POMURKE ZAKORAKALE V PRIPRAVE

2018-07-10
Poletnega počitka je konec, nogometašice ŽNK TELEMACH GMT Beltincev so včeraj opravile prvi trening v sklopu šesttedenskih priprav. Mlado, vendar okrepljeno moštvo ne skriva svojih ciljev, saj bo v novi sezoni krenilo po naslov državnih in pokalnih prvakinj.

Nogometašice so po uvodnem nagovoru predsednika Branka Grosa in trenerke Nuše Ladinek opravile testiranje fizične pripravljenosti, potem ko so se v minulem tednu že pripravljale po individualnem programu. Pomurke bodo priprave opravile v Bratoncih, v šestih tednih pa bodo odigrale tudi nekaj pripravljalnih srečanj. Potrjena so tri srečanja z ženskimi ekipami, moštvo pa bo verjetno odigralo še kakšno tekmo z eno od okoliških fantovskih selekcij.

Predsednik Branko Gros je uvodoma ocenil rezultate v minuli sezoni in poudaril, da je letos čas, ko lahko ekipa stori korak naprej: »V minuli sezoni smo bili z izjemno mlado ekipo do zadnjega v igri za naslov državnih prvakinj ter osvojili pokalno tekmovanje. Zdaj smo ekipo okrepili s Saro Agrež in Evo Potočnik, zato ciljamo na naslov državnih in pokalnih prvakinj. Gre za talentirano generacijo, ki je bogatejša za sezono izkušenj. Igralke so že s prvim dnem resno pristopile k delu in imajo dobro izhodišče, zato sem prepričan, da bo prihodnja sezona pripadla Pomurju.«

Za Brankom Grosom je dobrega pol leta na čelu kluba, ki bo tudi pod njegovim vodstvom ostal zvest začrtanim smernicam. Priložnost bo ponujena domačim igralkam, morebitne luknje pa bodo zapolnile mlade slovenske nogometašice, ki bodo z domačinkami tvorile uspešno celoto. »Igralke kažejo veliko volje ter želje za dokazovanje in napredek. Potrebno jim je zagotoviti pogoje, da lahko neovirano vadijo. Cilji igralk so visoki in zato si zaslužijo vso podporo v trenažnem procesu in na tekmah,« še dodaja dolgoletni delavec v ženskem nogometu.

»Večji del priprav bomo opravili v domačem okolju. Na igrišču v Bratoncih imamo izvrstne pogoje za delo,« je uvodoma dejala Nuša Ladinek, ki po tesnem razpletu minulega državnega prvenstva ne skriva visokih ambicij. »Cilj je osvojitev dvojne krone, hočemo naslov državnih in pokalnih prvakinj,« je jasna Ladinekova, ki bo lahko v novi sezoni računala na vsaj dve novinki.

Pomurju sta se pridružili Sara Agrež in Eva Potočnik, prva je v pretekli sezoni branila barve Radomelj, druga pa je blestela v dresu Fužinarja, saj je bila z 42 zadetki najboljša strelka kadetskega prvenstva. »Veseli me, da sledimo zastavljeni poti in filozofiji. Gradimo mlado, a kakovostno ekipo. Našo ekipo sta okrepili odlični in talentirani igralki. Eva in Sara bosta dodana vrednost ekipi, ki je klubske barve predstavljala že v pretekli sezoni,« dodaja Ladinekova, ki je na prvem treningu pogrešala nekaj igralk, med njimi tudi obe novinki.

Besedam trenerke se je pridružila tudi kapetanka Anja Prša, ki je s 24 leti najizkušenejša igralka v izjemno mladem moštvu. »Naši cilji so jasni. Tako kot v lanskem letu, tudi letos lovimo dvojno krono. Za nami je poučno leto. Vsaka od nas je dobila toliko dodatnih izkušenj, da je zdaj dobro pripravljena in lahko ponudi svoj maksimum,« poudarja bočna igralka Pomurja.

Spomin na preteklo sezono še ni povsem zbledel, Pomurke so bile v ostrem boju s precej izkušenejšo Olimpijo blizu presenečenja, na koncu pa so se morale sprijazniti z drugim mestom in pokalnim naslovom. »Prejšnja sezona je bila dobra šola. Mislim, da nam je dala precej dobrega, a tudi veliko slabega. Veseli me, da je mlado ekipo to še bolj spodbudilo. V novo sezono vstopamo še z več samozavesti in energije, zato verjamem, da bo lanska sezona hitro pozabljena,« v prihodnost zre reprezentantka Slovenije.

Mlado ekipo v prihodnjih šestih tednih čaka naporen spored, saj bo delovni urnik natrpan s treningi. Vse v želji, da se naslov državnih prvakinj spomladi vrne na že znano mesto.

Tekst: PDo

Kontakt
Ženski nogometni klub POMURJE BELTINCI
Bratonci 18a
9231 Beltinci
info@znkpomurje.com

Branko GROS
Tel.: 041 751 542
E-mail: branko.gros@teleing.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji