OSTAJAMO V IGRI

2018-05-14
Članska ekipa ŽNK TELEMACH GMT Beltincev je v Radomljah dobila (prvo) tekmo leta. Po požrtvovalnem boju varovank trenerke Nuše Ladinek je padla vodilna ekipa SŽNL, zmaga je odšla v Pomurje, žuto-plave pa s tremi točkami ostajajo v igri za naslov državnih prvakinj.

Sara Makovec je pred derbijem napovedala čvrsto in napeto tekmo, ki v skladu s pričakovanji ni ponudila veliko priložnosti. Po uvodnem otipavanju je v deseti minuti srečanja prva zapretila Špela Rozmarič, a prosti strel z razdalje 35 metrov ni poletel proti želenemu cilju. Dobro minuti kasneje je po trku s Kajo Jerino na tleh obležala Špela Kolbl, ki zaradi poškodbe ni bila zmožna nadaljevati tekme.

Prva strelka lige je ob desni stranski črti, dobrih 35 metrov od domačih vrat, iztržila prekršek, odgovornost pa je prevzela Anja Prša. Kapetanka Pomurje je žogo poslala proti domačim vratom, Pia Božič je krenila iz svojega gola in slabo ocenila let žoge, ki jo je preletela in končala v mreži. Domačinke so prvič nevarneje zapretile v 16. minuti, ko je Sara Agrež poslala dolgo podajo v kazenski prostor Pomurk. Žoga je končala pri Barbari Kralj, ki je streljala s petih metrov, a je Zala Meršnik pravočasno zapustila svoja vrata in odbila prvi poskus Radomljank. Odbitek je končal pri Katarini Gadnik, ki je udarila z 11 metrov, a je bila na pravem mestu Kaja Korošec.

Že v naslednji minuti je Zala Meršnik prestregla nevaren predložek Lare Klopčič, ki je na oddaljenejši vratnici iskala Zalo Vindišar. Radomljanke so veliko poizkušale preko desne strani igrišča, v 21. minuti je nov nevaren predložek poslala tudi Ana Milović, a se je s še enim »panterskim« posredovanjem izkazala Zala Meršnik. Pomurke so se po vodstvu potegnile na svojo polovico, Radomljanke pa so še zadnjič v prvem polčasu zapretile v 24. minuti. Po kotu je do strela z vrha kazenskega prostora prišla Katarina Gadnik, a je Primorka v radomeljskem dresu streljala visoko čez gol.

V drugi polovici prvega polčasa velja pa omeniti tri poskuse Vite Žolek, ki je v 18. minuti zamenjala Špelo Kolbl. Visokorasla vezistka je bila v 35. minuti najvišja po kotu z desne strani igrišča, ko pa z glavo ni najbolje zadela žoge. V 37. minuti je vrata še enkrat pravočasno zapustila Meršnikova in okroglo usnje snedla z glave Nine Predanič, ki je v domači zasedbi zamenjala poškodovano Ano Milović. V naslednji minuti je bila Pia Božič na pravem mestu po strelu Vite Žolek, ki je še tretjič poskusila v sodniškem dodatku prvega polčasa, ko pa je strel s 23 metrov švignil tik nad prečnikom.

Čeprav tudi drugi polčas ni bil bogat s pravimi priložnostmi, vznemirjenja ni manjkalo. Kot prva je v šesti minuti nadaljevanja poskušala Nina Predanič, ki je izigrala Vito Šiftar, ne pa tudi Špele Rozmarič. V 58. minuti se Sara Agrež ni najbolje znašla po predložku z desne strani igrišča, žoga pa je končala v naročju Zale Meršnik, ki je bila dobro postavljena tudi nekaj minut kasneje, ko je z roba kazenskega prostora streljala Kraljeva, Nina Predanič pa se je pred golom znašla v prepovedanem položaju.

Pomurke so bile prvič v drugem polčasu nevarnejše v 68. minuti, ko je Sara Makovec po desni strani igrišča prodrla vse do kazenskega prostora, merila v daljši kot, a žogo poslala mimo domačih vrat. Kot naslednja je v 72. minuti vnovič poskušala Vita Žolek. Tjaša Nemec je prestregla podajo pred domačim kazenskim prostorom, po podaji Vite Šiftar pa je streljala Žolekova, a je Lana Golob žogo uspela preusmeriti v kot. Le-tega je izvedla Anja Prša, ki je na drugi vratnica skušala najti Špelo Rozmarič in Vito Žolek, a je Božičeva žogo izbila izpred svojega gola.

Po nekajminutnem zatišju so v napad krenile tudi gostiteljice. Tija Vrhovnik je imela v 76. minuti veliko prostora na levi polovici kazenskega prostora, a zadela zgolj Špelo Rozmarič. Gostujoča ekipa je odgovorila preko Tjaše Nemec, ki je po prodoru in podaji Vite Šiftar streljala preko gola. Domačinkam se je še zadnja situacija za izenačenje ponudila v 89. minuti, ko pa je prosti strel Nine Predanič končal v živem zidu, Tija Vrhovnik pa je iz drugega poizkusa merila čez gol Pomurja. V sodniškem dodatku še poslednja grožnja za domača vrata. Kaja Korošec je po osvojeni žogi krenila v napad, bila ob desni stranski črti hitrejša od Predaničeva in prodrla v kazenski prostor, a je Sara Agrež predložek izbila mimo bližnje vratnice. Pomurke po kotu niso ogrozile Pie Božič, po dolgem sodniškem dodatku pa so lahko proslavile pomembno zmago.

»Zavedale smo se kakšna tekma naš čaka in da bo potrebno garati 90 minut in sodnikov podaljšek. Začele smo odločno in igrale našo igro, po našem vodstvu pa smo pričele igrati panično in brez prave ideje. Mislim, da je razlog za to poškodba Špele in da smo že takoj na začetku tekme ostale brez ene ključnih igralk. Kljub temu se nismo dale! Borile smo se vsako sekundo tekme in dihale kot eno, kar se nam je na koncu obrestovalo. Ponosna sem na vsako igralko in na ekipo kot celoto, ker smo pokazale, kako se bori za barve kluba in dokazale, da zmoremo,« je po zmagi dejala kapetanka in strelka odločilnega zadetka Anja Prša.

Četa Nuše Ladinek je s tremi točkami ostala v igri za naslov državnih prvakinj, a naloga s tem še ni končana. Rumeno-modro zasedbo že v nedeljo čaka nova tekma leta. Zmaga v dvoboju z Olimpijo bi Pomurke postavila v najugodnejši položaj pred zadnjim krogom prvenstva. »Potrebno je poudariti, da je zmaga v Radomljah šele začetek. Čakata naš še dve tekmi ter 180 minut srčne borbe in mnogo pretečenega znoja, da izpolnimo naš cilj sezone,« opozarja Prša, ki se je po zmagi v Radomljah spomnila tudi na poškodovani soigralki: »Celotna ekipa želi čimprejšnje okrevanje Špeli Kolbl in Neli Hofman, ki je danes na žalost ni bilo z nami. Mi smo z vama!«

ŽNK MOJE-LECE.SI RADOMLJE - ŽNK TELEMACH GMT BELTINCI 0:1 (0:1)
Strelka:
Prša (12')
TELEMACH GMT Beltinci: Meršnik, Prša, Rozmarič, Korošec, Šiftar, Česnik, Makovec, T. Nemec, Zajmi, Kolbl (18' Žolek), Šoronda (59' Sok). Trenerka: Nuša Ladinek.

Avtor: PeD

Kontakt
Ženski nogometni klub POMURJE BELTINCI
Bratonci 18a
9231 Beltinci
info@znkpomurje.com

Branko GROS
Tel.: 041 751 542
E-mail: branko.gros@teleing.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji