Nuša Ladinek, Vita pa upa in verjame, da bo žuto-plava četa že v nedeljo igro povzdignila na višji nivo. »Menim, da je bila analiza minuli tekem zelo dobrodošla, saj smo napake, ki jih delamo, videle še iz drugega zornega kota. S tem, da smo jih videle, jih bomo lažje tudi odpravile. Napak je bilo kar nekaj, zato imamo pred končnico prvenstva še precej prostora za napredek. Verjamem, da smo igralke prepoznale pomanjkljivosti in jih bomo na treningu s skupnimi močmi ob pomoči trenerke Nuše tudi odpravile,« zaključi mladinska reprezentantka Slovenije.

Srečanje v Ankaranu se bo sicer pričelo ob 11. uri, o rezultatu pa vas bomo, kot je že običajno, obveščali s pomočjo naših družabnih omrežij.

Avtor: PeD

Kontakt
Ženski nogometni klub POMURJE BELTINCI
Bratonci 18a
9231 Beltinci
info@znkpomurje.com

Branko GROS
Tel.: 041 751 542
E-mail: branko.gros@teleing.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji