Z ZMAGO OSTATI V IGRI

2018-05-11
Redni del državnega prvenstva je sklenjen, končnica pa tik pred vrati. Članska ekipa ŽNK TELEMACH GMT Beltincev bo naslov državnih prvakinj napadla s tretjega mesta lestvice, s tremi točkami zaostanka za vodilnimi Radomljami. 

Prav Radomljanke bodo v nedeljo prve nasprotnice v končnici prvenstva. Računica Pomurk je enostavna, na vrh lestvice vodi serija treh zaporednih zmag. Četa Nuše Ladinek je bila po jesenski zmagi z izidom 5:0 blizu novega kompleta točk tudi v aprilskem obračunu z vodilno ekipo lige, ko pa je zatajila realizacija. Gostiteljice so tedaj veliko pozornosti posvetile fazi branjenja in stavile predvsem na protinapade, a dvoboj kljub priložnostim na obeh straneh ni postregel z zadetki. Kakšen bo nedeljski scenarij? »Pričakujem trdo tekmo, ki ne bo ponudila veliko priložnosti, zato bomo morale izkoristiti vsako, če bomo hotele zmagati. Ekipi se borita za naslov državnih prvakinj, zato bomo igralke dale vse od sebe, da tekmo dobimo,« uvodoma pove Sara Makovec.

Ljutomerčanka je pred tedni nekajkrat ogrozila domača vrata, a je radomeljska mreža ostala nedotaknjena. Osemnajstletnica upa, da bo s soigralkami že v nedeljo izkoristila več priložnosti. »Na treningih smo več delale na področju realizacije, a tudi proti Ankaranu v zaključku akcij nismo bile dovolj zbrane. Lahko bi dosegle še več zadetkov, zato upam, da nam bo to uspelo že v nedeljo,« si želi strelka sedmih zadetkov in dodaja: »Upam, da bomo izkoristile čim več priložnosti, ki smo jih na prejšnjih tekmah zgrešile. Verjamem, da bo se bo vse izteklo po naših načrtih in bomo po tekmi z Radomljami zadovoljne zapuščale zelenico.«

Kluba, ki se bosta konec maja udarila tudi za pokalno lovoriko, sta v Slovenski ženski nogometni ligi doslej odigrala 17 srečanj, Radomljanke pa še niso našla recepta za zmago. Vsi v klubu verjamemo, da bo tako tudi v nedeljo, ko za našo zasedbo šteje zgolj zmaga. »S tremi točkami bi ostale v boju za naslov državnih prvakinj. Z morebitno zmago bi naša samozavest narasla, v zadnji dve tekmi pa bi šle še z večjo željo in motivacijo,« pred (prvo) najpomembnejšo preizkušnjo sezone še doda Makovčeva.

Dvoboj se bo pričel ob 17.30, tisti, ki ne boste krenili na pot, pa ga boste lahko spremljali v prenosu na spletni strani NZS. Ker pa mlado moštvo Nuše Ladinek v nedeljo potrebuje še več podpore, vas v Radomlje vabi tudi naša sogovornica: »Vse naše navijače vabim v Športni park Radomlje, saj je z vami lažje. Podprite nas!«

Avtor: PeD

Kontakt
Ženski nogometni klub POMURJE BELTINCI
Bratonci 18a
9231 Beltinci
info@znkpomurje.com

Branko GROS
Tel.: 041 751 542
E-mail: branko.gros@teleing.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji