V DRUGO NEODLOČEN IZID

2018-07-22
Članska ekipa ŽNK TELEMACH GMT Beltincev je z današnjo tekmo proti selekciji Mure U15 zaključila drugi teden priprav na novo sezono. Pomurke so po četrtkovem skalpu madžarskega Ferencvaroša iztržile remi.

Devetdesetminutni obračun treh polurnih tretjin je ponudil štiri zadetke, Pomurke pa so povedle že v osmi minuti. Napako v obrambi Mure je izkoristila Eva Potočnik, ki je po slabi povratni podaji krenila proti žogi in dosegla še tretji zadetek v poletnih pripravah. V 18. minuti srečanja si je tudi domača obramba privoščila napako, saj je Luka Graj blokiral podajo Sare Agrež, nato pa sam krenil proti Zali Meršnik in zadel za izenačenje.

Sodnica Tjaša Misja je po pol ure igre zaključila uvodno tretjino tekme, v drugem delu srečanja pa gledalci niso dočakali zadetka, čeprav ni manjkalo priložnosti. Sta se pa mreži še dvakrat tresli v zadnji tretjini dvoboja. Pomurke so zopet povedle v 66. minuti, ko si je gostujoči vratar privoščil napako in domačemu moštvu zagotovil »indirektni« prosti udarec v kazenskem prostoru. Le-tega je po podaji Kolblove v zadetek pretvorila kapetanka Anja Prša. Žilavi muraši se niso predali, v končnici tekme pa so prišli še do drugega izenačenja. Nika Nemec je žogo želela izbiti pred Grajem, a v padcu slabše zadela okroglo usnje in jo z lobom poslala preko Meršnikove.

Po drugem pripravljalnem srečanju je za klubsko spletno stran spregovorila poletna novinka Sara Agrež. »Tekmi s Ferencvarošem in Muro sta bili odigrani na visokem nivoju. Pokazale smo zelo dobro igro in s tem prišle tudi do dveh pozitivnih rezultatov. S puncami se že veselimo naslednjih tekem,« je uvodoma dejala nova osrednja branilka Pomurja.

Člansko reprezentantko Slovenije smo povprašali tudi o razlikah v spopadih z žensko in fantovsko ekipo. »Četudi so bile Madžarke starejše, so fantje fizično močnejši. Več duelov smo dobile v dvoboju z ekipo Ferencvaroša, fantje pa so tehnično bistveno bolj sposobnejši kot dekleta. Razlika je tudi v načinu igre, na tekmah ženskih ekip več igre poteka po zraku,« ugotavlja 17-letna Štajerka.

Za Saro je prvi teden treningov z novimi soigralkami, s še 12 soigralkami pa se bo v prihodnjih dneh potila na Rogli, kjer se bosta zbrali kadetska in mladinska reprezentanci.  »Z vključitvijo v ekipo seveda nisem imela težav, saj se s puncami poznamo že več let. Treningi so zelo kakovostni in s puncami trdo garamo za uspeh, ki smo si ga zadali,« zaključuje Agreževa.

ŽNK TELEMACH GMT BELTINCI - MURA U15 2:2
Potočnik (8'), Prša (66'); Graj (18'), N. Nemec (87')
TELEMACH GMT Beltinci: Meršnik, T. Nemec, Agrež, Rozmarič, Kolbl, Makovec, Prša, Tibaut, Zajmi, Potočnik, Korošec. Igrale so še: Šiftar, N. Nemec, Horvat, Kajzba. Trenerka: Nuša Ladinek.

Več fotografij najdete na Facebook strani ŽNK Pomurja.

A: PeD

Kontakt
Ženski nogometni klub POMURJE BELTINCI
Bratonci 18a
9231 Beltinci
info@znkpomurje.com

Branko GROS
Tel.: 041 751 542
E-mail: branko.gros@teleing.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji