V MISLIH NASLEDNJE POLETJE

2018-07-25
Trenerki Nuša Ladinek in Lucija Hameršak v tem tednu na treningih pogrešata kar trinajsterico članic kadetske in mladinske reprezentance. Na bratonski zelenici pa že vse od pričetka priprav pogrešamo Vito Žolek, ki jo po poškodbi križnih kolenskih vezi čaka zahtevno in dolgo okrevanje.

Visokorasla vezistka je po koncu minule sezone z mladinsko reprezentanco odpotovala v Bosno in Hercegovino, kjer so se Slovenke dvakrat pomerile z domačinkami. Ena od tekem je bila usodna za Štajerko, kasnejši zdravniški pregledi pa so pokazali, da gre za težjo poškodbo kolena. »Na reprezentančni tekmi proti Bosni in Hercegovini me je ena od nasprotnic v duelu potisnila, v kolenu sem začutila pok in obležala na tleh,« se neprijetnih trenutkov spominja Vita.

Jasno je, da mlado članico Pomurja čaka dolgo okrevanje, Vita pa je pogled že usmerila v prihodnost. »Operativni poseg me čaka 9. avgusta, do tedaj pa moram delati po programu, ki sta mi ga predpisala fizioterapevt in zdravnik. Po operaciji me čaka sedemmesečna rehabilitacija,« razkriva vselej nasmejana 16-letnica, ki ji v težkih trenutkih veliko pomenijo tudi besede spodbude: »Ko sem izvedela za poškodbo, mi je bilo zelo hudo. Zelo prav mi je prišla podpora prijateljev in soigralk, predvsem pa družine.«

Poškodba križnih kolenskih vezi bo najverjetneje zahtevala davek v obliki izpuščene sezone, bo pa Pragerčanka v naslednjih mesecih stiskala pesti za svoje soigralke: »Glede na to, da nam je v minuli sezoni malce zmanjkalo do dvojne krone, lahko dekleta letos z novimi okrepitvami osvojijo oba naslova. Res si močno želim, da bi soigralke osvojile naslov državnih prvakinj in da nato naslednje leto skupaj napademo nasprotnice v kvalifikacijah za ligo prvakinj. Vse v klubu pozdravljam in jim v novi sezoni želim veliko uspehov.«

S podobno poškodbo sta se v preteklih mesecih spopadli tudi Nika Čuček in Larissa Šoronda. Slednja se je spomladi vrnila na nogometne zelenice, prva pa še vedno ni pripravljena na tekmovalne napore.

Tekst: PeD

Kontakt
Ženski nogometni klub POMURJE BELTINCI
Bratonci 18a
9231 Beltinci
info@znkpomurje.com

Branko GROS
Tel.: 041 751 542
E-mail: branko.gros@teleing.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji