V BRATONCIH ZA NOV NASLOV DRŽAVNIH PRVAKINJ

2018-06-02
Članska ekipa ŽNK TELEMACH GMT Beltincev je s sredino pokalno lovoriko sklenila sezono, v nedeljo pa zaključne obveznosti čakajo tudi dekleta v starostni kategoriji do 15 let. Finalni turnir četverice moštev bo odigran na igrišču v Bratoncih, tekmovanje pa se bo pričelo ob 11. uri. 

Poleg Pomurk, ki branijo lansko zmago, se bodo za naslov državnih prvakinj potegovale še nogometašice Maribora, Radomelj in Cerklja. Gorenjke bodo nasprotnice ekipe Roberta Berendijaša v prvem polfinalnem dvoboju, ki bo odigran ob 11.00. Uro kasneje se bodo za finalno vstopnico udarile še Mariborčanke in Radomljanke, nato pa bosta odigrani še tekmi za tretje in prvo mesto. Slednje so v rednem delu prvenstva osvojile največ točk, v desetih krogih so jih nabrale 27. Pomurke na finalni turnir vstopajo kot edino neporaženo moštvo, ob sedmih zmagah so dvakrat remizirale z Mariborom.

Pred finalnim turnirjem je pričakovanja razkrila Ema Horvat, ena od kapetank ekipe, ki želi po kadetskem naslovu slaviti tudi v mlajši starostni kategoriji: »Po potrditvi kadetskega naslova hočemo v pomursko vitrino dodati še eno lovoriko. Tudi zato v zakjučni turnir vstopamo z veliko željo po zmagi, vendar se zavedamo, da se bomo morale za zmago zelo potruditi. Tekme ne bodo lahke, pomembna pa bo tudi osredotočenost in borbenost, ki jo bomo morale pokazati na zelenici. Vsaka igralka bo morala na igrišču dati svoj maksimum in dokazati, da smo še vedno najboljše v Sloveniji.«

Bočna nogometašica nosi pomembno breme tudi v kadetski zasedbi, s katero je pred dnevi že potrdila naslov državnih prvakinj. Kako pomembne bodo izkušnje iz starejših starostnih selekcij? »Na preteklih zahtevnih preizkušnjah smo pridobile pomembne izkušnje in znanje, kako se zoperstaviti nasprotniku, tudi če na trenutke prevladuje na igrišču. Vemo, kako odreagirati pod takšnim pritiskom. Zaradi tega igramo tudi bolj premišljeno in skušamo z nasveti pomagati tudi mlajšim igralkam, da vedo, kako odreagirati na takšnih preizkušnjah,« poudarja petnajstletnica.

Horvatova s soigralkami vabi tudi vse pristaše, saj bo pomagala vsakršna spodbuda: »Igralke vabimo vse navijače na jutrišnji finalni turnir v Bratonce. Vaša podpora igralkam bo jutri zelo pomembna, saj smo skupaj močnejši!«

Spored finalnega turnirja DU15 v Bratoncih:
ŽNK TELEMACH GMT BELTINCI - ŽNK CERKLJE (nedelja, 11.00)
ŽNK RADOMLJE - ŽNK MARIBOR (nedelja, 12.00)
Tekma za tretje mesto (nedelja, 13.30)
Finalna tekma (nedelja, 14.30)

Tekst: PDo

Kontakt
Ženski nogometni klub POMURJE BELTINCI
Bratonci 18a
9231 Beltinci
info@znkpomurje.com

Branko GROS
Tel.: 041 751 542
E-mail: branko.gros@teleing.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji