BORBENOST IN NEPOPUSTLJIVOST NAGRAJENA V DRUGEM POLČASU

2018-04-29
Članska ekipa ŽNK TELEMACH GMT Beltincev se tudi z najdaljšega gostovanja sezone vrača z novim kompletom točk. Pomurke so na Primorskem strle odpor žilavih Ankarančank, ki so povedle v peti minuti, kar pa je prebudilo rumeno-modro zasedbo. Trikrat je bila natančna Špela Kolbl, ob Anji Prši pa je bila natančna še Vita Žolek, ki se je veselila članskih prvencev.

Motivirane gostiteljice so odločno krenile v tekmo in povedle v šesti minuti. Gostujoča obramba je po kotu izbila prvo žogo, nato pa ob drugi vratnici povsem pozabila na dve domači igralki, iz bližine pa je zadela Polona Petrač. V 12. minuti so še enkrat zapretile Primorke, znova po kotu, ko pa je strel švignil preko vrat Zale Meršnik. Že naslednja minuta pa je ponudila izenačenje. S pravim evrogolom se je izkazala Špela Kolbl, ki je po podaji Sare Makovec opazila, da ima dobrih 25 metrov od gola precej prostora, nato pa z lepim udarcem zadela v zgornji levi kot domačih vrat. V 16. minuti se je za nevaren udarec z 20 metrov odločila Larissa Šoronda, ki pa je po strelu iz obrata le za las merila mimo desne vratnice.

Pomurke so pretile tudi v 18. minuti, ko je Špela Kolbl izsilila prekršek na levi strani igrišča, prosti strel pa je izvedla Anja Prša in na drugi vratnici našla Špelo Rozmarič, ki je streljala v daljši kot, a bila premalo natančna. Ankarančanke so bile nevarne predvsem preko protinapadov, enega le-teh je v 23. minuti izpeljala tudi Tina Paliska, a sta situacijo pred golom razčistili Špela Rozmarič in Zala Meršnik. Nepopustljiva Kolblova je v 26. minuti odvzela žogo ob desni stranski črti, nato pa z Larisso Šorondo krenila proti domačim vratom. Protinapad je zaključila Belokranjka, ki pa ji je pri zaključku zmanjkalo nekaj zbranosti, žoga pa je za nekaj centimetrov poletela mimo leve vratnice.

Prosti strel Špele Rozmarič je poletel preko gola, v 33. minuti pa je bila po udarcu Anje Prša na pravem mestu Pasarjeva. Med 35. in 37. minuto smo videli štiri poskuse Pomurk. Najprej je po samostojni akciji preko domačih vrat udarila Sara Makovec, v naslednji minuti pa so v ekipni akciji sodelovale Šoronda, Kolbl in Luana Zajmi, ki je z vrha kazenskega prostora zadela prečnik. Žoga je končala pri Sari Makovec, a je njej udarec zaustavila Pasarjeva. Je pa bila v 37. minuti uspešnejša Anja Prša, ki jo je z globinsko podajo zaposlila Luana Zajmi, kapetanka je izigrala Pasarjevo in Pomurke popeljala v vodstvo z 1:2. Domača vratarka je dobro posredovala v 40. minuti, ko je domača obramba pozabila na Luano Zajmi, a je Pasarjevo žogo izbila v kot, po katerem je zaustavila tudi poskus Vite Žolek.

Uvodne četrt ure drugega polčasa ni postreglo s pretiranim vznemirjenjem, čeprav so za Pomurje poizkušale Šoronda, Prša in Žolek, s protinapadom domačih pa je zapretila Tina Paliska. Domača obramba se je izkazala z nekaj odbitimi poizkusi, tako je bilo tudi v 60. minuti, ko je po desni strani igrišča pobegnila Sara Makovec, a njena podaja pred gol ni našla pravega naslovnika. Sara Makovec se je že dobro minuto kasneje odločila za poskus s 25 metrov, a merila mimo leve vratnice. Iz razdalje je pretila tudi Špela Kolbl, a se je po njenem udarcu v 67. minuti izkazala tudi Pasarjeva. Čuvajko domače mreže je že v naslednji minuti rešila desna vratnica, blizu zadetka je bila po poskusu s 17 metrov Vita Žolek. Zgolj nekaj sekund kasneje se je po podaji z desne v bližini gola znašla Makovčeva, a je osemnajstletnica streljala mimo desne vratnice.

Pomurke so nadaljevale s pritiskom, domače moštvo pa se je nekajkrat znašlo v težavah. Izjema ni bila niti 72. minuta, ko je Alessia Sarnataro na robu kazenskega prostora s prekrškom zaustavila Sara Makovec in si po drugem rumenem kartonu prislužila predčasno pot pod prho. Prosti strel sicer ni prinesel nevarnosti za domača vrata, Prša pa je vnovič poizkušala v 75. minuti, ko pa je bila Melania Pasar vnovič dobro postavljena. Odpor gostiteljic, ki so v drugem polčasu žogo le še stežka spravila preko sredinske črte, je bil dokončno zlomljen v zaključni četrtini tekme. V 77. minuti je Ines Sok z natančnim predložkom v osrčje kazenskega prostora našla osamljeno Špelo Kolbl, ki je z glavo zadela za povišanje gostujoče prednosti. Že v naslednji minuti je najboljša strelka prvenstva dosegla še tretji zadetek na tekmi. Tjaša Nemec je žogo po domačem avtu poslala na polovico Ankarana, slabo podajo Francesce Sterzai do vratarke Pasarjeva pa je izkoristila hitra Kolblova in žogo rutinirano pospravila v ankaransko mrežo.

Končnica tekme pa bo v spominu ostala Viti Žolek, saj se je šestnajstletnica veselila prvenca v članski konkurenci. Za enega od lepših trenutkov tekme je poskrbela v 84. minuti, ko je po podaji Zajmijeve s 25 metrov mojstrsko zadela pod prečnikom domačega gola. Strelka petega zadetka Pomurja je v prvi minuti sodniškega dodatka, potem ko sta le za malo zgrešili tudi Kolblova in Makovčeva, udarila še drugič. Prav Sara Makovec je udarila z desne strani kazenskega prostora, Pasarjeva je žogo odbila predse, kar je izkoristila prav Žolekova in iz bližine zadela za končnih 1:6. Po šestem golu Pomurk velja omeniti še strel Sare Makovec, ki je poletel malce preko vrat, Pasarjeva pa je žogo po poskusu Anje Prša preusmerila v levo vratnico.

»Samozavest je po tej zmagi še zrasla. Ankarančanke so bile zahteven nasprotnik, saj imajo v svojih vrstah tri hitre napadalke. Po domačem vodstvu smo strnile svoje vrste, se borile s skupnimi močmi, jih premagale ter vknjižile visoko in zasluženo zmago,« je po slavju v zadnji tekmi rednega dela prvenstva dejala Vita Žolek in se dotaknila tudi gola gostiteljic: »Vodstvo nas je malce presenetilo, vendar smo stopile skupaj, združile moči in tekmo obrnile v svojo korist.«

Kot že zapisano, se je Pragerčanka veselila prvih zadetkov članski konkurenci, ki sta šestnajstletni vezistki vlili še več samozavesti: »Občutki so enkratni, še boljši kot v kadetski konkurenci, vselej pa je lepo zadeti in ekipi pomagati do zmage. Krstna gola v članski konkurenci prinašata še večjo motivacija in v naslednjih tekmah se bom še bolj trudila.«

Pomurke z novo zmago ostajajo v igri za naslov državnih prvakinj, ki je tudi želja naše sogovornice. »V končnico prvenstva vstopamo z jasnim ciljem, želimo dobiti vse tri tekme, saj se borimo za prvo mesto. Upam, da nam bo uspelo,« poudarja Vita. Po prostem vikendu se končnica prvenstva pričenja 13. maja.

ŽNK ANKARAN - ŽNK TELEMACH GMT BELTINCI 1:6 (1:2)
Strelke:
Petrač (6'); Kolbl (13', 77', 78'), Žolek (84', 91')
TELEMACH GMT Beltinci: Meršnik (85' Nemet), Sok, Rozmarič, Šiftar (85' N. Nemec), Žolek, Prša, Makovec, Zajmi, T. Nemec, Šoronda (75' Hofman).

Avtor: PeD

Kontakt
Ženski nogometni klub POMURJE BELTINCI
Bratonci 18a
9231 Beltinci
info@znkpomurje.com

Branko GROS
Tel.: 041 751 542
E-mail: branko.gros@teleing.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji