NA RAZMOČENEM IGRIŠČU DO SUVERENE ZMAGE

2018-08-26
Članska ekipa ŽNK TELEMACH GMT Beltincev se je s prvega gostovanja nove sezone vrnila z visoko in suvereno zmago. Pomurke so v prestolnici, na razmočeni zelenici, z izidom 0:6 ugnale ekipo Krima. Dvakrat sta zadeli Eva Potočnik in Špela Kolbl, domačo mrežo pa sta zatresli še Luana Zajmi in Vita Šiftar.

Pomurke so na vselej zahtevnem igrišču, ki ga je za nameček namočilo še precejšnje deževje, prevladovale praktično skozi celotno tekmo. Krimovke so se predstavile s čvrsto postavitvijo in disciplinirano igro, a so varovanke Nuše Ladinek posest žoge le poredko prepustile domačinkam. Na prvo resnejšo grožnjo je bilo potrebno počakati do 14. minute, ko je Tjaša Tibaut poizkušala z diagonalnim udarcem, vendar merila mimo leve vratnice. Dve minute kasneje je udarila tudi Luana Zajmi, njen poskus iz razdalje pa je malenkost zgrešil domača vrata.

Napadi Pomurja so bili poplačani v 19. minuti. Kaja Korošec je izigrala domačo obrambo, prodrla v kazenski prostor, tam pa žogo spravila do Eve Potočnik, ki se je odlično znašla pred golom in premagala nemočno Majo Zajc. Domača vratarka je morala v 27. minuti še drugič pobrati žogo izza svojega hrbta. Špela Kolbl je po globinski podaji krenila ob desni stranski črti, žogo poslala pred vrata, Eva Potočnik pa je vnovič potrdila, da ima odličen občutek za postavljanje v kazenskem prostoru. Korošica je postavila končni izid polčasa, ki po drugem zadetku Pomurk ni ponudil veliko vznemirjenja.

Domača mreža se je v drugem polčasu zatresla še štirikrat, prvič v 52. minuti. Anja Prša je poslala natančen predložek na drugo vratnico, pred golom pa je najvišje skočila Luana Zajmi in okroglo usnje poslala prečnik. Po dobri uri igre je zadela tudi Špela Kolbl, ki je žogo ukradla na polovici kazenskega prostora, nato pa natančno merila v spodnji levi kot domačega gola. V 70. in 75. minuti je dvakrat poskušala Sara Makovec. Prvi udarec je z lepim posredovanjem izbila Maja Zajc, v drugo pa je bila Ljutomerčanka premalo natančna.

Se je pa v 78. minuti drugega zadetka na tekmi, skupno pa četrtega v novi sezoni veselila Špela Kolbl. Najboljša strelka minulega prvenstva je sprožila s 25 metrov, žoga je zadela eno od domačink in prevarala tudi vratarko Zajc. Končni rezultat obračuna je bil znan v 89. minuti. Po desni strani igrišča je krenila Neli Hofman, poslala predložek v kazenski prostor, ki pa so ga domačinke izbile na drugo stran igrišča. Žoga je končala pri Viti Šiftar, ki jo je z lepim udarcem s 25 metrov poslala preko Maje Zajc v daljši kot domačega gola.

Pomurke so po visoki zmagi zavzele vrh lestvice, srečanje pa je ocenila dvakratna strelka Eva Potočnik. »Napredujemo s tekme v tekmo in izboljšujemo svojo igro. Še vedno se pojavlja nekaj napak, vendar delamo za to, da jih odpravimo. Igra je bila dobra, vendar lahko še vedno igramo bolje. Končni vtis je dober,« je dejala hitra Korošica, ki se je dobro znašla tudi na razmočeni zelenici: »Bilo je zanimivo. Potrebno je biti pripravljen na vse pogoje, včasih se je potrebno prilagoditi, saj ni moč vedno igrati na najboljših igriščih.«

Aktualne pokalne prvakinje so vknjižile še drugo zmago. »Verjetno je tekma bila nekoliko lažja kot minulo nedeljo, vsaj v psihološkem smislu, vendar so vse nasprotnice v primerjavi z minulo sezono storile korak naprej. Tudi tokrat smo se morale potruditi, da smo zmagale,« je nadaljevala mladinska reprezentantka Slovenije, ki je že v pripravah dokazala, da bo prava okrepitev Pomurk. V Ljubljani se je razveselila tudi prvenca na uradnih preizkušnjah Pomurja: »Prva zadetka mi pomenita veliko, tudi to, da nekaj delam prav. Igram v kakovostnem moštvu, s soigralkami se dobro razumemo, upam pa, da bo zadetkov v prihodnje še več.«

Državno prvenstvo se nadaljuje čez dva tedna, ko v Bratoncih gostujejo nogometašice Cerkelj, še prej pa se bodo Pomurke v prvem krogu pokalnega tekmovanja udarile z Ajdovkami. Prihodnji teden bo sicer nekoliko okrnjen, saj bo na treningih manjkala kar sedmerica članskih igralk, Zala Meršnik, Anja Prša, Špela Rozmarič, Sara Agrež, Špela Kolbl, Kaja Korošec in Sara Makovec.

ŽNK KRIM ROLLJET - ŽNK TELEMACH GMT BELTINCI 0:6 (0:2)
Strelke: Potočnik (19', 27'), Zajmi (52'), Kolbl (63', 78'), Šiftar (89')
TELEMACH GMT Beltinci: Meršnik, Prša, Rozmarič, Agrež (78' Sok), T. Nemec (48' Šiftar), Zajmi (74' N. Nemec), Korošec, Makovec, Kolbl, Tibaut (83' Pernek), Potočnik (55' Hofman). Trenerka: Nuša Ladinek.

Avtor: PDo

Kontakt
Ženski nogometni klub POMURJE BELTINCI
Bratonci 18a
9231 Beltinci
info@znkpomurje.com

Branko GROS
Tel.: 041 751 542
E-mail: branko.gros@teleing.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji