NOV USPEH MLADIH POMURK

2018-06-04
Klubske vitrine se tudi letos pridno polnijo. Članska ekipa ŽNK TELEMACH GMT Beltincev je v sredo iz Ljubljane prinesla pokalno lovoriko, kadetinje pa so prvo mesto potrdile pred dobrim tednom. Danes so se v Bratoncih veselile še nogometašice selekcije U15, ki so ponovile lanskoletni uspeh in osvojile nov naslov državnih prvakinj.

Varovanke Roberta Berendijaša so na domačem igrišču slavile v ostri konkurenci, saj so dober odpor nudile tudi nogometašice Cerkelj, Maribora in Radomelj. Slednje so si po zmagi v polfinalni tekmi z Mariborom zagotovile dvoboj s Pomurkami, ki pa so po tesnem boju in kazenskih udarcih proslavile zmago. Mlade nogometašice Pomurja so v polfinalu opravile z Gorenjkami, potem ko je mrežo Cerkelj dvakrat zatresla Melissa Žužić. Tudi Radomljanke so se v finale prebile po zmagi z 2:0, Mariborčanke so pokleknile po dveh zadetkih Mance Suhoveršnik.

V tekmi za tretje mesto so krajšo potegnile Cerkljančanke, ki niso uspele zaustaviti razigrane Anje Eferl. Le-ta se je podpisala pod kar tri zadetke in srečanje nagnila v korist Maribora. Precej bolj izenačen je bil finalni dvoboj Pomurja in Radomelj. Prvi polčas ni ponudil zadetkov, v nadaljevanju pa so z golom Zale Balažic povedle gostiteljice, ki pa prednosti niso uspele zadržati do zadnjega sodniškega žvižga. Po prekršku za najstrožjo kazen je odgovornost prevzela Sara Gradišek in premagala Lili Balažic.

V zaključnih minutah ni bilo novega zadetka, o državnih prvakinjah pa so odločali streli z bele točke. Lili Balažic je v drugo prebrala namero Sare Gradišek, Pia Kočevar je žogo poslala preko vrata, Nina McQuarrie pa v okvir gola. Natančnejše so bile Ema Horvat, Saša Kolar in Živa Rakovec, ki so s točnimi udarci poskrbele, da je lovorika ostala v Bratoncih. Priznanja sta nogometašicam podelila Petra Mikeln, selektorica mladinske izbrane vrste, in Danilo Kacijan, podpredsednik Nogometne zveze Slovenije.

»Današnji finalni turnir je bil zelo uspešen. Dale smo vse od sebe. Videlo se je, da igramo s srcem, kar smo pokazale in dokazale na igrišču ter osvojile lovoriko za naslov državnih prvakinj,« je po napetem finalnem obračunu dejala Lili Balažic. Vratarka, ki se je pred dnevi razveselila tudi kadetskega naslova, se je z nekaj posredovanji izkazala že v rednem delu tekme.

Starejša od sester Balažic je že v dneh pred tekmo razmišljala o tem, da lahko zmagovalke odločijo tudi streli z bele točke. »Pripravljala sem se tudi na kazenske udarce, saj smo jih zaradi izenačenosti ekip lahko pričakovali. Zavedala sem se, da bosta obe tekmi zahtevni in napeti, nisem pa pričakovalo, da se bo razpletlo tako dobro,« je dodala nogometašica iz Dolnje Bistrice.

»Občutek po zaustavljenem kazenskem udarcu je neopisljiv. Bila sem presrečna, verjetno pa so bile ponosne tudi soigralke,« je zaključila štirinajstletnica, ki bo prihodnji konec tedna pesti stiskala za mlajšo sestro. Zala in soigralke bodo s selekcijo U13 skušale potrditi trojček naslovov državnih prvakinj in ponoviti lanskoletni uspeh.

Barve Pomurja so na finalnem turnirju zastopale Lili in Zala Balažic, Mateja in Leonida Žibrek, Saša Kolar, Melissa Žužić, Ema Horvat, Urška Tkalec, Asja Puhan, Tia Vaupotič, Nika Ropoša, Luana Zajmi in Živa Rakovec ter tehnični vodja Dejan Balažic in trenerja Robert Berendijaš in Primož Rakovec.

POLFINALNI TEKMI:
ŽNK TELEMACH GMT BELTINCI - ŽNK CERKLJE 2:0 (1:0)

Žužić (2x)
ŽNK RADOMLJE - ŽNK MARIBOR 2:0 (1:0)
Suhoveršnik (2x)

TEKMA ZA TRETJE MESTO:
ŽNK MARIBOR - ŽNK CERKLJE 3:0 (2:0)

Eferl (3x)

FINALE:
ŽNK TELEMACH GMT BELTINCI - ŽNK RADOMLJE 4:3* (1:1, 0:0)

Z. Balažic; Gradišek
Uspešne izvajalke enajstmetrovk: Horvat, Kolar, Rakovec; Suhoveršnik

Tekst: PeD

Kontakt
Ženski nogometni klub POMURJE BELTINCI
Bratonci 18a
9231 Beltinci
info@znkpomurje.com

Branko GROS
Tel.: 041 751 542
E-mail: branko.gros@teleing.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji