CILJI SO JASNI

2018-08-16
Nova sezona glasno trka na vrata, člansko ekipo ŽNK TELEMACH GMT Beltincev pa že uvodoma čaka derbi z Olimpijo. Pokalne prvakinje v nove izzive vstopajo z okrepljeno zasedbo, ki ji ne manjka motiva in želje, da se po dveh sezonah spet zavihti na tron državnega prvenstva. 

Tudi to je v pogovoru pred nedeljskim spopadom z Ljubljančankami, ki se bo v Športnem parku Beltinci pričel ob 11. uri, poudarila Anja Prša. Kapetanka Pomurk se je dotaknila priprav in odigranih preizkušenj, beseda pa je tekla tudi o prihajajočih izzivih in derbiju z Olimpijo.

Anja, pripravljalno obdobje se bliža h koncu, ste z moštvom že potegnile črto?
"Letošnje priprave so bile več kot odlične. Pripravljenost celotnega moštva je na visokem nivoju. Mislim, da doslej še nikoli ni bilo toliko igralk pripravljenih tako dobro. Menim, da nas tudi zaradi tega čaka dobra sezona."

Za ekipo je pet preizkušenj, s tremi zmagami in dvema remijema v sezono vstopate neporažene.
"Niz brez poraza v sklopu priprav na novo sezono je velika motivacija in močno vpliva na samozavest. Dobra popotnica za prihodnost je, ko vidiš, da lahko vsako tekmo odigraš vsaj neodločeno, obenem pa pokažeš dobro predstavo."

Že ob pričetku priprav smo razkrili, da nas v letošnji sezoni zanima zgolj dvojna krona, tik pred pričetkom prvenstva se to verjetno ni spremenilo?
"Cilji so jasni, že v minuli sezoni so bili enaki, a je zmanjkal delček v mozaiku. Verjamem, da je vse to pripomoglo k temu, da nas letos čaka uspešna sezona. Prepričana sem, da lahko to potrdimo že z nedeljsko tekmo."

Kako na vstop v novo sezono vpliva boleča izkušnja z zaključka minulega prvenstva?
"Pretekla sezona je velik motiv, prav tako kot dejstvo, da nas že v prvem krogu čaka derbi z Olimpijo. Igralke smo samozavestne ter odločene, da gremo v tekmo z najboljšim pristopom, da jo dobimo in tri točke zadržimo doma."

Že uvodoma vas čaka derbi z državnimi prvakinjami.
"Nedeljska tekma je lahko dober pokazatelj tega, kako dobro smo opravile priprave, kako samozavestne smo in kako močne smo v glavi. Predvsem slednje bo v nedeljo izrednega pomena. Prepričana sem, da smo letos na vseh nivojih storile korak naprej in lahko z optimizmom pričakujemo nedeljski obračun."

Nedeljski tekmec je v ponedeljek zaključil s kvalifikacijskim turnirjem. Ste s soigralkami spremljali tekme Ljubljančank?
"Moramo pozabiti, kaj je Olimpija pokazala v kvalifikacijah UEFA Lige prvakinj. Ogledale smo si prvo in tretjo tekmo, drugo pa smo izpustile zaradi treninga. Prvenstvena tekma, ne glede na rezultate in prikazano igro Olimpije, bo druga zgodba. Tudi Ljubljančanke bodo verjetno v obračun šle nekoliko drugače kot v kvalifikacijah. Dati moramo vse od sebe, pokazati svojo igro, biti potrpežljive skozi celotno tekmo in na koncu bo prišel tudi uspeh."

Dvoboji z Olimpijo so vselej ponudili tesne dvoboje, bo tokrat kaj drugače?
"Pričakujem trdo tekmo, prepričana pa sem, da se bomo predstavile z dinamično igro, saj smo odlično pripravljene in lahko tako igramo skozi celotno srečanje. Gledalci lahko pričakujejo borbeno in atraktivno tekmo, upam pa, da bomo gledalce razveselile tudi z zadetki."

Vodstvo kluba je okrepilo ekipo, za mesta v začetni enajsterici vlada velika konkurenca.
"Okrepitve so se odlično vklopile v moštvo. Letos imamo odlično popolnjena vse položaje, tudi igralke s klopi lahko dostojno nadomestijo soigralke in poživijo igro. To je velika prednost, saj lahko z menjavami pridobimo na svežini v igri. Vsaka posameznica lahko stori nekaj, da sama odloči tekmo."

Moštvu so se pridružile Sara Agrež, Eva Potočnik in povratnica Tjaša Tibaut.
"Tjaša se je vrnila tja, kamor spada. Dobro se je vklopila v moštvo, kar velja tudi za Saro in Evo. Ne manjka ji motivacije, opazno je, da se dobro razume z nami in verjamem, da bo ob pravem času v pravi formi. Saro smo potrebovali v zadnji vrsti, s Špelo Rozmarič pa odlično sodelujeta v obrambnem paru. Mislim, da trenutno tvorita najboljši obrambni par. Eva je mlada in talentirana igralka, ki ima hiter korak. Vidi se, da se dobro znajde v napadu in s treninga v trening vse bolje dojema našo igro."

V matični sredini ste ostale tudi vse nosilke igre, čeprav je razplet prvenstva poskrbel za nekaj grenkobe.
"Prejšnja sezona nam je dala veliko motiva, čeprav je bil poraz v Ljubljani tudi zame izredno boleč. Po premisleku, ko so se glave ohladile, se je motivacija vrnila. Dojele smo, kako smo izgubile, dobile smo dodatno energijo in motivacijo, da gremo v novo sezono še bolj odločno in bomo naslov vrnile tja, kamor spada in se igra najlepši nogomet."

Je pa zadnje prvenstvo verjetno prineslo dodatne izkušnje in je dobra šola za prihodnost?
"Ekipa je še vedno zelo mlada, čeprav s Tjašo nekoliko dvigneva povprečno starost (smeh). Kot smo že omenili, je zadnja sezona ponudila veliko izkušenj, čeprav je najmlajšim ponudila grenak priokus. Iz vsega tega se lahko nekaj naučimo. V novo sezono vstopamo bolj pametno in mirno v glavah, s popolno osredotočenostjo in vse nepomembne dejavnike pustimo ob strani. Potrebno se je osredotočiti na svojo igro, dati vse od sebe in razmišljati o tem, kako priti do zmage."

Žoga je na pripravljalnih tekmah lepo tekla od noge do noge, bo tako tudi v prvenstvu?
"Naši pristaši lahko pričakujejo lepo in dinamično igro z veliko teka. Prepričana sem, da bomo odigrale veliko dobrih akcij in posledično dosegle tudi veliko zadetkov."

Za konec pogovora pa še vabilo na nedeljsko tekmo.
"V nedeljo nas čaka ena najpomembnejših tekem nove sezone. Pričakujem veliko gledalcev, vabim vse, da nam pomagajo pri odprtju uspešne sezone, ki jo bomo, v to sem prepričana, zaključile na prvem mestu in se poleti spet predstavile na mednarodni ravni."

Avtor: PDo

Kontakt
Ženski nogometni klub POMURJE BELTINCI
Bratonci 18a
9231 Beltinci
info@znkpomurje.com

Branko GROS
Tel.: 041 751 542
E-mail: branko.gros@teleing.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji