Z NAVIJAŠKO POMOČJO NAM BO LAŽJE

2018-05-18
Prvi zrelostni izpit je opravljen, v nedeljo pa mlade varovanke Nuše Ladinek čaka še ena zahtevna preizkušnja. Članska ekipa ŽNK TELEMACH GMT Beltincev je s slavjem v Radomljah ostala v igri za naslov državnih prvakinj, Pomurke pa bodo tri točke napadle tudi v prestolnici.

Rumeno-modra zasedba se še tretjič to pomlad odpravlja v goste k Olimpiji, ki se v derbi podaja kot vodilno moštvo prvenstva. Letošnja spopada v prestolnici sta postregla z dvema različnima razpletoma. Ligaški dvoboj so po golu Adrijane Mori dobile Ljubljančanke, pokalni spopad pa je bil po dramatičnem drugem polčasu odločen po kazenskih udarcih. Anja Prša je z natančno izvedbo prostega strela poskrbela za rezultatsko prednost, ki pa jo je izničila Morijeva. Slednja je le nekaj minut zatem priigrala tudi najstrožjo kazen, a se je z obrambo izkazala Zala Meršnik. Vratarka Pomurja je po rednem delu srečanja zaustavila še dva udarca z bele točke, na drugi strani pa so bile Anja Prša, Kaja Korošec, Špela Rozmarič in Sara Makovec nezgrešljive.

Preboja v finale so se veselili naše nogometašice, ki bi si z nedeljsko zmago pripravile ugodno izhodišče za zadnji krog prvenstva, ko bi v dvoboju s Krimom same odločale o svoji usodi. A pojdimo po vrsti, misli nogometašic so pri nedeljskem spopadu z Olimpijo. »Pričakovati gre težko tekmo, z redkimi priložnostmi ter bolj umirjeno in predvsem potrpežljivo igro,« uvodoma pove Kaja Korošec in doda: »Vprašanje o zmagovalkah lahko odloči praktično tudi manjša napaka, zato bo treba biti pazljiv in potrpežljiv pri gradnji napada.«

Ljubljančanke imajo precej starejšo zasedbo, v kateri ne manjka izkušenih veterank, Pomurke pa bodo tudi v prestolnici igrale na krilih mladosti in želje po dokazovanju. Ni skrivnost, da so v taboru Olimpije analizirali nedeljski obračun Radomljank in Pomurk, na prednosti in slabosti v igri pa so bile opozorjena tudi naša dekleta. »Pri prejšnjih obračunih z Olimpijo smo lahko prebrali njihove slabosti in tudi dobre stvari, da se lahko pripravimo na to in jih morda tudi kako presenetimo,« napoveduje šestnajstletna reprezentantka Slovenije, ki se je pred tedni neustrašno kosala tudi z zvezdnicami v nemški izbrani vrsti.

Bistričanka je z izkušenejšo Špelo Rozmarič tudi v Radomljah odlično poveljevala zadnji vrsti, ki domačinkam ni dopustila veliko prostora. Pomurke so uspele zaustaviti najmočnejše domače adute, s pomembno zmago pa okrepile samozavest pred naslednjo tekmo leta. »Zmaga v Radomljah nam je vlila veliko upanja, moči in samozavesti za nadaljnji boj za naslov prvakinj ki si ga močno želimo osvojiti. Tudi v Ljubljani bomo, tako kot v Radomljah, dale vse od sebe in pustile 'srce na igrišču',« napoveduje vsestranska igralka.

Seveda tudi tokrat ne bo šlo brez navijaške podpore, ki bo na tako pomembni tekmi ključnega pomena. »Vedno je lažje igrati, če imaš ob igrišču veliko podporo s tribun. To ti daje večjo motivacijo in željo po dokazovanju. Vse ljubitelje nogometa vabim na zelo pomemben obračun v Ljubljano, da nas podprete in navijate za žuto-plave,« zaključi Koroščeva.

Ne pozabite, nedeljski obračun se v bežigrajski Jami prične ob 17.30. Tisti, ki ne boste odpotovali v prestolnico, ga boste lahko spremljali tudi v prenosu na spletni strani NZS, a zagotovo bo dekletom pomenilo precej več, če jih boste podprli ob igrišču. Ker smo skupaj močnejši!

Avtor: PeD

Kontakt
Ženski nogometni klub POMURJE BELTINCI
Bratonci 18a
9231 Beltinci
info@znkpomurje.com

Branko GROS
Tel.: 041 751 542
E-mail: branko.gros@teleing.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji