KOMU SMO V NAPOTO?

2018-05-20
Lani Bakovci, letos Ljubljana, skupni imenovalec pa sporne sodniške odločitve. Ali nekdo res ne želi, da se mlada, a srčna ekipa ŽNK TELEMACH GMT Beltincev povzpne na vrh slovenskega ženskega nogometa? Varovankam Nuše Ladinek se je vse do zaključne četrtine kazalo odlično, a nato je sledila ponovitev lanskega scenarija. Odločitve delivcev »pravice« so tehtnico nagnile v korist Olimpije in končale sanje mladih Pomurk.

Derbi pričakovano ni ponudil veliko pravih priložnosti, prve pa so zapretile Ljubljančanke. Adrijana Mori je v 13. minuti sprožila z 20 metrov, vendar merila preko gola, že minuto kasneje pa se je z Zalo Meršnik soočila Lara Ivanuša, a je dvoboj z oči v oči dobila naša vratarka. Pomurke so odgovorile v 16. minuti, ko je po sredini igrišča prodrla Sara Makovec, žoga je končala pri Luani Zajmi, ki je s 30 metrov streljala mimo leve vratnice. Sledila sta dva prosta strela Anje Prša z desne strani igrišča, nevarnejša pa je bila prva situacija v 19. minuti, ko je bila pred domačim golom najvišja Špela Rozmarič. Okroglo usnje je poletelo mimo desne vratnice.

V 25. minuti so bile nevarne tudi domačinke, a Zala Meršnik ni imela težav z udarcem Urške Žganec. Nato pa 30. minuta in eksplozija veselja v taboru Pomurja. Špela Kolbl je krenila po desni strani igrišča, bila prehitra za svoje čuvajke, akcijo pa je pozorno spremljala Luana Zajmi in s suverenim udarcem v levi kot Jadranke Zilić zadela za vodstvo Pomurja. V prvem polčasu velja omeniti še rumeni karton Kaje Korošec in zadnjo priložnost gostiteljic. Žoga se je v osrčju kazenskega prostora znašla pri Adrijani Mori, ki je v gneči uspela priti do strela, a stresla prečnik.

Olimpija je bila za zapravljeno priložnost skorajda kaznovana že v uvodni minuti drugega dela srečanja. Luana Zajmi je po globinski podaji pobegnila domači obrambi, izigrala tudi Jadranko Zilić, a se je pred gol še pravočasno vrnila Laura Škvorc in žogi preprečila pot v mrežo. Mlade Pomurke so iskale še drugi zadetek, tako je v 52. minuti poskušala tudi Sara Makovec, ki pa je z 20 metrov merila mimo gola. Pred vrati Olimpije je bilo vroče tudi v 64. minuti, ko pa so se Ljubljančanke po nekaj blokiranih udarcih uspele rešiti najhujšega.

V 68. minuti je Zala Meršnik zaustavila še en udarec Manje Rogan, minuto kasneje pa pričetek prizorov, ki smo jih s solzami očeh gledali že v minuli sezoni. Sodnik Alen Bubek je po prodoru in padcu Kaje Korošec pričakovano prekinil igro, a nato presenetil z odločitvijo. Posredovanja Lucije Grad ni označil kot očitnega prekrška, še več, Kaji Korošec je pokazal drugi rumeni karton in jo poslal v slačilnico.

Kot da prva sporna odločitev ni zadostovala, je Bubek v 75. minuti še enkrat šokiral gostujoči tabor. Na levi strani kazenskega prostora sta se za žogo borili Vita Šiftar in Tjaša Tibaut, Bubek pa je po padcu nekdanje Pomurke hitro pokazal na belo točko. Enajstmetrovko je v izenačenje pretvorila še ena bivša članica našega kluba, Manja Rogan.

Ljubljančanke so številčno prednost še drugič izkoristile tri minute po izenačenju. Meršnikova je nevaren udarec Anje Milenković izbila v kot, po predložku z leve strani igrišča pa je najvišje skočila Tjaša Tibaut. Meršnikovi v 79. minuti ni preostalo drugega, kot da stori prekršek za novo najstrožjo kazen, ki jo je vnovič izkoristila Roganova. Slednja je v 86. minuti s prekrškom na sredini igrišča na tla spravila Saro Makovec, ki je zaradi poškodbe gležnja igrišče zapustila na nosilih. Ranjene in šokirane Pomurke po zaostanku niso več uspele ogroziti domačih vrat, za nameček pa je rdeči karton prejela še Špela Rozmarič in tri točke pa so ostale v prestolnici.

ŽNK OLIMPIJA – ŽNK TELEMACH GMT BELTINCI 3:1 (0:1)
Strelke: Rogan (75'/11m, 79'/11m), Tibaut (78'); Zajmi (30')
TELEMACH GMT Beltinci: Meršnik, Prša, Šiftar (78' Šoronda), Rozmarič, T. Nemec, Česnik, Makovec (87' Sok), Kolbl, Žolek, Korošec, Zajmi. Trenerka: Nuša Ladinek.

Avtor: PeD

Kontakt
Ženski nogometni klub POMURJE BELTINCI
Bratonci 18a
9231 Beltinci
info@znkpomurje.com

Branko GROS
Tel.: 041 751 542
E-mail: branko.gros@teleing.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji