V VITRINE ŠE OSMA POKALNA LOVORIKA

2018-05-31
Klubski prostori v Bratoncih so bogatejši za novo lovoriko. Članska ekipa ŽNK TELEMACH GMT Beltincev je v Ljubljani še osmič v devetnajstletni zgodovini kluba osvojila naslov pokalnih prvakinj in kronala sezono, v kateri je mlado moštvo v državnem prvenstvu osvojilo drugo mesto.

Na Kodeljevem smo videli dva različna polčasa. V prvem so bili nevarnejše Radomljanke, ki pa terenske premoči niso uspele kronati z golom, nadaljevanje pa je pred 500 gledalci pripadlo varovankam Nuše Ladinek, ki je v obrambi pogrešala kaznovano Špelo Rozmarič. Pomurke so po hitrem rumenem kartonu Sare Makovec zapretile v deseti minuti. Larissa Šoronda je bila po predložku Špele Kolbl prekratka, žoga je končala pri Luani Zajmi, čigar strel je odbila Nika Šapek, v nadaljevanju akcije pa Anja Prša ni uspela priti do novega poskusa. Prša je vnovič udarila v 15. minuti, ko prosti strel z razdalje 35 metrov ni poletel proti želenemu cilju.

V 21. minuti je Zala Meršnik zaustavila nevaren predložek Zale Kuštrin, minuto kasneje pa se je s pravočasnim posredovanjem izkazala Kaja Korošec. Bistričanka je izbila podajo, ki je bila namenjena Zali Vindišar, napadalka Radomelj pa bi se verjetno znašla sama pred golom. V 23. minuti je porumenela kapetanka Prša, v zaključku polčasa pa smo videli še tri akcije Pomurk. V 36. minuti je borbena Vita Žolek ob bližnji vratnici iskala Larisso Šorondo, ki pa v zahtevnem položaju ni uspela priti do zaključka. Meršnikova na drugi strani ni imela težav s strelom Ulbinove, Nika Šapek pa je zaustavila poskus Špele Kolbl, ki je kombinirala s Šorondo.  Najnevarnejši je bil poskus Anje Prša, ki je tik pred odmorom spet dokazala, da je odlična izvajalka prostih udarcev, a je žoga po strelu s 30 metrov švignila mimo desne vratnice.

Načeta Larissa Šoronda je med polčasom ostala v slačilnici, v igro pa vstopila Ines Sok, ki je zasedla mesto v obrambi. Zadnja vrsta je imela v 50. minuti, potem ko je Ana Milović že po nekaj sekundah igre streljala v Meršnikovo, precej težav z Zalo Kuštrin. Primorka je prodrla po levi strani igrišča in se soočila z Zalo Meršnik, žogo pa poslala mimo daljše vratnice. Takoj zatem je s preigravanjem in strelom poskušala Luana Zajmi, ki je bila udeležena tudi v akciji za prvi zadetek. Dolgoletna članica Pomurja je v 53. minuti streljala z vrha kazenskega prostora, žoga se je od Lane Golob odbila do Tjaše Nemec, ta pa jo je z udarcem »iz prve« pospravila v radomeljsko mrežo. Nika Šapek se je dotaknila okroglega usnja, a ji lepega udarca v daljši ni uspelo preusmeriti mimo gola.

Gol je sprostil zasedbo Pomurja, Tjaša Nemec pa se je v 58. minuti znašla v praktično enakem položaju. Krilna igralka je vnovič streljala z leve strani kazenskega prostora, merila v bližnji kot, dvoboj pa je pripadel Niki Šapek. Po povišanju vodstva je zadišalo v 64. minuti, ko je Špela Kolbl izsilila prekršek na desni strani igrišča. Prosti strel je izvedla Kaja Korošec, ki je udarila proti daljši vratnici, žoga je nevarno zavila proti golu, a se od desne vratnice odbila iz polja. Radomeljski strateg je v nadaljevanju tekme v igro poslal tudi Nino Predanič, ki je v 68. minuti pred golom iskala Kuštrinovo, a je Zala Meršnik prebrala namero in prestregla podajo.

V 71. in 75. minuti sta pretili Anja Prša ter Špela Kolbl, žoga pa je obakrat poletela mimo desne vratnice, dve minuti kasneje pa so se Pomurke veselile povišanja prednosti. Prša je izvedla kot z leve strani igrišča, nasprotnice so na drugi vratnici pozabile na Vito Žolek, šestnajstletnica pa je žogo z glavo pospravila pod prečnik. 2:0! Radomljanke se niso predale, v 79. minuti se je Meršnikova spet soočila s Kuštrinova, a s pravočasnim izhodom iz vrat dobila še en obračun iz oči v oči. V nadaljevanju akcije se je žoga znašla pri Predaničevi, ki pa po zaslugi Kaje Korošec ni našla poti do gola. Sledil je zanimiv zaključek, v katerem je Nuša Ladinek priložnost za igro namenila tudi Albinci Čizmaziji, Niki Nemec in Eva Vidovič.

Vrata Pomurja so bila zopet ogrožena v 86. minuti, ko je za obrambo dvoboja poskrbela Zala Meršnik. Pred Mariborčanko se je vnovič znašla Zala Kuštrin, a je Meršnikova prebrala njeno namero in odbila udarec. Radomljanke so tri minute kasneje uspele znižati zaostanek, ko je bila po predložku z leve na drugi vratnici osamljena Iza Križaj in žogo pospravila v nebranjeno mrežo. Vse upe nasprotnic je s hitrim odgovorom razblinila Sara Makovec. Vezistka Pomurja se je po predložku Anje Prša odlično znašla ob bližnji vratnici in podajo preusmerila za hrbet nemočne Nike Šapek. Dekleta so lovoriko za pokalni naslov dvignila v Stožicah, ob polčasu finalnega dvoboja Olimpije in Aluminija.

»Vsaka igralka želi na koncu sezone osvojiti naslov državnih in pokalnih prvakinj. Glede na to, koliko smo trenirale v celotni sezoni, se nam je trdo delo na koncu tudi obrestovalo. Če nam ni uspelo osvojiti prvenstva, smo osvojile naslov pokalnih prvakinj in pokal pripeljale tja kamor spada, v Bratonce,« je uvodoma dejala Tjaša Nemec, strelka prvega zadetka. Kam uvršča gol v mreži Radomelj? »Zagotovo gre za najpomembnejši gol v dosedanji karieri. Kot rečejo, se nekaterih (ne)pomembnih tekem in golov ne spomniš, ta zadetek pa mi bo za vedno ostal v spominu. Občutki ob doseženem golu so bili fenomenalni, saj je lepo zadeti na tako pomembni tekmi ter ekipi pomagati do zmage in zastavljenega cilja.«

V našem taboru so se po tekmi strinjali, da prvi polčas ni bil pravo merilo kakovosti, ki ga premore moštvo. »Zavedale smo se, da nas čaka težka tekma, da bo potrebno dati svoj maksimum ter pustiti 'srce na igrišču'. Res je, da v prvem polčasu nismo bile prave, vendar nam je trenerka Nuša v odmoru dala določene napotke za igro v nadaljevanju tekme. V drugi polčas smo krenile bolj odločno ter stopile skupaj, delale ena za drugo in dokazale, da nam uspeh ne more uiti,« se je strinjala Tjaša, ki je za konec dejala, da bo pokalna lovorika dober motiv tudi za prihodnost: »Zagotovo nam motiva za naslednjo sezono ne bo manjkalo. V nove izzive gremo z dvignjeno glavo in prepričane, da bomo vsem dokazale, kdo si zasluži osvojitev dvojne krone in uvrstitve v kvalifikacije lige prvakinj.«

Tudi Vita Žolek, ki je v 77. minuti podvojila prednost Pomurja, se je strinjala, da je bil pokalni naslov nagrada za letošnje odrekanje, tudi mlada vezistka pa se je dotaknila prihodnosti. »V bližnji prihodnosti nas čaka nova zahtevna sezona, vendar imamo veliko možnosti, da osvojimo dvojno krono, kar nam letos sicer ni uspelo,« je poudarila Pragerčanka, ki se je v članski konkurenci prvič predstavila v drugem delu letošnje sezone, v državnem prvenstvu dosegla dva zadetka. Kakšni so bili vtisi po natančnem udarcu v pokalnem finalu? »Gol v pokalnem finalu vidim kot nagrada za konec sezone. Občutki so bili zares odlični.«

»V prvem polčasu smo bile malce nervozne, vendar smo se med polčasom dogovorile, kako naprej. Dvignile smo glave, se borile, prišle do zadetkov in zmage,« je poudarila kadetska reprezentantka Slovenije, ki se je v vrste Pomurja preselila v lanskem poletju. Mlada vezistka je s soigralkami pred dnevi že potrdila naslov kadetskih državnih prvakinj, včeraj pa je na največjem slovenskem stadionu dvignila še pokalno lovoriko: »Seveda je bilo lepo dvigniti pokal pred tolikšnim številom gledalcev in se veseliti s puncami, saj smo si to tudi zaslužile.«

Priložnost, da v klubske vitrine dodamo novo lovoriko, se našim nogometašicam ponuja že v nedeljo, ko bomo v Bratoncih gostili finalni turnir državnega prvenstva za dekleta do 15 let. V Bratoncih bodo naslov lovile še Cerklje, Radomlje in Maribor. Prvi polfinalni obračun bo na sporedu ob 11. uri.

ŽNK MOJE-LECE.SI RADOMLJE - ŽNK TELEMACH GMT BELTINCI 1:3 (0:0)
Strelke: Križaj (89'); T. Nemec (53'), Žolek (77'), Makovec (90')
TELEMACH GMT Beltinci: Meršnik, Prša, Šiftar (88' N. Nemec), Korošec, T. Nemec, Česnik (83' Čizmazija), Makovec, Kolbl, Žolek, Zajmi (93' Vidovič), Šoronda (46' Sok). Na klopi: Nemet, Pernek. Trenerka: Nuša Ladinek.

Tekst: PeD

Kontakt
Ženski nogometni klub POMURJE BELTINCI
Bratonci 18a
9231 Beltinci
info@znkpomurje.com

Branko GROS
Tel.: 041 751 542
E-mail: branko.gros@teleing.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji