V PETEK PRVE ŠPORTNE URICE

2018-06-05
Ta konec tedna bo na igrišču v Bratoncih znova zelo pestro. V soboto in nedeljo bo ŽNK TELEMACH GMT Beltinci gostil zaključni festival lig MNZ Murska Sobota U7, U9 in U11, v soboto, ob 17.30, pa bo zadnjo tekmo prvenstva odigrala kadetska selekcija.

Dogajalo pa se bo tudi v petek, ko bomo ob 17. uri na bratonskem igrišču pripravili prve brezplačne Športne urice za najmlajše junake, ki bodo vsak petek potekale vse do oktobra. Gre za projekt v okviru iniciative Rastemo s športom, ki jo je Drogerie Markt pripravil ob 25. obletnici delovanja na slovenskem trgu. Drogerie Markt želi s tem otroke spodbuditi gibanju, športnemu udejstvovanju in medsebojnemu druženju.

»Otroci s športnim udejstvovanjem razvijajo otroci svoje spretnosti, veščine, pridobivajo pomembne življenjske izkušnje, razvijajo svoje interese in oblikujejo samopodobo. Prav to želimo omogočiti tudi našim otrokom. Zato bomo med junijem in oktobrom 2018 s pomočjo 25 izvajalcev športnih dejavnosti enkrat tedensko po različnih krajih Slovenije izvajali brezplačne športne urice za otroke,« so pri predstavitvi projekta zapisali pri Drogerie Marktu.

Trgovinska veriga je s finančno podporo v skupni vrednosti 25 tisoč evrov razveselila 25 društev, med njimi pa je bil ob vaši pomoči tudi naš klub. Ženski nogometni klub TELEMACH GMT Beltinci se je po številu glasov uvrstil med peterico najboljših prijavljenih društev. Drogerie Markt je omenjeno nagrado slovesno predal 26. maja, ko je v ljubljanskem Tivoliju potekal tradicionalni DM tek za ženske.

Iniciativo za gibanje sicer že podpirajo številni vrhunski športniki, med njimi so člani Rokometnega kluba Krim in Košarkarske zveze Slovenije, Goran Dragić, Klemen Prepelič in Deja Doler Ivanović, boksar Dejan Zavec, kolesar Primož Roglič, profesionalni borec Denis Porčić in številni drugi. Svojo podporo in spodbudo vadečim otrokom bodo posamezni podporniki izkazali tudi z obiskom športnih uric po različnih slovenskih krajih. Termin prihoda enega od znanih športnikov v Bratonce bo sicer znan naknadno.

Kot že zapisano, bodo prve športne urice v Bratoncih potekale ta petek, 8. junija, med 17. in 18. uro. Takrat bo staršem predstavljen pomen gibanja in namen brezplačnih uric, na kakšen način bodo potekale in kakšna je vloga Drogerie Markta. Otroci bodo za redni obisk nagrajeni s praktično nagrado.

Tekst: PeD

Kontakt
Ženski nogometni klub POMURJE BELTINCI
Bratonci 18a
9231 Beltinci
info@znkpomurje.com

Branko GROS
Tel.: 041 751 542
E-mail: branko.gros@teleing.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji