ZMAGA IN OBETAVNA PODOBA POMURK

2018-07-20
Za člansko ekipo ŽNK TELEMACH GMT Beltincev je uvodno pripravljalno srečanje. V Bratoncih je gostovala kakovostna ekipa Ferencvaroša, ki je v odprtem dvoboju potegnila krajšo. Pomurke so z lepo predstavo slavile s 4:3, zmaga pa bi lahko bila še višja, saj je Madžarke še štirikrat rešil okvir gola.

Ekipa Nuše Ladinek je hitro prevzela pobudo in povedla že v četrti minuti tekme. Anja Prša je žogo poslala pred vrata, Madžarske so si pri izbijanju privoščile napako, kar je izkoristila novinka Eva Potočnik in se ob pomoči slabšega posredovanja vratarke razveselila prvenca v dresu Pomurja. V 11. minuti je prednost Pomurja podvojila Špela Kolbl, ki je po prodoru sprožila z razdalje in zadela v bližnji kot madžarskih vrat. Tudi Madžarke niso ostale dolžne, v 17. minuti je z neubranljivim udarcem z razdalje 20 metrov odgovorila Allegra Poljak.

Po pol ure igre je v mreži Ferencvaroša končala še tretja žoga. Luana Zajmi, Anja Prša in Sara Makovec so na sredini igrišča izigrale madžarsko zasedbo, Makovčeva je v ogenj poslala Špelo Kolbl, ki je z natančnim predložkom pred golom našla Evo Potočnik. Mlada Korošica ni imela težav z zaključkom, z glavo je zadela za vodstvo s 3:1. Tri minute kasneje se je prednost domačink spet stopila. Prvi udarec je končal v vratnici, okroglo usnje pa se je odbilo do Poljakove, ki je z drugim golom na tekmi postavila izid polčasa.

Tudi v drugem delu obračuna smo spremljali zanimivo partijo, nogometašic pa nista zaustavili niti pripeka in visoka temperatura. Kljub temu je bilo potrebno na šesti zadetek počakati vse do končnice tekme in 86. minute. Domači obrambi je po dolgi podaji na polovico Pomurja pobegnila dolgonoga Brazilka Luana Spindler, po bližnjem srečanju izigrala tudi Zalo Meršnik in poskrbela za izenačenje. Pomurke so odgovorile že v naslednjem napadu. Sara Agrež je dobila dvoboj na sredini igrišča, nato pa s podajo v prostor zaposlila Špelo Kolbl, ki je žogo še drugič na tekmi pospravila v gol Ferencvaroša.

Ekipi sta resda še sredi pripravljalnega ciklusa, a je prvo srečanje pokazalo, da ima naša ekipa dobre temelje, na katerih mora graditi tudi v prihodnje. Nenazadnje je imel Ferencvaroš po končnici zadnjega državnega prvenstva kar 17 točk naskoka pred MTK-jem, ki pa je bil nato boljši v finalu.

»Tekma je dobra smernica za naprej. Videli smo, na čem moramo graditi in kaj moramo še popraviti do začetka prvenstva,« je po debiju v rumeno-modri opravi dejala Eva Potočnik, ki se je pred dnevi v Pomurje preselila iz vrst Fužinarja. Korošica je za strelski prvenec potrebovala manj kot štiri minute, zadetka pa sta dobra motivacija za odrekanje v prihodnje: »Zame sta gola dodatna motivacija, da se še naprej trudim in treniram ter s svojimi goli pripomorem k zmagam.«

Hitra napadalka ni imela težav z vključitvijo v moštvo. »Z nekaj soigralkami se poznamo že iz reprezentance. Dobro smo se ujele, saj med nami ni večjih starostnih razlik in imamo skupni cilj, da sezono končamo na prvem mestu,« poudarja 17-letnica, ki ne skriva svojih ciljev: »Moja največja želja je osvojitev naslova državnih in pokalnih prvakinj, želim pa si tudi dobrih rezultatov z reprezentanco. Pričakujem, da se bomo s soigralkami dobro pripravile na tekmovalno obdobje, saj bodo tekme zahtevne.«

Potočnikova se je v vrste pokalnih prvakinj preselila z odlično popotnico, saj je bila z 42 zadetki najboljša strelka kadetskega prvenstva. »To je dobra motivacija za prihodnost, čeprav se zavedam, da se bom morala tudi v prihodnje truditi, saj je članska konkurenca močnejša. S svojimi zadetki želim tudi v prihodnje dodati k zmagam svoje ekipe,« zaključuje Eva, ki nogomet trenira zadnjih šest let, ob nogometu pa se je uspešno udejstvovala tudi v alpskem smučanju.

ŽNK TELEMACH GMT BELTINCI - FERENCVAROŠ 4:3 (3:2)
Strelke
: Potočnik (4', 33'), Kolbl (11', 86'); Poljak (17', 36'), Spindler (83')
TELEMACH GMT Beltinci: Meršnik, Agrež, Rozmarič, T. Nemec, Šiftar, Kolbl, Makovec, Prša, Zajmi, Potočnik, Korošec. Igrale so še: N. Nemec, Horvat, Pernek, Hamler. Trenerka: Nuša Ladinek.

Več fotografij najdete na Facebook strani ŽNK Pomurja.

A: PeD

Kontakt
Ženski nogometni klub POMURJE BELTINCI
Bratonci 18a
9231 Beltinci
info@znkpomurje.com

Branko GROS
Tel.: 041 751 542
E-mail: branko.gros@teleing.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji