ODGOVOR, KI NAVDAJA Z OPTIMIZMOM

2018-08-20
Prva zmaga je vknjižena, še dvajset jih je na razpolago. Članska ekipa ŽNK TELEMACH GMT Beltincev je novo sezono državnega prvenstva, ki bo za razliko od minulega potekalo po trikrožnem sistemu, odprla s skalpom prvakinj.

V Športnem parku Beltinci so v tekmi preobratov pokleknile Ljubljančanke, ki so po neuspehu v kvalifikacijah UEFA Lige prvakinj doživele nov udarec. Zmaga je bila sladka, a tudi prigarana, se dan po skalpu Olimpije strinjamo v taboru rumeno-modrih. Po ljubljanskem preobratu v drugem polčasu se je marsikdo verjetno spomnil na zadnje gostovanje v prestolnici, ko so Pomurke po vodstvu ostale brez točk. Tokrat ni bilo tako, drugi zadetek Olimpije je podžgal domačo četo, ki je še močneje pritisnila na ljubljansko polovico ter tehtnico z goloma Špele Kolbl in Neli Hofman nagnila v svojo korist.

Infarkten zaključek dvoboja –zaključna četrtina srečanja postregla s tremi zadetki – ni bil za tiste s slabim srcem. Odločila je tudi 'glava', se strinja Nuša Ladinek, ki je po zadnjem sodniškem žvižgu dejala, da je drugi gol Ljubljančank podžgal domače moštvo: »Derbi je bil z naše strani dokaj nervozen. Zdi se mi, da smo v prvem polčasu podlegli pritisku, če lahko sploh govorimo o pritisku. Morda smo pregoreli v želji, šli v tekmo malce preveč ležerno. Bolj kot nasprotnik, smo si sami grenili življenje, saj smo si ustvarjali situacije, ki so na igrišču nepotrebne. Drugi polčas se mi je v tem pogledu zdel za odtenek boljši, mislim pa, da je bila točka preobrata drugi prejeti zadetek. Igralke so se v tistem trenutku, petnajst minut pred koncem tekme, zavedale, da bodo točke odšle v Ljubljano, če ne bodo nekaj spremenile in pritisnile na plin. Tega pa si seveda nihče ni želel.«

Ljubljančake so sicer povedle ravno v trenutku, ko so Pomurke oblegale vrata Pie Božič in napadale novo vodstvo, vendar je zbranost nekajkrat popustila prav pri zaključku akcij. Če kaj, lahko pristaše Pomurja veseli prav dejstvo, da so se njihove ljubljenke znale pobrati po zaostanku in iz tega črpati tudi dodatno moč za končno zmago. »Včasih se pojavi težava, ko ti na igrišču ne gre, takrat igralke prehitro obupajo in izgubijo žar. Vesela sem, da se je tekma odvijala, kot se je, saj smo se pobrali po zaostanku in s preobratom prišli do zmage. Ne glede na to, kako izgledaš na igrišču, se garanje in trud skozi celotno tekmo obrestujeta na koncu dvoboja. Verjamem, da se tega zavedajo tudi igralke,« je dejala strateginja Pomurk.

Pomurke v drugem krogu gostujejo v prestolnici, pri poleti okrepljenem Krimu, ki je v prvem krogu klonil v Mariboru. Po dvoboju s Krimom se bo v ospredje preselil reprezentančni nogomet, članska izbrana vrsta bo na Češkem zaključila kvalifikacijski ciklus za svetovno prvenstvo. Selektor Borut Jarc, ki si je, tako kot tudi Danilo Kacijan, podpredsenik NZS, in beltinški župan Milan Kerman, ogledal srečanje v Beltincih, je na seznam uvrstil kar sedmerico Pomurk. Za nastop v dresu z državnim grbom bodo kandidirale Zala Meršnik, Anja Prša, Špela Kolbl, Sara Makovec, Špela Rozmarič, Sara Agrež in Kaja Korošec.

Trenerka Pomurja se strinja, da je skalp državnih prvakinj dobrodošel tudi zaradi samozavesti, vendar v istem dahu opozarja, da je potrebno misli preusmeriti v nov izziv. »Zmaga je lepa popotnica, vendar gremo s tekme v tekmo. Uvodna preizkušnja je za nami, verjetno se bomo malce poveselili, saj smo dobili derbi, že v ponedeljek pa se osredotočamo na naslednjo tekmo. Vselej pravim, da je potrebno spoštovati vsakega nasprotnika, se nanj dobro pripraviti in odigrati korektno tekmo. V nasprotnem primeru se lahko hitro zalomi, zagotovo pa je skalp Olimpije dobrodošel tudi za našo samozavest,« je sklenila Nuša, ki je zmago v imenu celotne ekipe posvetila Viti Žolek. Mlado vezistko po zahtevni poškodbi kolena čaka dolgotrajno okrevanje.

Zahvala pa gre tudi na račun vseh pokroviteljev in donatorjev, Občine Beltinci, Športne zveze Beltinci, Krajevne skupnosti Bratonci in Turističnega društva Bratonci ter seveda številnih gledalcev, ki so v športnem duhu bodrili svoje ljubljenke in Pomurkam pomagali do zmage.

Avtor: PDo

Kontakt
Ženski nogometni klub POMURJE BELTINCI
Bratonci 18a
9231 Beltinci
info@znkpomurje.com

Branko GROS
Tel.: 041 751 542
E-mail: branko.gros@teleing.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji