AJDOVKE PRVA POKALNA OVIRA

2018-09-04
Reprezentančnega premora je konec. Z jutrišnjo tekmo v Bratoncih se za člansko ekipo ŽNK TELEMACH GMT Beltincev pričenja tudi pokalno tekmovanje. Pomurke branijo naslov prvakinj, prve nasprotnice rumeno-modrih pa bodo Ajdovke. Srečanje v Bratoncih se bo pričelo ob 16. uri.

»Čaka nas prva pokalna preizkušnja, ki je prav tako pomembna kot prvenstvena. V tekmo moramo kreniti zrelo, odločno in borbeno, ne glede na to, da je nasprotnik vsaj na papirju nekoliko lažji. Tako v prvenstvu kot v pokalnem tekmovanju želimo prikazati odlično igro in s tem obraniti naslov pokalnih prvakinj,« pred tekmo četrtfinala Pokala Slovenije pravi Špela Rozmarič, ki bo tudi jutri poveljnica domače obrambe.

Rozmaričeva je bila ena od sedmih igralk Pomurja v članski izbrani vrsti, vseh sedem pa je na Češkem odigralo zadnjo tekmo kvalifikacij za svetovno prvenstvo. »Nasprotnika ne podcenjujemo, tudi če je nekoliko skromnejši, čeprav se po reprezentančnem dvoboju s Češko ni enostavno spustiti na ta nivo. Po koncu reprezentančnih obveznosti, ki so v primerjavi s slovensko žensko ligo seveda precej zahtevnejše, je potrebno poiskati novo mero motivacije. Ampak tako je, tudi ženski nogomet v Sloveniji se dviga, ekipe dobro trenirajo in se borijo za vsako mesto,« razmišlja reprezentančna branilka.

Ajdovke so uvodoma izgubile v Radomljah, v drugem krogu pa je burja odnesla obračun z Olimpijo. V Bratoncih veter ne bi smel povzročati večjih težav, za nekaj preglavic pa lahko poskrbi razmočena zelenica. Tudi napoved za konec tedna ni najboljša, zato bi lahko bilo srečanje z Ajdovščino dobra priprava za prihajajoče obveznosti, se strinja tudi Špela: »V nedeljo nadaljujemo s prvenstvom, v Bratonce prihaja neugoden nasprotnik, ki se zna odlično braniti. Ne bo nam lahko, vendar bo z igro, kot jo znamo igrati, šlo po načrtih. Začeli smo odlično, v dveh krogih smo dvakrat zmagali. Pomerili smo se z zahtevnima nasprotnikoma, že uvodoma smo odigrale derbi, ki je nekaj posebnega. Videlo se je, da nismo bile prave, nismo prikazali naše igre, vendar smo zmagale in točke so ostale doma, kar je najbolj pomembno. Na gostovanju pri Krimu smo prikazali drugačno igro kot proti Olimpiji, žoga je stekla od noge do noge in zasluženo smo dobile dvoboj.«

Osrednja branilka Pomurk se je še enkrat ozrla tudi na zmago v derbiju, ki je varovankam Nuše Ladinek dala dodatnega zagona: »Zmaga proti Olimpiji je vedno nekaj najslajšega, saj gre za derbi in obe moštvi si želita zmage. Dobro smo krenile v tekmo, po danem zadetku pa smo malo popustile, na hitro prejele dva gola, ki pa nas nista potolka. Ljubljansko vodstvo nam je dalo dodatne motivacije in moči, bolj smo si želeli zmage, zato smo na koncu tudi zasluženo zmagale z rezultatom 3:2.«

Kot že zapisano, se je lahko Pomurje v teh dneh pohvalilo s kar sedmimi reprezentantkami, še štiri igralke so se udeležile akcije kadetske izbrane vrste, Luana Zajmi in Albinca Čizmazija pa sta se vpisali tudi med strelke. Kot že zapisano, se je članska selekcija udarila s Češko, resda izgubila z 2:0, vendar pustila dober vtis. »Vpoklic v žensko člansko reprezentanco je vedno nekaj posebnega. Gre za potrditev dobrega dela in dodatno motivacijo za nadaljne delo. Vidi pa se tudi, da v klubu delamo zelo veliko in trdo. Vpoklic kar sedmih igralk potrjuje, da klub dela zelo resno in zrelo,« poudarja 20-letna igralka.

Se je bilo zaradi dejstva, da je kar šesterica igralk začela dvoboj s Češko, lažje zoperstaviti nasprotnicam? »Zagotovo je lažje igrati, če so na zelenici igralke, s katerimi igraš tudi v klubu. Poznaš njihove dobre in slabe lastnosti, ki jih s skupnimi močmi izboljšamo ali popravimo. Vesela sem, da sem lahko del take ekipe, ki kljub porazu pusti srce na igrišču. Naša zgodba se šele začenja in ni nobenega očitanja, da kdo dela kaj narobe. Vodstvo reprezentance je na visokem profesionalnem nivoju. S takim nadaljevanjem in pristopom v reprezentanci se bomo kaj kmalu lahko kosali tudi z veliko večjimi reprezentancami kot je Češka,« zaključi otrok Pomurja.

Špela Rozmarič vas s soigralkami jutri znova vabi v Bratonce, da s skupnimi močmi odpremo tudi novo pokalno zgodbo in ponovimo uspeh iz minule sezone. Za #ZutoPlave!

Avtor: PeD

Kontakt
Ženski nogometni klub POMURJE BELTINCI
Bratonci 18a
9231 Beltinci
info@znkpomurje.com

Branko GROS
Tel.: 041 751 542
E-mail: branko.gros@teleing.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji