KADETINJE POTRDILE KRONO, ČLANICE PRED ZADNJO LIGAŠKO PREIZKUŠNJO

2018-05-26
Nedeljski scenarij v Ljubljani je poskrbel, da se krona za naslov državnih prvakinj ne bo vrnila na levi breg reke Mure. Je pa lanski dosežek ponovila kadetska ekipa ŽNK TELEMACH GMT Beltincev, ki je pod taktirko Lucije Hameršak dva kroga pred koncem sezone potrdila naslov državnih prvakinj. Kadetinje čakata še dve preizkušnji, članska ekipa pa se bo z jutrišnjo tekmo proti Krimu poslovila od ligaškega tekmovanja.

Še preden se dotaknemo jutrišnjega spopada s Krimovkami, nekaj pozornosti namenimo še današnjemu dosežku kadetske selekcije. Mlade nogometašice v rumeno-modri opravi so še enkrat potrdile, da v letošnji sezoni niso imele prave konkurence, v zadnji tekmi s Ptujem in Radomljami pa lahko zakorakajo povsem sproščeno. Četi Lucije Hameršak so sicer pomagale tudi Ajdovke, ki so na domačem igrišču presenetile Radomljanke, medtem ko so Pomurke na zelenici v Bratoncih opravile s Fužinarjem.

V golu Korošic je končalo deset zadetkov, mreža se je sedemkrat zatresla v prvem delu srečanja. Že v drugi minuti tekme je bila natančna Luana Zajmi, ki je še drugič zadela v končnici prvega polčasa. Vloga najučinkovitejše igralke je pripadla v zadnjih tednih strelsko izjemno razpoloženi Tii Vaupotič, ki je dobro formo potrdila s štirimi zadetki. Šele trinajstletna napadalka je v polno zadela na zadnjih štirih kadetskih tekmah, prvič pa se je v starostni kategoriji U17 razveselila treh golov. Dvakrat je bila natančna tudi Melissa Žužić, zmago pa so z golom dopolnile še Vita Žolek, Albinca Čizmazija in Eva Hamler, pod častni zadetek gostujočega moštva pa se je podpisala Eva Potočnik, sicer prva strelka prvenstva.

V obračunu s Fužinarjem so nastopile še Lili Sofija Balažic, Ema Horvat, Asja Puhan, Eva Vidovič, Špela Pernek, Saša Kolar, Maša Šibila in Urška Tkalec. Ob že omenjeni štirinajsterici so v letošnji sezoni dres kadetske ekipe oblekle še Ines Sok, Leonida in Mateja Žibrek, Kaja Korošec, Žana Titan, Maja Vukan, Sonja Kavaš, Morena Gajzer, Sara Makovec, Zala Meršnik, Katja Krenos, Nika Ropoša, Valentina Küplen ter Neli Hofman in Nina Kajzba, ki sta predčasno sklenili sezono. Čestitke vsem!

Nekaj kadetskih šampionk se bo v Bratoncih predstavilo tudi jutri. Ob 11.30 se bo pričela zadnja tekma državnega prvenstva, Pomurke pa bodo gostile nogometašice Krima, ki so s četrtim mestom dosegle najlepši uspeh po ponovni oživitvi članske ekipe. Pomurje lahko z zmago spleza na drugo mesto, a morajo Radomlje za takšen scenarij izgubiti v Ljubljani. Kakšen bo motiv rumeno-modrih v zadnji tekmi prvenstva? »V spopad s Krimom vstopamo kot na vse dosedanje tekme. Čeprav gre za zadnjo ligaško srečanje, pa ga je treba odigrati po najboljših močeh, suvereno in se od domačega igrišča posloviti z zmago!« pred zadnjo domačo tekmo poudarja Larissa Šoronda.

Belokranjka v napadu Pomurja dodaja, da nesrečen poraz v Ljubljani ne sme vplivati na podobo v zadnji ligaški preizkušnji. »Motiva ne manjka, tekmo in ligo treba speljati do konca, ne glede na nedeljski poraz proti Olimpiji. V Ljubljani smo odigrale odlično tekmo in glede na to, da imamo zelo mlado ekipo, smo pokazale in dokazale, kaj znamo, brez ozira na končni rezultat,« poudarja napadalka, ki je z 22 leti druga najizkušenejša igralka v zasedbi Nuše Ladinek.

Šoronda dodaja, da bo jutrišnji obračun z mladimi Krimovkami, ki napredujejo z leta v leto, tudi dobra priprava na sredino tekmo finala Pokala Slovenije. Tako kot jutri, bo tudi na Kodeljevem manjkala Špela Rozmarič, dvoboj s Krimom pa bo izpustila še Kaja Korošec. »Dvoboj s Krimom bo zelo dobra priprava za pokalni finale v sredo. Mislim, da imamo določeno prednost, kajti Radomlje čaka bolj zahtevna tekma kot nas, seveda pa moramo tudi me dati vse od sebe in tekmo s Krimom pripeljati v našo korist,« sporoča naša sogovornica, ki se je spomladi vrnila na nogometne zelenice.

Vrnitev po ponovni poškodbi kolena ni bila enostavna: »Povratek po letu in pol je zanimiv, a tudi težak. Sebi postaviš velik izziv, mislim pa, da sem ga sprejela in pričela normalno trenirati. Res je, da mi na določenih področjih še nekaj manjka, a skušam v svojo prid obrniti moje najmočnejše adute. Veseli me, da sem spomladi dobila veliko priložnosti za igro,« zaključi nogometašica, ki je v preteklosti branila tudi barve Krke, Radomelj in Rudarja.

Kot že zapisano, se bo jutrišnji spopad v Bratoncih pričel ob 11:30, vsi pa ste vabljeni, da s svojo prisotnostjo nagradite in potrdite trud mladih nogometašic v letošnjem prvenstvu.

Avtor: PeD

Kontakt
Ženski nogometni klub POMURJE BELTINCI
Bratonci 18a
9231 Beltinci
info@znkpomurje.com

Branko GROS
Tel.: 041 751 542
E-mail: branko.gros@teleing.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji