NA GENERALKI DO VISOKE ZMAGE

2018-08-13
Z nedeljskim dvobojem proti Olimpiji se pričenja nova sezona državnega prvenstva, članska ekipa ŽNK TELEMACH GMT Beltincev pa je nedeljo izkoristila še za zadnjo pripravljalno preizkušnjo. Pomurke so v Zagrebu s 6:2 odpravile moštvo Dinama.

Zagrebška mreža se je prvič zatresla že po dobri minuti igre. Eva Potočnik je žogo osvojila na sredini igrišča, Sara Makovec pa je s podajo v prostor zaposlila Špelo Kolbl, ki je bila prehitra za domačo obrambo, nato pa v zaključku akcije ni imela težav. Gostiteljice so izenačile v sedmi minuti, ko je najstrožjo kazen izkoristila Ivana Stanić, a to ni prekinilo napadov Pomurja.

Poskusi Pomurk so bili z drugim zadetkom nagrajeni v 19. minuti tekme. Tjaša Nemec in Tjaša Tibaut sta ob levi stranski črti prekinili napad Dinama, akcijo Pomurk pa je pričela Luana Zajmi. Anja Prša je v ogenj poslala Špelo Kolbl, ki je s predložkom pred golom iskala Saro Makovec, odbito žogo pa je v domačo mrežo pospravila Eva Potočnik.

V 22. minuti so do kazenskega udarca prišle tudi varovanke Nuše Ladinek. Po predložku Špele Kolbl je poskušala Sara Makovec, njen udarec pa je z roko zaustavila ena od domačih igralk. Strel z bele točke je izvedla Anja Prša in z rutiniranim udarcem matirala nemočno Ljubico Benić. Čuvajka domačih vrat je v 28. minuti klonila še četrtič. Zagrebška obramba je predložek Anje Prša izbila do Kaje Korošec, ta pa jo je z lepim strelom z 22 metrov poslala v zgornji desni kot.

Izid polčasa je sedem minut pred odmorom postavil Špela Kolbl. Luana Zajmi je na polovici Pomurja prestregla podajo domačink, žoga spravila do Sare Makovec, ta pa je našla Špelo Kolbl, ki je po prodoru s 25 metrov udarila proti vratom, presenetila Benićevo in postavila izid polčasa.

Nuša Ladinek je v nadaljevanju dvoboja priložnost namenila tudi rezervistkam, med katerimi so se tokrat znašle Vita Šiftar, Nika Nemec, Albinca Čizmazija, Neli Hofman, Eva Vidovič in Špela Pernek. Tudi premešana enajsterica je kontrolirala dogajanje na umetni zelenici nogometnega kompleksa Maksimir, gledalci pa so videli še dva zadetka.

Prve so zadele domačinke. Ivana Stanić je v 55. minuti preigravala po levi strani igrišča, nato pa v osrčju kazenskega prostora našla Isabelo Van As, ki je zadela v daljši kot nemočne Zale Meršnik. Sledil je hiter odgovor Pomurk, ki so v praktično naslednjem napadu dosegle še šesti zadetek na srečanju. Znova sta sodelovali Sara Makovec in Špela Kolbl, a je Lucija Benić zaustavila njen poskus, odbitek pa je končal pri Luani Zajmi, ki jo je z roba kazenskega prostora pospravila v mrežo in potrdila visoko zmago.

»Tekma je bila dobra, igrale smo, tako kot smo se dogovorile s trenerko Nušo, vendar se je v igri še pojavljalo nekaj napak. Igra, borba in želja so bili na pravem nivoju, s takšnim odnosom smo na pravi poti in smo lahko zelo uspešne,« je po srečanju v hrvaški prestolnici dejala Albinca Čizmazija, ki je odigrala večji del drugega polčasa in se v osrčju zvezne vrste izkazala z nekaj zrelimi odločitvami.

Priprave so praktično pri koncu, v dvoboj z Olimpijo gremo neporaženi. »Zaključiti priprave brez poraza zagotovo pozitivno vpliva tako na posameznico kot ekipo. Pomembno je, da smo samozavestne in si upamo igrati,« poudarja dolgoletna članica Pomurja, ki lahko v novi sezoni nastopa še tudi za kadetsko selekcijo. Tudi zato so, kot poudarja tudi Albinca, minute v članskem moštvu dragocena izkušnja: »Igrati za člansko ekipo mi pomeni dodatno motivacijo, zagon, priložnost in seveda dobrodošlo izkušnjo.«

Dobra predstava v Zagrebu je dober obet pred nedeljskim spopadom z Olimpijo, ko bomo potrebovali tudi vašo pomoč, pristaši »žuto-plavih. Že v Zagreb se je odpravilo lepo število privržencev kluba, tekmo pa sta si ogledali tudi nekdanji igralki Pomurja, Mateja Zver in Monika Conjar. Vabljeni tudi v nedeljo!

ŽNK DINAMO ZAGREB - ŽNK TELEMACH GMT BELTINCI 1:5  (1:0)
Strelki: Stanić (7'/11m), Van As (55'); Kolbl (1', 38'), Potočnik (19'), Prša (22'/11m), Korošec (28'), Zajmi (56')
TELEMACH GMT Beltinci: Meršnik, T. Nemec, Prša, Korošec, Rozmarič, Makovec, Zajmi, Agrež, Potočnik, Kolbl, Tibaut. Igrale so še: Šiftar, N. Nemec, Čizmazija, Hofman, Vidovič, Pernek. Trenerka: Nuša Ladinek.

Več fotografij najdete na Facebook strani ŽNK Pomurja.

Avtor: PDo

Kontakt
Ženski nogometni klub POMURJE BELTINCI
Bratonci 18a
9231 Beltinci
info@znkpomurje.com

Branko GROS
Tel.: 041 751 542
E-mail: branko.gros@teleing.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji