DO ZMAGE PO PREOBRATU

2018-07-30
Priprave nogometašic ŽNK TELEMACH GMT Beltincev se počasi prevešajo v drugo polovico. Pomurke so tretji teden vadbe sklenile z novo pripravljalno tekmo, na igrišču v Bratoncih so se pomerile z mladinsko selekcijo Beltincev.

Sosedski dvoboj je ponudil zanimivo predstavo, v kateri so sicer prevladovale gostiteljice, ki pa so se dvakrat znašle v rezultatskem zaostanku. Varovanke Nuše Ladinek so obakrat našle pravi odgovor in s preobratom prišle do druge zmage v sklopu poletnih priprav. Prvi polčas so dobili mladi Beltinčani, ki so povedli v deveti minuti. Pomurke so prav tedaj pritisnile na polovico tekmeca, kar so gostje znali izkoristiti. Po globinski podaji Klemna Rousa je domači obrambi pobegnil Rok Horvat, ki se je znašel sam pred Zalo Meršnik in jo tudi premagal.

Obramba mladinske selekcije Beltincev je v prvem polčasu uspešno odbila vse poskuse gostiteljic. Pomurke so še pred odmorom ostale brez Vite Šiftar in Sare Makovec, a poškodbi na srečo nista težje narave. Nekoliko huje jo je sicer skupila Šiftarjeva, ki bo zaradi udarca v stopalo prisiljena izpustiti nekaj treningov.

V nadaljevanju tekme so na svoj račun prišli tudi gledalci. Gostom so počasi pojenjale moči, Pomurke pa so z nekaj lepimi potezami strle odpor nasprotnika. Pod izenačujoči gol se je v 53. minuti podpisala Anja Prša. Na levi strani igrišča sta kombinirali Tjaša Nemec in Kaja Korošec, ki je poslala predložek na oddaljenejšo vratnico, tam pa je z glavo zadela kapetanka Pomurk. Tudi Beltinčani niso ostali brez odgovora, saj so po hitrem protinapadu povedli z 2:1. Po dobri uri igre je bil za domačo obrambo prehiter Žan Kocet.

Veselje sosedov je trajalo zgolj nekaj minut, Pomurke pa so vknjižile boljšo fizično pripravljenost, prevzele pobudo in pritisnile proti vratom Marka Rousa. Slednji je drugič klonil v 65. minuti, ko je z udarcem z razdalje 30 metrov zapretila Špela Kolbl in z neugodnim strelom presenetila mladega vratarja. Beltinška mreža se je še tretjič zatresla v 70. minuti. Luana Zajmi je žogo odvzela na polovici gostov, se nemudoma odločila poskusiti in z lob udarcem iz več kot 30 metrov premagala Rousa, ki pri tem strelu ni imel možnosti.

Dodajmo še, da je bil na Brdu pri Kranju opravljen žreb parov nove sezone. Pomurke že v uvodnem krogu čaka derbi, rumeno-modre bodo 19. avgusta gostile Olimpijo. Branjenje pokalne lovorike se bo pričelo s četrtfinalno tekmo proti Ajdovkam, kadetska ekipa pa bo prvenstvo 25. avgusta odprla z domačim obračunom proti Mariboru.

ŽNK TELEMACH GMT BELTINCI - ND BELTINCI U19 3:2 (0:1)
Strelke:
Prša (53'), Kolbl (65'), Zajmi (70'); Horvat (9'), Kocet (60')
TELEMACH GMT Beltinci: Meršnik, Rozmarič, Šiftar, T. Nemec, Prša, Agrež, Makovec, Zajmi, Korošec, Tibaut, Kolbl. Igrale so še: N. Nemec, Sok, Pernek. Trenerka: Nuša Ladinek.

Več fotografij najdete na Facebook strani ŽNK Pomurja.

Tekst: PDo

Kontakt
Ženski nogometni klub POMURJE BELTINCI
Bratonci 18a
9231 Beltinci
info@znkpomurje.com

Branko GROS
Tel.: 041 751 542
E-mail: branko.gros@teleing.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji